Savaitgalį Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojo vardą apgynęs Kauno „Žalgiris“ (13/12) nesėkmingai grįžo į Eurolygos kovas: 25-ame ture Madride net 69:96 (24:22, 14:31, 14:23, 17:20) nusileido „Real“ krepšininkams (17/7). Po pertraukos „Real“ užtikrintai kontroliavo situaciją ant parketo, tik didino persvarą ir ketvirtas kėlinys virto formalumu.

„Prastos rungtynės. Nuo pat pradžių pasileidome su jais į taškų lenktynes, o to ir nenorėjome šiose rungtynėse. Kai taip su jais žaidi, dažniausiai kažkuriuo momentu užstrigsi, o iš jų nieko neatėmėme. Varžovai pasinaudojo mūsų klaidomis ir pabėgo. Antro kėlinio viduryje ir trečiajame kėlinyje – ypač prastos atkarpos. Ne taip norėjome žaisti“, – sakė 8 taškus per 15 minučių pelnęs A. Butkevičius.

Statistika

Anot jo, 7 klaidos antrajame kėlinyje leido varžovams rinkti lengvus taškus, o patys žalgiriečiai neišnaudojo pražangų, kurias turėjo išnaudoti.

„Mūsų klaidos puolime – žaidžiame du prieš du ne savo vietose, nenusimetame kamuolių, žaidžiame per daug po vieną. Iš čia pasipila ir klaidos. Mus įvėlė į tokį žaidimą, o puolime varžovai talento jau turi, žaidžia laisvą krepšinį, tai čia jau mums šansų nėra, – dalijosi mintimis A. Butkevičius. – Mūsų kovingumas taip pat nebuvo tinkamo lygio. Jis nepasikeitė ir po didžiosios pertraukos. Neišnaudojome pražangų. Per daug laisvumo davėme varžovams. Ta pati problema buvo per visas rungtynes. Reikia daryti išvadas. Tai atveria daugybę žaizdų, problemų, ką reikia ištaisyti ir žengti į priekį.“

Anot jo, toks pralaimėjimas pamokų davė pakankamai, tik reikia per savaitę jas ištaisyti ir su kitomis mintimis vykti į Barseloną.

Rezultatyviausiai „Žalgiryje“ žaidęs Ignas Brazdeikis pripažino, kad Madride patirtas skaudus pralaimėjimas: „Toks jausmas, kad nebuvome pasiruošę tinkamai nuo pat rungtynių pradžios. Be abejonės, labiausiai mums koją kišo klaidos. Suteikėme galimybę oponentams pelnyti lengvus taškus, o tuomet sunku sustabdyti tokią komandą.“

Jis per 21 min. pelnė 16 taškų, atkovojo 4 kamuolius, bet suklydo 5 kartus.

„Kodėl nepavyko pristabdyti „Real“? Kaip ir sakiau, labiausiai viską apsunkino klaidos, prasti sprendimai atakuoti krepšį, – po rungtynių kalbėjo I. Brazdeikis. – Aš jaučiausi gerai, bet to neužteko, kad laimėtume. Ką daryti? Reikia eiti į salę ir dirbti. Džiugu, kad laimėjome Karaliaus Mindaugo taurę, bet Eurolyga yra skirtinga istorija.“

Kitas rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais po savaitės, kovo 2-ąją, svečiuose su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)