Tokiu būdu lietuvėms užsitrenkė durys į dar vieną prestižinį turnyrą.

Rimanto Grigo treniruojamos lietuvės turėjo realią galimybę po aštuonerių metų pertraukos prasibrauti į Senojo žemyno pirmenybes. Tiesa, to padaryti nepavyko, nors ir ne viskas jau buvo pačių mūsiškių rankose.

Net 30 kartų suklydusios lietuvės atliko tik 9 rezultatyvius perdavimus.

Gintarė Petronytė surinko 20 (6/7 dvitaškiai, 8/10 baudos, 14 atk. kam., 5 klaidos, 28 naudingumo balai), Kamilė Nacickaitė 18 (1/5 dvitaškis, 5/11 tritaškiai, 1/2 bauda, 5 atk. kam., 7 klaidos), o Justė Jocytė – 16 taškų (5/7 dvitaškiai, 1/5 tritaškis, 3/3 baudos, 5 klaidos).

Aktyvioji Dalia Donskichytė pridėjo 7 taškus, o Laura Juškaitė (14 min., 2 taškai, 6 atk. kam.) prieš pat didžiąją pertrauką patyrė traumą ir ant parketo nebegrįžo. Puolėja dėl galvos ir peties traumų buvo išvežta į ligoninę.

Ukrainai 21 tašką parūpino Alina Jagupova (6/19 metimai iš žaidimo, 6/10 baudos, 9 atk. kam., 9 klaidos), 16 – Olga Mazničenko (3/5 tritaškiai), 11 – Viktorija Balaban.

Ukrainietės laukė žinių iš kitų arenų, nes jų likimą sprendė likusių antrose grupių vietose finišavusių komandų taškų skirtumai. Galiausiai paaiškėjo, kad Ukrainos atstovės irgi atsidūrė už borto. Jas pralenkė ne tik Vengrija, Slovakija, Didžioji Britanija ir Vokietija, automatiškai patekusios į čempionatą, bet ir Nyderlandai bei Lenkija.

Lietuvių varžovėms pritrūko net 31 taško, panašiai pergalės atveju būtų pristigę ir mūsiškėms.


Kartu su dešimties atrankos grupių nugalėtojomis (B grupėje anksčiau laiko triumfavo Prancūzija) į finalinį čempionatą taip pat iškopė keturios geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos.

Nustatant pastarųjų eiliškumą, mačuose su ketvirtoje pozicijoje likusiomis komandomis pasiekti rezultatai neįskaičiuojami.

Be to, F ir I grupėse, iš kurių buvo pašalintos Rusijos bei Baltarusijos krepšininkės, kelialapiai atiteks tik stipriausioms rinktinėms.

Rungtynės:

Ukraina – Lietuva 71:65 (21:12, 19:30, 23:8, 8:15).

Ukraina: Alina Iagupova 21 (9 atk. kam., 5 rez. perd., 7 per. kam., 16 naud. bal.), Olga Mazničenko 16, Viktorija Balaban 11, Darija Dubniuk 7 taškų.

Lietuva: Gintarė Petronytė 20 (6/7 dvitaškiai, 8/10 baudos, 14 atk. kam., 28 naud. bal.), Kamilė Nacickaitė 18 (5 atk. kam., 7 klaidos), Justė Jocytė 16 (5/7 dvitaškiai, 3/3 baudų, 5 kld.), Dalia Donskichytė 7, Laura Juškaitė 2, Gabrielė Šulskė ir Giedrė Labuckienė po 1 tašką.

Rungtynių eiga:

Po pirmų kelių atkaklių minučių Lietuvos krepšininkės įkrito į gilią duobę ir pralaimėjo atkarpą net 0:15 bei iškart stipriai atsiliko – 5:19. Lietuvių žaidimą atgaivino aikštėje pasirodžiusi Justė Jocytė, po kurios sėkmingos atkarpos padėtis, nepaisant net 11 klaidų, padarytų vien per pirmą kėlinį, kiek pasitaisė – 12:21.


Antrą ketvirtį lietuvės pradėjo tritaškių koncertu: iš toli pataikė Dalia Donskichytė, o įkaitusi Kamilė Nacickaitė paleido net keturis tolimus šūvius iš eilės ir pervėrė rezultatą – 31:28. Fantasišką pasirodymą tęsė ir jaunoji J. Jocytė, o kapitonė Gintarė Petronytė rinko taškus po puolime atkovotų kamuolių – 39:32. Prieš pat didžiąją pertrauką K. Nacickaitė užsidirbo nesportinę pražangą, o ukrainietės atsitiesė – 42:40.


Antrą susitikimo pusę dviem tritaškiais iš to paties krašto atidarė Ukrainos komanda, tačiau J. Jocytė atsakė dvitaškiu su pražanga – 45:46. Abi rinktinės gynėsi vis kibiau ir taškus joms rinkti tapo sunkiau. Vis dėlto ukrainietės surengė galingą spurtą ir visiškai perėmė mačo kontrolę į savo rankas – 47:62. Ketvirčio pabaigoje porą gerų epizodų sukūrė D. Donskichytė – 50:63.

D. Donskichytės ir K. Nacickaitės tritaškiai gaivino lietuvių viltis – 57:63. Ukrainietės stengėsi deginti laiką ir taip artėti prie pergalės – 60:65 (likus 3 min.). Tiksint paskutinei minutei G. Petronytė realizavo abi baudas – 65:67. Alina Jagupova prametė iš labai toli, bet du taškus greitame puolime pelniusiai K. Nacickaitei buvo užfiksuoti ginčytini žingsniai. Per likusį laiką mūsiškėms išsigelbėti jau nebepavyko – 65:71.

Finalinio pirmenybių etapo šeimininkės – Izraelio ir Slovėnijos komandos – taip pat žaidė atrankoje, nors turėjo garantuotas vietas čempionate.

Drauge su Prancūzija kelionę į ateinantį birželį Izraelyje ir Slovėnijoje vyksiantį Europos čempionatą jau prieš paskutinį atrankos turą galėjo planuotis Belgija, Ispanija, Turkija, Serbija, Juodkalnija, Graikija, Italija ir Latvija.

Lietuvės pirmame rate Vilniuje nugalėjo ukrainietes rezultatu 81:62.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)