Šeštadienį bus sužaistos šešerios rungtynės, o penkeriose iš jų susitiks komandos, dar ketvirtadienį žaidusios tarpusavyje kitose aikštėse.

Vieniems tai bus proga įrodyti, kad pergalės nebuvo atsitiktinės, o kiti galės siekti revanšo.

Kviečiame susipažinti su visų šios dienos rungtynių anonsu.

15.00 val. Vilniaus „Stekas“ – Vilniaus „Rytas-2“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Šį sezoną: 89:72, 79:55, 83:93

Sostinės derbyje ketvirtadienį „Ryto“ jaunimas (13 pergalių ir 19 pralaimėjimų; 10 vieta) net ir be Ado Šimonio tvirtai 93:83 nugalėjo „Steką“ (14/18; 8), su kuriuo dalijasi tą pačią salę.

„Rytui-2“ tai buvo antroji pergalė iš eilės ir 5-oji per pastarąsias 6 rungtynes. Nugalėtojų vedliu derbyje tapo Modestas Babraitis, sugebėjęs surinkti net 38 naudingumo balus. 19-metis gynėjas pelnė 21 tašką, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Steko“ laivas, kuris, atrodė, tvirtai plaukė lygos antrojo septyneto lyderių kursu, pateko į neramius vandenis ir vis labiau siūbuoja. Pagrindine to priežastimi tikriausiai galima laikyti vieno komandos lyderių Manto Šerkšno iškritimą iš rikiuotės.

5 pergalių seriją pakeitė 2 pralaimėjimai iš eilės ir Tomui Purliui teks labai pasistengti, kad sugrąžintų ekipą į saugesnius vandenis. Dar vienas pralaimėjimas komandą iš komfortabilios 8-osios vietos galėtų nugramzdinti net į 11-ąją.

16.00 val. Šakių „Vytis-VDU“ – Kauno „Žalgiris-2“
Šakių sporto centras, V. Kudirkos g. 64, Šakiai
Šį sezoną: 75:69, 68:64

Vienintelė šios dienos varžovų pora, kuri nesusitiko ketvirtadienį. Taip įvyko dėl „Žalgirio-2“ (22/9; 3) komandą užklupusių ligų, o neįvykusios rungtynės abipusiu susitarimu bus žaidžiamos Kaune vasario 28-ąją. Tad prieš šios dienos mačą svarbiausias klausimas ir yra dėl jaunųjų žalgiriečių sveikatos.

Ar jie jau turės pakankamai jėgų, kad susikautų su varžovais, kuriems pralaimėjo abejas šio sezono tarpusavio rungtynes?

Pergalė šiandien reikalinga abiems ekipoms, nes abi norėtų po ketvirtojo rato būti pirmajame ketverte ir išvengti dalyvavimo aštuntfinalyje. „Vytis-VDU“ (19/12; 5) šiuo metu yra pirmas už brūkšnio, tačiau nuo 4-ąją vietą užimančios Mažeikių komandos atsilieka tik vienu laimėjimu.

16.00 val. „Kretinga-VR Servisas“ – Vilkaviškio „Perlas“
Rietavo sporto salė, Daržų g. 1, Rietavas
Šį sezoną: 78:90, 86:56, 61:93

Dar neseniai už atkrintamųjų varžybų zonos ribų buvęs „Perlas“ (13/19; 11) ketvirtadienį savo aikštėje su pasimėgavimu 93:61 nušlavė „Kretingą-VR Servisą“ (11/21; 13) ir su kaupu revanšavosi už antrajame rate savo aikštėje patirtą pažeminimą 56:86.

Jau trejas rungtynes iš eilės (ilgiausia serija lygoje šiuo metu) laimėjęs Vilkaviškio klubas norėtų pratęsti sėkmingą etapą, o pergalė leistų pagrįstai pradėti galvoti apie maksimaliai šiame etape jam pasiekiamą 8-ąją vietą.

Kretingos komandai šiandien reikia tikėtis, kad po trejų prastesnių rungtynių pagaliau vėl rezultatyvumu blykstelės komandos lyderis Martynas Mažeika. Kai jam nesiseka, „Kretinga-VR Servisas“ šį sezoną neišvengiamai pralaimi. Kitas galintis padėti veiksnys – rungtynės vėl bus žaidžiamos sąlyginiuose namuose Rietave, o ne varžovų aikštėje. Tiesa, laimėti Rietave kretingiškiams šį sezoną dar nepavyko: gruodžio 6-ąją čia buvo pralaimėta „Vyčiui-VDU“ 69:86, o gruodžio 17-ąją „Atletui“ – 77:78.

