Kazį Maksvytį pavaduojantis Kęstutis Kemzūra su savo auklėtiniais sekmadienį Trelazė 63:70 turėjo pripažinti prancūzų pranašumą ir FIBA atranką baigė pralaimėjimu.

Nepaisant to, Lietuvos rinktinė jau anksčiau buvo užsitikrinusi kelialapį į 2023 metų pasaulio čempionatą ir dabar jau galės pradėti dėlioti pasirengimo planus. Pastarieji jau ėmė aiškėti viešint Prancūzijoje.

Rungtynių dieną Trelazė vykusioje spaudos konferencijoje savo pasirengimo planus paviešino Prancūzijos krepšinio federacijos prezidentas Jean-Pierre'as Siutatas ir „Les Bleus“ rinktinės vadovas Borisas Diaw. Pasirodo, į paskelbtus prancūzų pasirengimo palnus įeina ir akistatos su Lietuva.

Vincento Collet auklėtiniai į treniruočių stovyklą rinksis liepos 24 dieną, o liepos 27-ąją jau sužais pirmąsias kontrolines rungtynes su Tunisu. Pasirengimą Prancūzijoje „Les Bleus“ baigs dviem rungtynėmis su Argentina (rugpjūčio 8 dieną) ir Lietuva (rugpjūčio 9 dieną).

Prancūzai penktąsias kontrolines rungtynes rugpjūčio 11-ą dieną dar kartą žais su Kazio Maksvyčio auklėtiniais Lietuvoje. Tuomet jie išskris į Aziją, kur nuo rugpjūčio 14 dienos dalyvaus paskutiniame turnyre pasirengimo cikle prieš pasaulio čempionatą.

Priminsime, kad Prancūzijos rinktinė 2019 metais iškovojo pasaulio čempionato bronzos medalius, 2020 metų Tokijo olimpiadoje tapo vicečempionais, o 2022 metais Europos čempionate laimėjo sidabrą.

2023 metų pasaulio čempionatas vyks Indonezijoje, Japonijoje ir Filipinuose rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją