Šį kartą Šiauliuose žalgiriečiai kitą finalininką Jonavos „CBet“ klubą palaužė tik po įnirtingo mūšio iki pat finalinės sirenos – 81:77.

Nors eilinį, jau penktą kartą istorijoje turnyro MVP laurus nuskynė Edgaras Ulanovas, finale sukaupęs 22 taškus ir 27 naudingumo balus, netoli kapitono buvo ir Arnas Butkevičius. Jo sąskaitoje – 17 taškų ir 20 efektyvumo balų.

„Ne, tikrai nebuvo akcento žaisti per mane, kad puolime turėčiau didesnį vaidmenį. Tiesiog tas agresyvumas padėjo geriau įsijungti į rungtynes ir atsirasti tinkamose situacijose. Išnaudojau savo šansus. Bet svarbiausia, kad pasiekėme pergalę, o visa kita nesvarbu“, – šventine nuotaika spinduliavusioje „Žalgirio“ rūbinėje sakė puolėjas.

Kauniečiai KMT finale pakankamai greitai susikrovė ir palaikė dviženklę persvarą (21:11, 34:22, 45:35). Rūbinėje Virginijaus Šeškaus raginimus išgirdę jonaviečiai po didžiosios pertraukos ją ne tik likvidavo, bet ir patys pirmą kartą atsidūrė priekyje (53:49) bei išliko jame likus žaisti paskutinė ketvirtį – 56:55. Visgi „Žalgiris“ pateikė savo atsakymą, surengė spurtą 10:0 ir nuo to laiko nebeatsiliko.

„Jonaviečiai savo žodžius pateisino. Pagarba jiems už tai. Buvo sunkios rungtynės ir tikrai nebuvo taip, kad mes juo nuvertinome. Jie turėjo gerą žaidimo planą ir dar pataikė keletą sudėtingų metimų. Tai – tikrai kovinga komanda.

Po pertraukos nebeveikė mūsų puolimas ir mes strigome. Jie naudojo nemažai rizikų ir tai pasiteisino. Mes nepataikėme nemažai laisvų metimų ir įkritome į duobelę. Gerai, kad dėl savo gynybos išsilaikėme rungtynėse ir neleidome jiems labiau atitrūkti. Po truputį grįžome į savo vėžes ir ketvirtame kėlinyje vėl pelnėme lengvesnių taškų bei išsiveržėme į priekį“, – pasakojo A. Butkevičius.

Paklaustas, ar pergalė finale ir iškovotas titulas gali tapti komandai paspirtimi antrai sezono pusei, kurios metu vyks kertinės kovos tiek Eurolygoje, tiek ir KMT, Arnas labai to norėjo.

„Tikėkimės, kad taip ir bus. Vis tiek emocija geresnė. Nors prieš Finalo ketvertą ir supratome, kad esame favoritai ir kad turime laimėti, ta įtampa jautėsi. Svarbu, kad savo vardą pateisinome ir iškovojome trofėjų. Tik nebus to laiko šventimui, nes ketvirtadienį jau žaidžiame Eurolygos rungtynes (su Madrido „Real“)“, – pastebėjo jis.

A. Butkevičiui nekilo jokių abejonių, kas buvo verčiausias MVP prizo, dar sykį nugulusio E. Ulanovo rankose.

„Edgaras įrodė, kad yra vertas MVP. Nežinau, kelintas jau čia jam toks titulas. Tiek sunkiais momentais, tiek ir visų rungtynių metu jis buvo paspirtis visai komandai bei rodė gerą pavyzdį kitiems, kaip reikia kovoti“, – tvirtino klaipėdietis.

Jis ypač džiaugėsi už Kazį Maksvytį, laimėjusį pirmą trofėjų vyrų krepšinyje.

„Pasveikinome trenerį su pirmuoju titulu vyrų krepšinyje. Smagu, kad jis pagaliau pralaužė tuos ledus. Manau, jis tikrai yra to vertas, nes tiki žaidėjais. Kazys pirmiausia yra geras žmogus. Man labai patinka jo charakteris. Nežinau, gal ir jam, kaip treneriui, dabar nukris našta nuo pečių. Kai tokie žmonės laimi, tai dvigubas džiaugsmas už jį“, – nuoširdžiai kalbėjo A. Butkevičius.

Savo ruožtu lyginti dviejų paties – 2019 ir 2023 metais – į viršų iškeltų KMT titulų jis nesutiko.

„Jų saldumo nevertinsiu, visi jie saldūs (šypsosi). Tikrai neturiu jų tiek, kad galėčiau kibirais srėbti. Viso labo – tik antrasis. Matysime, kaip atšvęsime. Ta dalis mums visada patinka (šypsosi). Žinau tai, kad pralaimėti finalai atminty nelieka tiek ilgai, kiek laimėti. Džiugu, kad galėsime atsiminti šią pergalę ir pasidžiaugti ja daug metų po to“, – linksma nata pokalbį baigė Arnas.

Primename, kad kovoje dėl trečios KMT vietos Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ 91:88 palaužė Vilniaus „Rytą“, nors pastarojo lyderis Marcusas Fosteris sušveitė net 35 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją