Sekmadienio popietę Rygoje vykusiose žūtbūtinėse atrankos į 2023-iųjų Europos moterų čempionatą B grupės rungtynėse Lietuvos krepšininkės (3-3) po atkaklios kovos 65:71 (12:21, 30:19, 8:23, 15:8) nusileido Ukrainos rinktinei (4-2).

Po pirmų kelių atkaklių minučių Lietuvos krepšininkės įkrito į gilią duobę ir pralaimėjo atkarpą net 0:15 bei iškart stipriai atsiliko – 5:19. Lietuvių žaidimą atgaivino aikštėje pasirodžiusi Justė Jocytė, po kurios sėkmingos atkarpos padėtis, nepaisant net 11 klaidų, padarytų vien per pirmą kėlinį, kiek pasitaisė – 12:21.

„Ruošėmės, merginos labai norėjo, tačiau, panašu, perdegė.
Ir psichologiškai bandėme jas nuteikti, bet jaudulys darė savo, ypač kai kurioms žaidėjoms pačioje pradžioje“, – kalbėjo R. Grigas.

Anot jo, vėliau keitimais pavyko suvaldyti įtampą, komanda atsitiesė po duobelės pirmame kėlinyje bei iki pertraukos nežymiai pirmavo keliais taškais.

Trečiame kėlinyje lietuvės vėl strigo puolime, o varžovės ketvirčio pabaigoje pavojingai nutolo – 63:50.

Dalios Donskichytės ir Kamilės Nacickaitės tritaškiai gaivino lietuvių viltis – 57:63. Ukrainietės stengėsi deginti laiką ir taip artėti prie pergalės – 60:65 (likus 3 min.).

Tiksint paskutinei minutei Gintarė Petronytė realizavo abi baudas – 65:67. Alina Jagupova prametė iš labai toli, bet du taškus greitame puolime pelniusiai K. Nacickaitei buvo užfiksuoti ginčytini žingsniai.

Per likusį laiką mūsiškėms išsigelbėti jau nebepavyko – 65:71.

Vertindamas lemiamą ataką, kuomet K. Nacickaitei puolime fiksuota klaida, strategas mano, kad krepšininkė turėjo ne vieną pasirinkimą, kaip užbaigti ataką, kurios metu buvo galima išlyginti rezultatą.

„Aš galvoju, ji susimėtė. Ji turėjo daug pasirinkimo kelių... Susimėtė, žingsniai... nesigilinsime, buvo ar nebuvo, tai jau kitas dalykas.

Ji – metikė. Priartėjo prie tritaškio linijos, aplink nieko nebuvo, galėjo puikiai išsimesti, bet rinkosi žvirblį rankose, norėjo patikimo sprendimo.

Kamilė veržėsi į vidurį, norėjo perduoti kamuolį aukštaūgei, pamatė, kad varžovių aukštaūgės netinkamai pasirinko pozicijas, bandė prašokti varžovę, gavosi toks peršokimas, teisėjai traktavo kaip žingsnius. Tai iš esmės nukirto mūsų šansus“, – kalbėjo R. Grigas.

Rungtynių įrašas ir lemtinga lietuvių ataka nuo 2:11:06 val.:

Anot stratego, įžaidėjos sprendimas veržtis nebuvo blogas, dėl to R. Grigas žaidėjai priekaištų neturėjo.

„Pasirinko tokį variantą, nesmerkiu, bet teisėjas fiksavo žingsnius. Čia visaip (arbitras) galėjo traktuoti“, – pridūrė strategas.

„Dabar, žinote, aš žiūriu iš savo pusės ir galiu sakyti, kad nebuvo klaidos, reikia peržiūrėti tą momentą. Analizuosime rungtynes ir tą epizodą, tuomet tiksliai galėsime įvertinti tą ataką“, – teigė R. Grigas.

Lietuvos rinktinė antrojo kėlinio pabaigoje neteko vienos savo lyderių Lauros Juškaitės. Puolėja dėl galvos ir peties traumų buvo išvežta į ligoninę.

„Tai mums buvo didelis praradimas. Norint įveikti jos gynybą, reikia pastangų, ji universali puolime, pavojinga ir prie krepšio, žaidžiant nugara, ir gali pataikyti iš toli“, – teigė R. Grigas.

Pergalę iškovojusios ukrainietės laukė žinių iš kitų arenų, nes jų likimą sprendė likusių antrose grupių vietose finišavusių komandų taškų skirtumai.

Galiausiai paaiškėjo, kad Ukrainos atstovės irgi atsidūrė už borto. Jas pralenkė ne tik Vengrija, Slovakija, Didžioji Britanija ir Vokietija, automatiškai patekusios į čempionatą, bet ir Izraelis, Nyderlandai bei Lenkija.

Lietuvių varžovėms pritrūko net 31 taško, panašiai pergalės atveju būtų pristigę ir mūsiškėms.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)