Nors daug kam pusfinalių pralaimėtojų akistata apskritai neatrodo reikalinga, o „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas tarp eilučių taip pat kalbėjo apie motyvacijos stoką, M. Fosteris sekmadienį, regis, turėjo visiškai kitokių minčių.

„Atvažiavome į Šiaulius taurės, bet, nors ir nepavyko jos laimėti, aš puikiai supratau ir rungtynių dėl trečios vietos svarbą“, – teigė 27-erių gynėjas.

Rezultatyviausias savo rungtynes vilkint „Ryto“ marškinėlius sužaidęs krepšininkas interviu po rungtynių aptarė komandos sportinę formą, santykius su G. Žibėnu, priešiškas skanduotes tribūnose, o taip pat išreiškė pageidavimą dėl klubo sprendimu užribyje palikto komandos draugo.

– Kaip manote, kodėl finalo ketvertas Šiauliuose jūsų komandai virto tokiu nusivylimuDelfi paklausė M. Fosterio

– Visą sezoną demonstravome, kad geriausią savo krepšinį žaidžiame, kai reikia vytis varžovus. Bet dabar laikas parodyti, kad sugebame ir dominuoti rungtynių pradžioje, iš karto kibti į atlapus varžovams taip, kaip jie daro su mumis.

Ką gi, nepademonstravome savo geriausios formos, bet kartu mums tai nėra ir žemiausias taškas šiame sezone, kadangi prieš tai šiais kalendoriniais metais atkarpomis žaidėme puikiai. Aišku, ketvirta vieta yra nusivylimas, bet tuo pačiu reikia nepamiršti, kad artėja svarbi sezono stadija. Galime laimėti reguliarųjį LKL sezoną, galime patekti į FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalius. Dabar dėl pasaulio čempionato atrankos turėsime laisvesnę savaitę, per kurią reikės persigrupuoti ir pasiruošti lemiamoms kovoms.

– Kaip „Rytui“ aikštėje atsiliepė klubo suspenduoto Jarviso Williamso praradimas?

– Aišku, kiekviena netektis apsunkina gyvenimą. Jis yra svarbi komandos dalis ginantis, padaro daug smulkių dalykų. Be abejo, mus žeidė jo stygius.

Pats kalbėjausi su Jarvisu apie šią situaciją, bet viešai komentuoti to man nederėtų. Tiesiog tikimės, kad jis dar grįš į komandą ir padės mums žaisti taip, kaip norėtume.

– Ar jus nustebino priešiškos tribūnos Šiauliuose, abi dienas vieningai palaikiusios „Ryto“ priešininkus?

– Keista. Buvau girdėjęs, kad Lietuvoje „Rytas“ yra nekenčiamas, ir šį savaitgalį tuo įsitikinau. Mačiau kitų komandų aistruolius, kurie sirgo už mūsų varžovus, taigi, suprantu situaciją. Kai kitą kartą susitiksime su šiomis ekipomis, turėsime įrodyti, kad jų gerbėjai nėra teisūs.

– Pirmame kėlinyje jums greitai susirinkus dvi asmenines pražangas, treneris G. Žibėnas jau ruošė keitimą, bet kai energingai parodėte, kad norėtumėte likti aikštėje, jį atšaukė.

– Norėjau parodyti, kad esu susikaupęs, suprantu padėtį ir esu pasiruošęs iš jos išsisukti išlikdamas aikštėje. Esu dėkingas treneriui G, kad jis supranta mane ir pasitiki. Treneris leidžia man būti tokiu žaidėju, koks iš tiesų ir esu, dėl to jis man ir patinka.

– Kaip pakomentuotumėte rezultatyvų savo paties pasirodymą šiose rungtynėse?

– Individualiai man antroji rungtynių pusė buvo tikrai beprotiška. Bent tiek gero iš šio savaitgalio. Bet čia važiavau taurės, kurios negavome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją