Ne, „Vilkai“ pagarbą užsitarnavo ne patekdami į Šiaurės Europos krepšinio lygos (ENBL) ketvirtfinalį, bet, kaip mėgsta sakyti Alytaus arenos pranešėjas, vietiniame fronte iškaršdami kailį Kauno „Žalgiriui“, Vilniaus „Rytui“, Panevėžio „Lietkabeliui“, Utenos „Juventus“, Jonavos „CBet“ ir daugeliui kitų.

LKL reguliariajam sezonui persiritus per pusiaują Rimo Kurtinaičio auklėtiniai turnyro lentelėje tipena treti (13-5), sekdami įprastinių šalies krepšinio grandų – „Žalgirio“ (15-3) ir „Ryto“ (14-4) – pėdsakais.

Tiesa, „Wolves“ užšoko ant žvėries iš Kauno Citadelė-Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje ir liko be Finalo ketverto puotos.

„Džiaugiuosi, kad turime tokį puikų sezoną, apie kokį aš negalėjau pagalvoti. Aišku, viena to priežasčių yra „Vilkai“, kurie įnešė naujų vėjų. Anksčiau viskas buvo sudėliota laipteliais: čempionas – „Žalgiris“, retkarčiais – „Rytas“, „Lietkabelis“ – antras arba trečias, o į ketvirtą vietą iššokdavo viena iš kitų komandų.

Šiandien dienai visa kortų kaladė vėl sumaišyta ir jau reikia rimtai kovoti. Kiekvienas taškas yra auksinis, lemiantis vietą ir varžovą atkrintamosiose. Ir yra europiniai turnyrai, į kuriuos patenkama tiesiogiai pagal galutinę rikiuotę. O tai yra labai svarbu“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ sakė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Vienas savo ambicijų pelnyti kelialapį nebe į ENBL, o į kur kas prestižiškesnį Europos turnyrą neslepiančių klubų yra būtent „Vilkai“.

„Mūsų tikslas vis tiek yra būti labiau matomiems Europoje. Šiemet vietos Europos taurėje negavome. Turime dabar per LKL frontą iškovoti vietą europiniame turnyre ir, kaip aš įsivaizduoju, tai turėtų būti Europos taurė.

Be abejo, šio sezono mūsų visų ir vadovų tikslas yra žaidimas LKL finale. Taip sportiniu keliu išsikovotume bilietą į Europos taurę ir labai gražiai viskas susidėliotų. Kitais metais keltumėmės į Vilnių, ten sportuotume ir žaistume ne tik LKL, bet ir Europos taurės rungtynes, kurių, jeigu išliks toks pats formatas kaip pastaraisiais metais, būtų bent 18. Geri krūviai, geros komandos, būtų išvis fantastika ir didelis laimėjimas mums“, – „Krepšinio zonoje“ yra pasakojęs vienas „Vilkų“ Kristupas Žemaitis.

Krepšinis.lt žiniomis, „Wolves“ turi du kelius, kaip jau kitą sezoną prasibrauti į Europos taurės dalyvių gretas. Vienas jų – žaisti LKL finale, kitas – iš turnyro rengėjų gauti vardinį kvietimą. Ir pastarasis variantas nėra kažkoks nerealus, turint omenyje, kad į jį pretenduotų pasiturintis krepšinio šalies širdies – sostinės – klubas, kadangi nebe už kalnų tas metas, kai „Vilkai“ turėtų įsikurti Vilniuje.

„Kiek aš žinau, gegužės 15 dieną turi būti baigta ASG arenos vidaus renovacija. Čia jau jų reikalai. Manau, jie tikrai važiuos į Vilnių, todėl kad kviečiant į komandą žaidėjus jiems, kokiame mieste žaisti – traukos mieste sostinėje ar kur kitur, skirtumas yra didelis. Atleiskite, bet taip yra. Kiekvienas žiūri, kur šilčiau“, – atskleidė LKL bosas.

Jeigu atsidurtų Europos taurės turnyro šeimoje, „Vilkų“ vadovai komandos biudžetą planuotų padidinti net iki 8 milijonų eurų ir siektų sportiniu keliu žengti dar toliau – į pačią Eurolygą. Tam teoriškai galėtų užtekti ir tapti Europos taurės finalininkais.

O pravėrus išsvajotosios Eurolygos duris „Wolves“ sąmata galimai augtų dar apie du su puse karto.

Šviesia komandos perspektyva tiki ir visko per savo karjerą matęs treneris R. Kurtinaitis.

„Organizacija tikrai puiki. Turime gal, sakykime, mažyčių nesklandumų, nes pirmi metai ir daug naujų žmonių šiame reikale. Tai dar kartais trūksta tokių momentėlių, bet labai operatyviai viskas yra ištaisoma. Organizacija – viena geriausių, kurioje man yra tekę būti tiek kaip žaidėjui, tiek kaip treneriui. Ir aš manau, kad turime labai didelę perspektyvą, jeigu ta linkme viskas judės.

Matome, kad surenkame pilną salę žiūrovų, kad ne visada būdavo įprasta Alytaus komandai. Pergalės irgi kažkada turi ateiti. Džiaugiuosi, kad pirmais metais mums pavyko laimėti praktiškai prieš visas LKL komandas. Tik viena mums iki šiol neįveikiama – tai Klaipėdos „Neptūnas“, su kuriuo turime problemų. Tačiau mes stengiamės, dirbame“, – tikino patyręs taktikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)