Jonaviškiai šeštadienį lipo „ant lentos“ lyg kamikadzės ir puolime atkovojo 18 kamuolių – tiek pat, kiek ir gynyboje.

„Pažiūrėkite į mūsų raumenis, kojas... Kas gali mus sustabdyti?“ – Delfi paprašytas paaiškinti tokį statistikos paradoksą, juokėsi E. Šeškus.

Rezultatyviausias ir naudingiausias pirmojo pusfinalio žaidėjas Šiauliuose pats grūmėsi pamiršęs pastaruoju metu jį varginančius kojos skausmus.

„Cbet“ galbūt trūksta ilgesnio atsarginių suolo, tačiau šeštadienį kiekvienas Virginijaus Šeškaus auklėtinis kovėsi lyg už du.

„Skauda, bet per kančias – į žvaigždes. Kentėsiu, daktarytė darys procedūras. Kai toks reikalas, visi skausmai pasimiršta“, – į savo problemas ranka numojo E. Šeškus.

Net žaisdami ties galimybių riba jonaviškiai itin brangino kamuolį ir suklydo tik 7 kartus – perpus mažiau nei „Rytas“.

Anot E. Šeškaus, tai buvo vienas svarbiausių rungtynių plano akcentų, siekiant neleisti vilniečiams atsidurti savoje atviros aikštės karalystėje.

Ir nors V. Šeškus po mačo pergalės priežastimi vadino saviškių valią ir meistriškumą, 27-erių jo atžala pabrėžė pasiteisinusius taktinius sumanymus.

„Jums spręsti, ar čia buvo siurprizas. Mes žinojome, kad galime laimėti, tarpusavyje apie tai kalbėjome. Ir treneriai tą patį sakė. Kažkam siurprizas, kažkam – ne, bet mes tikrai tikėjome.

Ir mūsų taktika veikė labai gerai, visos rizikos pasiteisino. Tai liudija pergalė“, – sakė gynėjas.

Nenuostabu, jog minėtą pergalę rezultatu 92:86 jis pirmiausia dedikavo savo tėvui, kuris jau po pusfinalio spėjo atsidurti ant auklėtinių rankų.

„Labiausiai džiaugiuosi už tėtį, čia – pats didžiausias džiaugsmas. Kiek darbo jis įdėjęs, kiek kartų jau parodęs, kad gali nustebinti... Ir dabar dar kartą įrodė, jog yra žiauriai geras treneris, paruošia puikią taktiką. Kartais jo neįvertina, bet jis tikrai yra vienas geriausių Lietuvoje.

O visa kita... Koks buvo palaikymas, kiek žmonių atvažiavo – lyg žaistume namuose. Emocijos uch kokios... Tik dabar reikia jas sukontroliuoti, kad liktų ir sekmadieniui. Reikia maksimaliai taupyti energiją, ir rytoj gal vėl galėsime pasidžiaugti.

Nemeluosiu, po tokios pergalės sunku išlikti ramiems. Po sirenos ir pas mamą bėgau, ir pas merą, ir prie fanų... Taip pat ir prie Kauno „Žalgirio“ sirgalių, kurie mus palaikė. Labai smagu, bet tą emociją reikia sukontroliuoti“, – kalbėjo E. Šeškus.

Beje, jis dalį vaikystės būtent sostinėje mokėsi krepšinio pagrindų, vėliau čia pradėjo profesionalo karjerą.

Tačiau vilniečiu E. Šeškus savęs nelaiko.

„Nemanau, kad aš ten augau. Galima sakyti, jog „Ryto“ sistemoje kaip tik ėjau tik žemyn. Iš tiesų augau Prienuose, pas V. Šeškų ir Tadą Stankevičių“, – pažymėjo krepšininkas.

KMT finalas – didžiausias Jonavos klubo pasiekimas istorijoje, skaičiuojamoje nuo praėjusio amžiaus pabaigos.

Tuo metu „Rytas“ finalo nepasiekė trečius metus iš eilės ir paskutinį kartą KMT titulu džiaugėsi 2019-aisiais.

Sostinės ekipa į Šiaulius atvyko be Jarviso Williamso, suspenduoto dėl klubo vidaus taisyklių pažeidimo, Jonavos klubui nepadėjo po traumos dar neatsigavęs kapitonas Vytautas Šulskis. Tačiau „Cbet“ gretose debiutavo vidurio puolėjas iš JAV Evanas Maxwellas, kuris pelnė 4 taškus.

Prieš tai šiame sezone Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) komandos buvo susitikusios du kartus ir pasidalino po pergale varžovų aikštėje.

Antrajame pusfinalyje susitinka titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Rungtynės dėl trečios vietos sekmadienį prasidės 15.45 val., finalas laukia 19.15 val., o tarp šių mačų dar įsiterps snaiperio konkursas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją