„Jei atvirai, tai tikėjomės, kad lengviau nulaušime varžovus, bet Jonava parodė, kad jie ne veltui yra finale. Galbūt ta pergalė dar saldesnė, nes ją iškovojome artimoje kovoje. Sveikinimai abiems komandoms ir mūsų gerbėjams“, – iškart po mačo teigė pirmąjį titulą su „Žalgiriu“ laimėjęs strategas Kazys Maksvytis. Žalgiriečiai KMT taurę laimi ketvirtus metus iš eilės.

Kaip ir įprasta svarbiausiems mačams, Kauno klube žibėjo E. Ulanovas – 29 minutės, 22 taškai (6/8 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 7/8 baudų metimų), 5 atkovoti kamuoliai, rezultatyvus perdavimas, klaida, 6 išprovokuotos pražangos, 2 paties taisyklių pažeidimai bei 27 naudingumo balai.

„Pradėjome su tinkama energija, tikrai pranokome juos būtent energija, kamuolio vaikščiojimu ir agresyviais prasiveržimais. Po ilgosios pertraukos pametėme savo veidą, atsirado nepasitikėjimas, Jonava pataikė kelis metimus, pradėjome dairytis vieni į kitus, bet tai yra finalas, visko gali būti. Džiaugiuosi už komandą ir iškovotu titulu“, – teigė „Žalgirio“ kapitonas.

Nugalėtojams atiteko ne tik čempionų taurė, bet ir 40 tūkstančių eurų prizinis fondas. Vicečempionai iškovojo 25 tūkstančius eurų.

Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 22 (5 atk. kam.), Arnas Butkevičius 17 (6/8 dvitaškių, 7 atk. kam.), Rolandas Šmitas ir Lukas Lekavičius po 10, Tomas Dimša ir Ignas Brazdeikis po 6, Kevarriusas Hayesas (3 atk. kam., 2 blokai) ir Laurynas Birutis (7 atk. kam.) po 4.

CBet“: Edvinas Šeškus 17 (3/9 tritaškių, 6 atk. kam., 3 rez. perd.), Glynnas Watsonas 15 (5 rez. perd.), Jeffery Garrettas 13 (7 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 11 (3 per. kam.), Goranas Huskičius 9, Evanas Maxwellas 7.

„CBet“ į Šiaulius atvyko trumpa sudėtimi ir pusfinalyje pateikė staigmeną prieš Vilniaus „Rytą“. Jonaviškiai finale buvo laikomi ryškiais autsaideriais, nors dar prieš kelias savaites Kaune įveikė „Žalgirį“ 80:76.

Pakeliui į finalą Kauno „Žalgiris“ 77:67 nugalėjo panevėžiečius, o Jonavos „CBet“ sensacingai 92:86 patiesė Vilniaus „Ryto“ ekipą.

KMT bronzos medalius iškovojo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“. Nenado Čanako auklėtiniai Šiauliuose sekmadienį vykusiame mažajame finale 91:88 (18:21, 29:21, 23:14, 21:32) atsilaikė prieš keliskart grėsmingai priartėjusį Vilniaus „Rytą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją