Ketvirtadienį trečią vietą grupėje galėjo užsitikrinti Juodkalnija (6/5), tačiau išvykoje 66:74 pralaimėjo ją pasivijusiai Bosnijai ir Hercegovinai (6/5).

Bosniams nesutrukdė tai, kad iš esmės jie naudojo vos šešių žaidėjų rotaciją, dar dviem atsarginiams leisdami pasireikšti tik epizodiškai.

19 taškų nugalėtojams pelnė Johnas Robersonas, 16 pridėjo Miralemas Halilovičius.

Juodkalnijos ekipoje identiškus skaičius rinko Kendrickas Perry bei Nemanja Radovičius, o pastarasis dar atkovojo 11 kamuolių.

Paskutiniame ture bosniai svečiuosis Vengrijoje, o juodkalniečiai priims Čekiją.

Pastaroji komanda ketvirtadienį namuose po pirmo kėlinio 27:11 diktavo sąlygas Prancūzijai, bet galiausiai krito į duobę ir nusileido 59:72.

Nesulaikomai žaidė 19-metis 221 cm ūgio prancūzų supertalentas Victoras Wembanyama, kurio sąskaitoje – 22 taškai, 17 atkovotų ir 4 perimti kamuoliai, 6 blokai bei viso 34 naudingumo balai.

13 taškų pridėjo Paulis Lacombe, 10 – Yoanas Makoundou.

Šeimininkų gretose su 23 taškais išsiskyrė Tomašas Kyzlinkas.

Primename, kad sekmadienį Prancūzijos ir Lietuvos rinktinės tarpusavyje išsiaiškins, kuri finišuos pirmoje K grupės vietoje.

L grupėje arčiausiai darbą jau atlikusių pasaulio ir Europos čempionės Ispanijos bei Italijos atsidūrė Gruzija (5/4), išvykoje 88:80 nugalėjusi be pergalių liekančius autsaiderius Nyderlandus (0/9).

Svarbiose rungtynėse komandai padėjo Eurolygoje dalyvaujančio Bolonijos „Virtus“ (Italija) klubo išleistas Tornikė Šengelija, sukaupęs 25 taškus.

22 taškus atseikėjo Giorgi Šermadinis, 20 pelnė Thaddusas McFaddenas.

Paskutiniame ture sekmadienį namuose įveikę ir Islandiją (4/5), Ilio Zouro auklėtiniai pirmą kartą prasimuštų į planetos pirmenybes. Gruzinus šiose rungtynėse taip pat tenkintų ir pralaimėjimas ne daugiau kaip 3 taškų skirtumu.

Islandai ketvirtadienį savoje aikštėje 61:80 pripažino Ispanijos (8/1) pranašumą, o Italija (7/2) taip pat savoje teritorijoje 85:75 laimėjo prieš Ukrainą (3/6).

Pastarojoje dvikovoje spindėjo 28 taškus sumetęs Nico Mannionas, o ukrainiečių gretose 15 taškų atsakė Issufas Sanonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją