„Abiem komandoms tai buvo labiau kova su savimi nei su varžovu. Ar trečia vieta, ar ketvirta – rezultatas bet kokiu atveju nebūtų tenkinęs. Nesiskundžiu žaidėjais, jų pastangomis. Kovėmės, kaip galėjome, rungtynių pabaigoje kažko pritrūko.

Turime panaudoti kaip motyvaciją tai, kad 95 proc. arenos nusiteikę prieš „Rytą“. Eilinis kartas, nieko naujo“, – pastebėjo jau anksčiau savo ekipą nemėgstamiausia šalyje ne sykį titulavęs specialistas.

Tiek šeštadienį per pusfinalį, tiek ir sekmadienį visų likusių į Šiaulius susirinkusių klubų sirgaliai išties susivienijo prieš vilniečius, panašu, kad prie jų prisijungė ir dauguma vietos krepšinio mėgėjų.

Sostinės atstovus „namo“ siuntusiai publikai G. Žibėnas netiesiogiai priminė, kas šiuo metu saugo kitą lietuvišką trofėjų.

„Vis dar esame LKL čempionai, dar liko ir FIBA Čempionų lyga, tad sieksime savo tikslų šiuose turnyruose. Priešakyje – pasaulio čempionato atrankos varžybų „langas“, kurį skirsime
persigrupavimui“, – sakė „Ryto“ strategas.

Tuo metu apie nesėkmę mače su „Lietkabeliu“ jis nedaugžodžiavo, beje, nesiėmė viešai plakti ir arbitrų, kuriems kartu su visa „Ryto“ vadovybe turėjo daug priekaištų dvikovos metu.

„Ko turėtume pasimokyti iš šio savaitgalio? Šiuo metu verda per daug emocijų, kad galėčiau atsakyti. Aišku, pasimokyti reikėtų požiūrio į varžovą pusfinalyje, apskritai pasimokyti galima kiekvienam iš kiekvienos rungtynių sekundės“, – dėstė G. Žibėnas.

Treneris taip tiesiai ir neatsakė Delfi paklaustas, kiek įtakos „Ryto“ fiasko Šiauliuose turėjo sprendimas artėjant KMT finalo ketvertui suspenduoti klubo vidaus taisykles pažeidusį Jarvisą Williamsą, ar pats specialistas palaiko tokį žingsnį.

„Trūkstama detalė buvo mūsų gynyba“, – lakoniškai, bet kartu ir dviprasmiškai atsiliepė G. Žibėnas – turint omenyje tai, jog aukštaūgis iš JAV pirmiausia kaip tik ir buvo svarbus po savuoju krepšiu.

Kaip ten bebūtų, galutinis sprendimas dėl J. Williamso ateities Vilniuje, anot G. Žibėno, bus priimtas per ateinančią savaitę.

Primename, kad šeštadienį pusfinaliuose „Rytas“ 86:92 nusileido Jonavos „Cbet“, o „Lietkabelis“ 67:77 neprilygo titulą ginančiam Kauno „Žalgiriui“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)