16.00 val. Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ – Palangos „Kuršiai“
Klaipėdos sporto bazių valdymo centras, Dariaus ir Girėno g. 10, Klaipėda
Šį sezoną: 56:87, 75:80, 79:68

Tarp visų komandų, kurios ketvirtadienį patyrė pralaimėjimus, labiausiai revanšo turėtų norėtis „Kuršiams“ (12/20; 12). Dvejas rungtynes iš eilės savo aikštėje laimėjusi Palangos komanda įsigudrino namie 68:79 pralaimėti lygos autsaideriui „Neptūnui-Akvaservis“ (6/26; 14), kuris buvo pralaimėjęs net 8 rungtynes paeiliui. Po 3 kėlinių rungtynių rezultatas dar buvo lygos 54:54, tačiau 4-ajame šeimininkų komanda tiesiog subyrėjo.

Jauniesiems klaipėdiečiams pralaimėjimas būtų reiškęs garantuotą paskutinę vietą lygoje, o dabar viltis iš jos išsikapstyti per likusias sezono rungtynes, nors ir labai nedidelė, bet dar gyva. Ją tikrai sustiprintų dar viena pergalė, tad klaipėdiečiai darys viską, kad ją iškovotų.

16.30 val. Kauno r. „Atletas“ – Mažeikių „M Basket“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava
Šį sezoną: 73:84, 84:77, 71:67

Ketvirtadienį „Atletas“ (14/18; 7) išvykoje netikėtai nugalėjo „M Basket“ (20/12; 4) komandą Mažeikiuose ir nutraukė tiek savo 3 pralaimėjimų, tiek varžovų 8 pergalių serijas.

Kauno r. komanda pergalės nusipelnė subalansuotu savo žaidimu, prie pergalės svariai prisidėjo visi aikštėje pasirodę krepšininkai. Tačiau, nori to ar nenori, akys kliūna už fakto, kad Mažeikių komandoje nežaidė Artūras Jomantas.

„M Basket“ ekipoje viską darantis veteranas rungtynes praleido dėl čiurnos traumos, o komandos puolimas ketvirtajame kėlinyje užstrigo taip, kad būtent jo metu svečiai ir susikrovė visą savo persvarą. Nepadėjo net eilinis galingas Karolio Guščiko pasirodymas (18 taškų, 17 atkovotų kamuolių, 35 naudingumo balai).

Pergalės atveju „Atletas“ šiandien turnyro lentelėje pakiltų į 6-ąją vietą, o Mažeikių komandai (su A.Jomantu ar be jo) laimėjimas labai reikalingas siekiant apginti savo poziciją pirmajame ketverte, garantuojančiame tiesioginį kelialapį į ketvirtfinalį.

19.30 val. „Telšiai“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“
Telšių sporto arena, Birutės g. 7, Telšiai
Šį sezoną: 77:65, 69:62, 67:80

Lygos lyderių dvikova Marijampolėje prieš porą dienų visiškai nepateisino krepšinio gerbėjų lūkesčių. „Sūduva-Mantinga“ (27/5; 1) dominavo aikštėje nuo pirmųjų minučių, vienu metu pirmavo net 22 taškų skirtumu (76:54) ir šventė netikėtai lengvą pergalę.

„Telšių“ (24/8; 2) gerbėjai dar prieš rungtynes galėjo nerimauti dėl nuo sausio pabaigos nežaidžiančio Lauryno Kaveckio trūkumo, o Marijampolėje iš rikiuotės iškrito dar ir Ovidijus Kaminskis.

Be to, nepasiteisino ir žaidimo planas žaisti per Rolandą Jakštą. Aukštaūgis pataikė tik 6 metimus iš 19, prisirinko pražangų, teisėjai jam keletą kartų užfiksavo žingsnius, o asmeninės dvikovos laimėtoju tapo „Sūduvos-Mantingos“ vidurio puolėjas Aurelijus Pukelis.

Telšių komandos vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila per ketvirtadienio mačą susirinko labai daug medžiagos apmąstymui, o ar jam pavyks sėkmingai išspręsti gautus rebusus sužinosime jau šį vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją