Iki antrosios vietos palypėjęs Vilniaus Rytas“ (15-4) šeštadienį namie sutriuškino „Gargždus“ (3-16) – 102:72 (17:24, 24:17, 37:16, 24:15).

„Pagrindinis geras dalykas – perlaužėme rungtynių eigą gynybos dėka, padalinome žaidėjams minutes. Labai džiaugiuosi, kad Tomas Lekūnas grįžo – jam reikia įeiti į gerą sportinę formą, – kalbėjo G. Žibėnas. – Esame pirmoji komanda, laimėjusi prieš „Gargždus“ tokiu skirtumu. Aišku, gal pradžia buvo nelabai gera, bet pasakykite komandą, kuri gali išvengti tų duobių. Tai normalu, kad ir pas mus jų buvo.“

Anot jo, „Ryto“ pagrindinis tikslas buvo varginti varžovų gynėjų liniją, kad jie „išsimuštų“ iš derinių ir laikyti aukštą rungtynių tempą.

Vilniečių treneris pasidžiaugė, kad mėnesio MVP apdovanojimą atsiėmęs Martynas Echodas puikiai pasirodė iš rungtynėse su „Gargždais“. Aukštaūgio sąskaitoje 21 minutė, 20 taškų (7/12 dvitaškių, 6/6 baudų metimų), 8 atkovoti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai, 5 klaidos, 3 pražangos bei 32 naudingumo balai.

„Dar sezono pradžioje sakiau, kad Martynas dominuos LKL šį sezoną. Ir tikrai dominuoja. Smagu, kad MVP tampa trečias skirtingas komandos žaidėjas. Tai galiu pagirti ir mūsų trenerių štabą, kad žaidžiame įvairiapusišką žaidimą. Norime apdovanojimo kaip komanda“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Jis pabrėžė, kad dabar bus svarbi dvikova su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“, kuri bus rimčiausia repeticiją prieš kitą savaitgalį Šiauliuose vyksiantį Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto turnyrą.

„Mūsų pagrindinis tikslas – būti visos sudėties KMT finalo ketverte, todėl kai kurie žaidėjai ilsisi šiuo metu. Lukas Uleckas prisijungė ir jau žais Pasvalyje. Esame normalios sportinės formos, rezultatai tai rodo. Gal nuobodžiai skambėsiu, bet tikslas yra patekti į finalą, o ten matysime“, – kalbėjo „Ryto“ strategas.

„Gargždų“ vyriausiasis treneris Povilas Šakinis pripažino, kad vieno kėlinio neužtenka, jei norima kovoti su Vilniaus „Rytu“.

„Pirmas kėlinys buvo geras, o po to atsitiko tai, kas atsitiko. Gal patikėjome, kad bus lengva. Antrame kėlinyje „Rytas“ išėjo gerai nusiteikęs, pradėjo spausti, laužti, įkritome į duobę ir neišlipome“, – sakė jis.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją