Kęstučio Kemzūros treniruojami lietuviai lemiamu metu kilo į šturmą ir panaikinę dviženklį deficitą išsiveržė į priekį, tačiau užsikabinti nepavyko. Prancūzai namuose triumfavo 70:63 (11:14, 24:13, 18:16, 17:20)

Abi rinktinės jau anksčiau buvo užsitikrinusios kelialapį į planetos krepšinio pirmenybes, o šiame susitikime tik varžėsi dėl pirmosios grupės vietos.

Dažniau klydusią (14:9) Lietuvos rinktinę vėl skandino Prancūzijos supertalentas Victoras Wembanyama. 223 cm ūgio milžinas spindėjo taikliais sudėtingais lemiamu metu ir iš viso surinko 15 taškų (5/8 dvit., 0/2 trit., 5/7 baud.), atkovojo 3 kamuolius ir blokavo 3 metimus.

Rungtynių pradžioje komandos žaidė taškas į tašką. Prancūzai veržėsi į priekį 9:6, bet lietuviai spurtavo 8:0 ir pirmojo kėlinio pabaigoje patys išsiveržė į priekį 14:9.

Antrojo kėlinio pradžioje Prancūzijos rinktinė spurtavo 14:0 bei persvėrė rezultatą 23:14. Antrojo kėlinio pabaigoje lietuviams pavyko priartėti 25:29, bet įpusėjus susitikimui jie atsiliko 27:35.

Po pertraukos šeimininkai įgijo jau dviženklį pranašumą 43:30, ir nors lietuviai buvo priartėję 41:47, prancūzai nuo nerezultatyvių varžovų netrukus vėl atsiplešė 53:43.

Ketvirtajame kėlinyje Lietuvos rinktinė kilo į lemiamą šturmą. Margiris Normantas prapliupo tritaškiais, o 12:2 spurtavę svečiai po Gabrieliaus Maldūno dėjimo išlygino rezultatą 55:55.

Dar du G. Maldūno taškai buvo išvedę Lietuvą į priekį 58:57, bet Andrew Albicy atsakė tritaškiu, Vaidas Kariniauskas prasižengė puolime ir mačo kontrolė vėl atsidūrė šeimininkų rankose: 60:58.

Negana to, svarbiausiu metu įsisiautėjo V. Wembanyama. 19-metis pataikė du sudėtingus dvitaškius iš eilės ir pridėjo du baudų metimus, o prancūzai paskutinę minutę atsiplėšė 66:60.

Paskutinieji lietuvių bandymai gelbėtis buvo netaiklūs, o Prancūzijos pergalę įtvirtino Damienas Inglisas.

Prancūzija: Victoras Wembanyama 15, Nicolas Langas 13, Bodianas Massa 11, Terry Tarpey'us 9, Sylvainas Francisco 7.

Lietuva: Margiris Normantas 17, Mindaugas Kuzminskas 11, Gabrielius Maldūnas 8 (6 atk. kam.), Kristupas Žemaitis 6, Vaidas Kariniauskas (6 rez. perd.), Eimantas Bendžius ir Donatas Tarolis po 4.

Lietuvos garbę Trelazė „Loire“ arenoje gynė Arnas Beručka, Donatas Tarolis, Eigirdas Žukauskas, Eimantas Bendžius, Gabrielius Maldūnas, Gytis Radzevičius, Kristupas Žemaitis, Mantas Rubštavičius, Margiris Normantas, Martinas Gebenas, Mindaugas Kuzminskas, Vaidas Kariniauskas.

Nerungtyniavo Evaldas Kairys ir Matas Jogėla, kurie yra patyrę traumas.

Pirmąjį tarpusavio mačą atrankos cikle triuškinančiai laimėjo Prancūzija, lapkritį Panevėžyje triumfavusi 90:65. V. Wembanyama, kuriam prognozuojamas 1-asis šaukimas šių metų NBA naujokų biržoje, tuomet pelnė 20 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)