Vangiai startavę vilniečiai antrame kėlinyje atsiliko 12 taškų skirtumu (20:32), tačiau nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilęs Lukas Uleckas sušveitė tris tritaškius iš eilės ir „Rytas“ dar iki didžiosios pertraukos persvėrė rezultatą savo naudai – 45:40.

Vis dėlto garsiai ir aktyviai artipilnės Šiaulių arenos palaikomi jonaviečiai neprarado ūpo ir vėl susigrąžino iniciatyvą, o galiausiai ant monstriškai žaidusio Edvino Šeškaus sparnų netikėtai nuplasnojo į KMT finalą. „CBet“ laimėjo 92:86 ir paliko sostinės ekipai teisę kautis tik dėl trečios vietos.

„Sveikinimai Jonavai. Visiškai pelnyta pergalė. Jie žaidė gražų krepšinį. Viską, ką jie buvo sumanę puolime, viskas jiems veikė. Linkime sėkmės jiems finale“, – spaudos konferencijoje sakė Giedrius Žibėnas.

Labiausiai jam užkliuvo nepakankamos auklėtinių pastangos gynyboje, o ypač kovoje dėl atšokusių kamuolių.

„Panašu, kad mes nusprendėme šias rungtynes laimėti puolime. Tai buvo didžiausia klaida. Man, kaip treneriui, nepavyko perteikti žaidėjams, kad turime dominuoti gynyboje.

Mes net po to, kai savo atakas užbaigdavome dėjimais, nespausdavome jų, o švęsdavome, dėl ko jie padarė tik 7 klaidas. Nevertėme jų klysti, neatkirtome gynėjų nuo didelių, dėl ko ir buvome nubausti. Mes nežaidėme ta emocija ir energija, kuria paprastai žaidžiame. Mes sureikšminame puolimo opcijas, bet šitaip žaisti gynyboje... Leidome jiems atsikovoti net 18 kamuolių nuo mūsų galvų neturint ūgio pranašumo. Varžovai norėjo daugiau. Patys pralaimėjome, Jonava tos pergalės nusipelnė“, – teigė treneris.

Strategas pasakojo dar prieš rungtynes bandęs įtikinti žaidėjus, kad lengva tikrai nebus.

„Viską jie susimetė per lengvai, nors visą sezoną prašau, kol galima, padaryti pražangą. Prieš mus centravo kas norėjo – tiek Edvinas Šeškus, tiek Dovis Bičkauskis. Tų lengvų taškų labai daug buvo. Niekas nenorėjo aukoti savęs ir savo statistikos. Nežinau priežasties. Tas mums kainavo pigius taškus ir varžovai įgijo pasitikėjimą bei gerą bangą.

Pasikartojau: nepasiekiau žaidėjų vidaus ir neįtikinau kietai gintis. Žinome, kiek daug komandų nudegė Europos taurėse. Bet arba per tyliai šnekėjau arba per mažai, nes žaidėjai neišgirdo. Tai yra mano kaltė. Gal per mažai reikalauju arba reikia reikalauti kitais metodais, nes šitie nepadeda“, – svarstė G. Žibėnas.

Paklaustas apie suspenduoto Jarviso Williamso situaciją ir trūkumą dabartinėje sezono stadijoje, „Ryto“ vairininkas neišsiplėtė.

„Gerbiu organizaciją ir dar labiau žaidėją. Situacija yra tokia, kokia yra, ir tuo baigiasi mano komentaras. Mane liūdina branda. Šiose rungtynėse jos neparodėme ir be Jarviso“, – nukirto jis.

G. Žibėno tvirtinimu, jokių kalbų apie kokį nors nenusiteikimą sekmadienį grumtis dėl KMT bronzos negali būti.

„Mes esame „Rytas“, atstovaujame sostinei, nėra net ką šnekėti. Jeigu po tokių rungtynių nerasime motyvacijos, tai nežinau, nebus ką komentuoti“, – pareiškė taktikas.

Primename, kad antrame KMT pusfinalyje šeštadienio vakarą susitinka Panevėžio „Lietkabelis“ ir Kauno „Žalgiris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)