Žalgiriečiai sekmadienį namuose tik po kovos iki paskutinių sekundžių 86:80 palaužė absoliučią „Betsafe-LKL“ autsaiderę Prienų „Labas GAS“ (1-18) ekipą.

Ketvirto kėlinio pradžioje dar buvo lygu (59:59), tačiau tuomet kauniečiai smeigė kelis tritaškius iš eilės ir paspruko – 72:59. Tiesa, kovingieji prieniškiai niekur nesitraukė ir vėl grėsmingai priartėjo – 83:80.

„Iškovojome pergalę, bet ji džiaugsmo neteikia. Nepatiko tai, kad net paskutiniame kėlinyje reikėjo žaisti pagrindine sudėtimi. Manau, kad prastos rungtynės iš mūsų pusės, trūko nusiteikimo, buvo daug klaidų. Tai – koncentracijos problema.

Ar Isaiah Tayloro sugrįžimas išspręs tai? Kažkiek, bet nereikia tikėtis, kad grįš kažkoks Dievas ir kardinaliai pakeis žaidimą“, – atvirai kalbėjo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

„Jeigu manęs paklaustumėte apie vidinę būseną, tai nesijaučiu užtikrintai. Nesvarbu, kad laimėjome geras Eurolygos rungtynes ir šitas. Galima kalbėti apie savo kovotojų veido ir žaidimo stiliaus praradimą.

Ilgas sezonas, ateina kažkokia rutina, bet reikia per ją perlipti ir kaskart eiti šimtu procentų pasiruošus. Kai taip nebūna, matome, kad ir „Labas GAS“ gali su mumis žaisti“, – pripažino strategas.

K. Maksvytis gerų žodžių nepagailėjo tik keliems savo auklėtiniams.

Dovydas Giedraitis vis geriau įeina į ritmą ir prideda mums gynyboje. Šiandien jam ir keliems kitiems žaidėjams jokių priekaištų neturiu. Lukas Lekavičius bando įsivažiuoti. O daugiau pozityvo nelabai matau“, – teigė jis.

Primename, kad „Žalgiris“ šįkart vertėsi be Edgaro Ulanovo, iš kurio kapitono vaidmenį perėmė L. Lekavičius.

„Gaila, kad nepavyko iškovoti pergalės, nes visų rungtynių metu buvo jausmas, jog mes tikrai galime tai padaryti. Svarbi buvo ta trumpa atkarpėlė ketvirtame kėlinyje, kai jie pabėgo dviženkliu skirtumu. Paskui vis tiek sugrįžome ir galėjome užsikabinti. Didžiuojuosi vyrais, nemažai dalykų mes šiandien darėm tikrai neblogai. Iki pergalės nedaug trūko“, – krimtosi prieniškių vairininkas Marius Kiltinavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)