Tik praėjusiame sezone pirmą kartą aukščiausiame šalies krepšinio divizione pasirodę jonaviškiai šeštadienį Šiauliuose eliminavo Lietuvos čempionus 92:86.

Toks rezultatas gal būtų laikomas netikėtumu prieš rungtynes, tačiau regint, kaip jų metu vilniečiai buvo priversti šokti pagal V. Šeškaus auklėtinių dūdelę, kitaip baigtis dvikova ir negalėjo.

„Net nėra jėgų pasakoti apie rungtynes, emociškai po tokios kovos visi esame išsikrovę. Buvo labai sunku, bet pabaigoje mes tikrai valdėme rungtynes. Padėjo ir „Šiaulių“ arena – labai nustebino, kad čia žaidėme kaip namuose“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi 56-erių specialistas.

Jis tvirtino, jog aikštėje svarbesni faktoriai nei taktika buvo ryžtas ir individualus meistriškumas, kuriuo šįkart „Cbet“ netgi pranoko gerokai turtingesnius oponentus.

„Daug ką mes tarėmės ir galiausiai to taip ir nepadarėme. Per minutės pertraukėlę nubraižiau derinį, o žaidėjai man sako: treneri, žaiskime geriau paprastai. Matote, galvos nebeveikė. Bet ir „Rytas“ juk žaidė panašiai“, – komentavo V. Šeškus.

Delfi paklaustas, ar dar pagrįsta yra laikyti „Rytą“ pranašesne ekipa ir vadinti Jonavos atstovų pergalę sensacija, treneris gudriai šypsojosi.

„Vis tiek tai yra aukšto lygio komanda, žaidžia Čempionų lygoje. Pasakysiu taip, nieko neįžeisdamas: tikrai manau, kad „Ryto“ žaidėjai meistriškumu mums nenusileidžia“, – diplomatišką atsakymą rado V. Šeškus.

Sekmadienį jis turės progą pakartoti tai, ką jau buvo pasiekęs 2013 ir 2014 metais treniruodamas gimtųjų Prienų klubą.

Jei pirmasis prieniškių triumfas tuometės LKF taurės varžybose nebuvo ypatingas siurprizas, kadangi tąsyk turnyre nedalyvavo stipriausios šalies komandos, tai 2014-aisiais finalo ketverte Panevėžyje V. Šeškaus auklėtiniai paeiliui šokiravo ir Kauno „Žalgirį“, ir „Rytą“.

„Labai gerai atsimenu tą savaitgalį. Po pusfinalio pasisėdėjome su treneriais, net jokios žvalgybos nedarėme, nieko. Kadangi emociškai ir taip visi buvo viršūnėje: ar taip bus, ar kitaip, mes vis tiek jau finale. Nesakau, kad dabar mes taip neatsakingai elgsimės, dar pasitarsime dėl to (juokiasi – Delfi).

Bet apskritai man ši Jonavos komanda be galo panaši į tuometinius Prienus. Panaši visapusiškai: ir žaidimu, ir komplektacija, ir atmosfera rūbinėje. Jei jau taip viskas panašu, vadinasi, rytoj reikia vėl laimėti, ar ne?“ – nusikvatojo „Cbet“ vairininkas.

KMT finalas – didžiausias Jonavos klubo pasiekimas istorijoje, skaičiuojamoje nuo praėjusio amžiaus pabaigos.

Tuo metu „Rytas“ finalo nepasiekė trečius metus iš eilės ir paskutinį kartą KMT titulu džiaugėsi 2019-aisiais.

Sostinės ekipa į Šiaulius atvyko be Jarviso Williamso, suspenduoto dėl klubo vidaus taisyklių pažeidimo, Jonavos klubui nepadėjo po traumos dar neatsigavęs kapitonas Vytautas Šulskis. Tačiau „Cbet“ gretose debiutavo vidurio puolėjas iš JAV Evanas Maxwellas, kuris pelnė 4 taškus.

Prieš tai šiame sezone Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) komandos buvo susitikusios du kartus ir pasidalino po pergale varžovų aikštėje.

Antrajame pusfinalyje galynėjasi titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Rungtynės dėl trečios vietos sekmadienį prasidės 15.45 val., finalas laukia 19.15 val., o tarp šių mačų dar įsiterps snaiperio konkursas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)