Kviečiame susipažinti su tradiciniu visų dienos rungtynių anonsus.

15 val. Vilniaus „Rytas-2“ – Vilniaus „Stekas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Pirmasis etapas: 72:89, 55:79

Pirmasis dienos derbis įvyks Vilniuje, kur susitiks toje pačioje salėje namų rungtynes žaidžiančios „Ryto-2“ (12 pergalių ir 19 pralaimėjimų; 10 vieta) ir „Steko“ (14/17; 8) komandos.

Abejas tarpusavio rungtynes šį sezoną laimėjo „Stekas“, tačiau jos žaistos tuo metu, kai „Ryto“ dubleriai buvo kitokie. Tuomet komanda vieną po kito kolekcionavo pralaimėjimus, o dabar kur kas dažniau laimi nei pralaimi. „Rytas-2“ per pastarąsias 5 rungtynes iškovojo 4 pergales, rungtynių vieta yra dėkinga iš pagrindinės komandos vėl prisijungti Adui Šimoniui, tad galima neabejoti, kad jaunimas mes iššūkį aukščiau turnyro lentelėje esantiems varžovams.

„Stekas“ į šias rungtynes atvyks vizito Vilkaviškyje metu subjurusios nuotaikos. Į Lietuvos pietvakarius sostinės krepšininkai vyko turėdami 5 tvirtų pergalių seriją, tačiau „Perlo“ aikštėje visiškai subyrėjo ir pralaimėjo 64:80. Reikia parodyti charakterį ir pademonstruoti, kad tas pralaimėjimas tebuvo nesusipratimas.

16 val. Mažeikių „M Basket“ – Kauno r. „Atletas“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai
Pirmasis etapas: 84:73, 77:84

Savo salėje sunkiai palaužiama Mažeikių komanda (20/11; 4), nepaisant visų trenerių tradicinių kalbų apie būtinybę įvertinti varžovus, šiandien turi tikėtis tik pergalės. „M Basket“ pastarajame ture namie palaužė lygos lyderę Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ 71:67, laimėjo jau 7 rungtynes iš eilės, tad jokių kitokių minčių čia tiesiog negali būti.

„Atletas“ (13/18; 7) atsisveikino su pastaruoju metu nežaidusiu Karoliu Babkausku, todėl liko su nemenka spraga gynėjų grandyje. Komanda per pastarąsias 6 rungtynes laimėjo tik kartą, dabar fiksuoja 3 pralaimėjimų seriją, tad galima neabejoti tik dėl vieno – Mažeikiuose bus labai sunku.

16 val. Vilkaviškio „Perlas“ – „Kretinga-VR Servisas“
Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Vienybės g. 63A, Vilkaviškis
Pirmasis etapas: 90:78, 56:86

Vilkaviškyje krepšinio gerbėjų laukia daugeliu atžvilgių principinės rungtynės. Svarbiausia yra tai, kad „Perlas“ (12/19; 12) tik po pergalės pastarajame ture sugrįžo į pirmąjį dvyliktuką, o už jo ribos išstūmė būtent „Kretingą-VR Servisą“ (11/20; 13). Gali būt, kad šios rungtynės turės daug įtakos kovoje dėl vieno iš paskutiniųjų kelialapių į aštuntfinalį, tad abi komandos turėtų padaryti viską dėl pergalės.

Kitas akcentas – bene gėdingiausias šio sezono pralaimėjimas, kurį patyrė „Perlas“, buvo išgyventas gruodžio 8-ąją būtent Kretingos komandos vizito į Vilkaviškį metu. „Kretinga-VR Servisas“ tuomet per 9 rungtynes buvo laimėjęs vos kartą, bet „Perlą“ jo paties aikštėje sunaikino 30 taškų skirtumu – 86:56. Nuo to laiko Vilkaviškio ekipa atsinaujino iš pagrindų, galingu stiliumi laimėjo pastarąsias dvejas rungtynes (99:68 Klaipėdoje su „Neptūnu-Akvaservis“ ir 80:64 namie su „Steku“), tad yra visos priežastys šeimininkams tikėtis saldaus revanšo.

18 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – „Telšiai“
Marijampolės sporto centro krepšinio salė, Gamyklų g. 1, Marijampolė
Pirmasis etapas: 65:77, 62:69

Marijampolėje susitiks „7bet-NKL“ lyderiai, tad jokių papildomų argumentų, pagrindžiančių šių rungtynių svarbą nereikia. „Sūduva-Mantinga“ (26/5; 1) šį sezoną pralaimėjo abejas rungtynes „Telšiams“ (24/7; 2), tačiau galima sakyti, kad abu kartus kažkas marijampoliečių kieme tuomet buvo neteisinga.

Pirmosios tarpusavio rungtynės vyko jau 3 ture, o „Sūduva-Mantinga“ akivaizdžiai strigo dėl vėlyvos pasirengimo sezonui pradžios ir nuolatinių krepšininkų išvykų į krepšinio 3 prieš 3 turnyrus. Prieš pat antrąsias rungtynes Marijampolės komandos vairą perėmė Tomas Gaidamavičius, susipažinti su Aurelijumi Pukeliu, Marijumi Užupiu ir Pauliumi Beliavičiumi dėl jų dar vienos išvykos į užsienį treneris teturėjo 1 treniruotę, tad visi koziriai ir vėl buvo Telšių komandos rankose. Ji dėsningai ir laimėjo tas rungtynes.

Dabar viskas yra kitaip, todėl galima tikėtis, kad pagaliau išvysime lygiavertę „7bet-NKL“ grandų dvikovą. Tiesa, savų niuansų yra ir dabar. „Telšių“ vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila vis dar bando integruoti į komandą amerikietį Seaną Fasoyiro, o pastarąsias 3 rungtynes praleido svarbus žemaičių žaidėjas Laurynas Kaveckis.

Tuo metu T.Gaidamavičius taip pat kažkiek transformuoja „Sūduvos-Mantingos“ žaidimą – vis ilgiau ant suolo sėdi aukščiausias komandos narys latvis Viktoras Iljinas, o komanda dažnai remiasi itin žemu penketu.

18.30 val. Palangos „Kuršiai“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga
Pirmasis etapas: 87:56, 80:75

„7bet-NKL“ dieną užbaigs pajūrio komandų derbis. Vienu metu už atkrintamųjų varžybų zonos ribų atsidūrę „Kuršiai“ (12/19; 11) vis dar dėl nieko negali būti ramūs, tačiau po eilinio trenerių pasikeitimo vėl gali lengviau atsikvėpti. Palangoje 69:68 buvo palaužtas „Perlas“, 79:73 įveiktas „Rytas-2“, tad dabar yra auksinė proga antrą kartą šį sezoną susikurti 3 pergalių seriją.

Paskutinėje turnyro lentelės vietoje nugrimzdęs „Neptūnas-Akvaservis“ (5/26; 14) šiandien turi paskutinę galimybę išsaugoti viltis pakilti aukščiau. Pralaimėjimo atveju uostamiesčio jaunimui tam neliktų net teorinių galimybių. O išgelbėjimo vėl belieka dairytis į pagrindinę komandą ir kartais iš jos atkeliaujantį Oskarą Pleikį. „Neptūnas“ vakar žaidė Alytuje, puolėjas ten žaidė 21 minutę, tad nežinia, ar prisijungs prie savo senųjų bičiulių netolimoje išvykoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją