Jeigu Jonavos „CBet“ krepšininkai didžiajame finale būtų surengę pora sėkmingų atakų daugiau ir nugalėję žalgiriečius (titulinė dvikova baigėsi 77:81 – aut. pastaba), E. Šeškus būtų neabejotinai paskelbtas naudingiausiu renginio Šiauliuose žaidėju.

Tačiau ir iškovota antra vieta bei sidabro medaliai jonaviečiams prilygo istorinei pergalei.

„Dabar jau suvokiu, ką padarėme ir ką pasiekėme. Šypsena iki ausų. Poilsiauju. Smagiausia, kad kai iššovėme tokią pergalę, gavome daugiau laisvų dienų.

Prieš „Rytą“ ėjome kautis tiesiog kaip už Tėvynę. Visi maksimaliai atsidavę. Komandos viduje šnekėjome, kad realiai paėmus kiekvieną žaidėją atskirai niekuo jiems nenusileidžiame, gal tik išskyrus Marcusą Fosterį. Tai ir akcentavome rūbinėje. Mūsų užsieniečiai irgi labai gerai suprato pusfinalio rungtynių svarbą. Su jais šiemet žiauriai pataikyta. Išėjome labai užsivedę ir tikėjome savo pergale“, – „Delfi TV“ laidoje „Sporto baras“ pasakojo puolėjas.

Edvinas neslepia, kad prieš finalą su komandos draugais nejautė jokios baimės ir prieš „Žalgirį“, tačiau bent jau pirmoje mačo dalyje jautėsi emocinis nuovargis po pergalingo pusfinalio (92:86).

„Kai visi nurašinėjo, mums buvo dar daugiau motyvacijos. Ypač užsikūrėme antroje pusėje ir pritrūko labai nedaug, gaila.

Finalo ketverto metu visai kitoks pasikūrimas. Čia jau atrandi tą maksimalią motyvaciją ir kiekvienas žaidėjas parodo savo tikrąjį veidą. Susikaupiau, užsimotyvavau ir pavariau“, – taip įspūdingą savo asmeninį pasirodymą komentavo jis.

E. Šeškus džiaugėsi ir dėl to, kad vis daugiau žmonių kaip gerą specialistą pradėjo vertinti ir jo tėvą.

„Gal per tuos jo bajeriukus daug kas jo nepriima labai rimtai. Jis per daug geras, per daug svetingas. Bet pagaliau atėjo tas metas, kai visi sako, kad jau reikia pripažinti, kad jis geras treneris“, – pastebėjo 27-erių metų krepšininkas.

Tuo metu sulaukęs klausimo apie tai, ar nesitikėjo sulaukti kvietimo į šį rinktinių langą, E. Šeškus neslėpė šiokio tokio savo nusivylimo.

„Geras klausimas (šypsosi). Nežinau, šiaip man visada smagu, kai po kažkokio gero darbo ar gero sezono tave pamato ir įvertina. Man nereikia, kad pakviestų ar dar kažką, bet būtų smagu, kad atsidurčiau išplėstiniame sąraše. Tai reikštų, kad mato, jog tobulėju ir dirbu. Viskas būtų ramu. O dabar man patinka pakurstyti kalbas, vertas ar nevertas (šypsosi). Šiuo metu jaučiuosi pikinis – tiek savo sportine forma, tiek ir pasitikėjimu.

Ką jūs galvojate apie Arno Beručkos pakvietimą į rinktinę? Aš tai aš, dzin, būsiu ar nebūsiu. Bet Paulius Valinskas, Arnoldas Kulboka – kaip jie turėtų jaustis?“, – retoriškai teiravosi E. Šeškus.

Naujausiame „Delfi TV“ laidos „Sporto baras“ epizode – interviu ne tik su E. Šeškumi ir Mindaugu Kuzminsku, bet ir pristatoma KMT taurės istorija.

Laida „Sporto baras“ – ketvirtadieniais 20 valandą portale Delfi ir per „Delfi TV“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)