„Aišku, nuotaikos dabar bus puikios, bet netrukus reikės grįžti į realybę – atgal į Eurolygą. Ten – kitas lygis, taigi, labai greitai turėsime vėl užsidaryti treniruočių salėje ir dirbti pasiraitoję rankoves“, – kalbėdamas su Delfi, į padebesius nekilo Ignas Brazdeikis.

Vis dėlto sekmadienis Šiauliuose jam asmeniškai buvo ypatingas dėl dviejų priežasčių.

„Pirmą kartą laimėjau titulą ne tik Lietuvoje, bet ir apskritai profesionaliame krepšinyje – taigi, esu nepaprastai patenkintas“, – pirmąją įvardijo pats 24-erių puolėjas.

Be to, finale įveikta Jonavos, kurioje kadaise gyveno krepšininko seneliai ir gimė jo mama, komanda.

„Tikiuosi, kad visi artimieji palaikė „Žalgirį“ ir dabar džiaugiasi“, – šyptelėjo Iggy, pats pasaulį išvydęs Kaune, bet užaugęs Kanadoje.

Ignas Brazdeikis, Kazys Maksvytis

„Cbet“ žalgiriečiai palaužė tik po atkaklios kovos rezultatu 81:77.

Regis, jonaviškiai, praėjusį mėnesį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) nugalėję „Žalgirį“ jo paties tvirtovėje, užsitarnavo nuoširdžią Eurolygos žaidėjų pagarbą.

„Tikėjomės sunkios kovos finale ir buvome jai pasiruošę, kadangi prieš tai savo kailiu jau patyrėme, jog „Cbet“ turi gerų krepšininkų. Tada nebuvome tinkamai susikaupę, ir jie tuo pasinaudojo. Dabar tos pačios klaidos nebekartojome, nepaisant to, vis tiek buvo sunku – tiesiog varžovai žaidžia gerą krepšinį“, – vertino Rolandas Šmitas.

„Jonavos komanda – kieta ir išties stipri, nors ir neturi daug lygiaverčių žaidėjų. Jie puikiai padirbėjo, kovėsi iki pačios pabaigos. Nors manau, kad kiekviename finale reikia tikėtis tikro mūšio, nepaisant to, kas yra tavo varžovai“, – antrino I. Brazdeikis.

Būtent Virginijaus Šeškaus auklėtinių pasiūlytą kovą, o ne „Žalgirį“ slėgusį favoritų statusą nugalėtojų žaidėjai laikė pagrindine įtampos finale priežastimi.

„Aš asmeniškai kažkokio ypatingo spaudimo nejaučiau, nemačiau, kad jis kankintų ir kitus. Aišku, suprantu, jog Lietuvoje visi tikisi „Žalgirio“ pergalių, bet turbūt komanda prie to pripratusi“, – pečiais traukė R. Šmitas.

Kaip susitvarkyti psichologiškai dabar „Žalgiryje“ yra kam patarti.

Ant pakylos po rungtynių su komanda lipo ir dar neseniai jos garbę aikštėje gynę veteranai: sporto direktoriaus pareigas dabar einantis Paulius Jankūnas, „vadybininku“ pristatytas M. Kalnietis, kurio atsisveikinimo rungtynes sausio pabaigoje būtent ir apkartino „Cbet“.

Taip pat ir šiame sezone nebežaisiantis Keenanas Evansas, besigydantis sunkią Achilo sausgyslės traumą.

„Kartais sakau komandos draugams, kad elgtųsi pagarbiau, nes šalia mūsų sėdi du dėdės su kostiumais. Bet jie yra dalis komandos, be galo daug prisidėję prie šio klubo istorijos, nusipelnę čia toliau tęsti darbus. Kadangi, nėra jokių abejonių, jie geriausiai supranta, ką reiškia būti „Žalgirio“ dalimi.

Džiugu ir dėl Keenano. Kad ir kokia būtų skaudi situacija, Keenanas į ją žiūri labai pozityviai. Sudėtinga trauma, baigtas sezonas, bet jis nuo pirmų minučių yra labai pozityvus, tikras profesionalas.

Matome, kad socialiniuose tinkluose nuolat dalinasi komandos rezultatais ir džiaugsmu dėl mūsų pergalių, ragina nenuleisti galvų po pralaimėjimų. Džiaugėmės tuo, kokį žaidėją turėjome aikštėje, džiaugiamės ir dabar, kad šalia turime tokį žmogų“, – apie užribyje liekančius bendražygius atsiliepė „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas, kuris pats jau penktą kartą buvo pripažintas naudingiausiu taurės turnyro finalo ketverto žaidėju.

Edgaras Ulanovas

Jei jo pavardė atrodo tarsi užstrigusi šioje grafoje, kartu su I. Brazdeikiu, R. Šmitu ir K. Evansu pirmąjį titulą Lietuvoje sekmadienį pelnė Dovydas Giedraitis, Kevarriusas Hayesas, Isaiah Tayloras, Achille Polonara, neminint komandos jaunimo.

Svorio „Žalgirio“ pelnytam trofėjui netiesiogiai turėtų pridėti ir kitų Eurolygos komandų vargai savo šalių taurių turnyruose – pirmiausia Ispanijoje, kur finalo nepasiekė nė viena iš keturių prestižinėje žemyno lygoje rungtyniaujančių ekipų.

Jau ketvirtfinalyje ginklus teko sudėti ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“, iš kurios praėjusią vasarą į Kauną atvyko R. Šmitas, vis dar sekantis įvykius Pirėnų pusiasalyje.

„Mačiau kelias rungtynes, kurios buvo tikrai įdomios ir stebinančios. Aišku, „Barcelona“ nesėkmė – netikėta, kita vertus, ją nugalėjusi Malagos „Unicaja“ sužaidė kelias fantastiškas rungtynes, įveikė Madrido „Real“ ir galiausiai laimėjo taurę. Manau, jie įrodė taip pat esantys aukšto lygio komanda“, – įspūdžiais su Delfi dalinosi „Žalgirio“ latvis.

Rolandas Šmitas

Jo nuomone, katalonai daryti didelės tragedijos iš „Barcos“ kluptelėjimo neturėtų.

„Įsivaizduoju, kaip visi komandoje buvo nusiminę, bet su niekuo nekalbėjau ir kažko daugiau pasakyti negaliu. Tik man atrodo, kad Barselonoje visi žino, jog ACB lyga yra stipriausia Europoje, todėl žmonės reaguoja adekvačiai.

Aš pats ten žaidžiau daug metų ir mačiau, kad jei tik grandai nors truputį atsipalaiduoja arba turi kitokių problemų, tuo pasinaudoti gali net paskutinė turnyro lentelės komanda“, – svarstė aukštaūgis.

Primename, kad nuo nepriklausomybės atkūrimo taurės turnyrą žalgiriečiai laimėjo 11-ą kartą ir ketvirtąsyk paeiliui.

Savo ruožtu, Jonavos ekipa KMT finalą pasiekė pirmąkart istorijoje.

Šeštadienį pusfinaliuose „Cbet“ 92:86 eliminavo Vilniaus „Rytą“, o „Žalgiris“ 77:67 nugalėjo Panevėžio „Lietkabelį“.

Rungtynėse dėl trečios vietos sekmadienį panevėžiečiai 91:88 įveikė vilniečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją