Savaitgalį Karaliaus Mindaugo taurės nugalėtojo vardą apgynęs Kauno „Žalgiris“ (13/12) nesėkmingai grįžo į Eurolygos kovas: 25-ame ture Madride net 69:96 (24:22, 14:31, 14:23, 17:20) nusileido „Real“ krepšininkams (17/7). Po pertraukos „Real“ užtikrintai kontroliavo situaciją ant parketo, tik didino persvarą ir ketvirtas kėlinys virto formalumu.

„Rungtynėse iš pradžių laikėmės tik dėl gero puolimo. Iš tikrųjų tai blogas ženklas – su Madrido komanda negalima eiti į taškų lenktynes, – po dvikovos kalbėjo K. Maksvytis. – Viską pakeitė antras ir trečias kėliniai. Ypač antras ketvirtis, kai prastai gynėmės.

Tikriausiai tai buvo blogiausios mūsų rungtynės šį sezoną. Nestabdėme varžovų, blogai gynėmės ir neišnaudojome savo baudų metimų. Net trumpos 2-3 min. antrame kėlinyje mums kainavo pergalę.“

Statistika

Treneris akcentavo, kad būtent antrame kėlinyje pasipylusios klaidos – suklydo 7 kartus – varžovams leido užaugti sparnus, o tuomet juos sustabdyti tapo sunku: „Real“ metė iš po krepšio, tritaškius. Kai taip žaidi, niekada neįveiksi „Real“. Tai koncentracijos stoka ir nebuvimas rungtynėse.“

K. Maksvytis paaiškino, kad sumanymas leisti į starto penketą Isaiah Taylorą nepasiteisino, nes komanda su juo nefunkcionavo gerai.

„Gal jis po pertraukos neprisimena visų derinių, tad pasirinkome kitą kelią. Paskutiniame kėlinyje išleidome jį, davėme minučių jau žiūrėdami į priekį“, – sakė jis.

Kokia turėtų būti reakcija po tokio pralaimėjimo?

„Vyriška. Reikia grįžti prie savo pagrindų. Reikia padirbėti ir tinkamai pasiruošti rungtynėms su „Barcelona“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Kitas rungtynes Kauno „Žalgiris“ žais po savaitės, kovo 2-ąją, svečiuose su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)