Dėmesį iš jų „Žalgirio“ arenoje nugvelbė kitas baltiškas baskų komandos duetas – Maikas Kotsaras ir Sanderis Raieste.

Gal pusantro, o gal ir visi du tūkstančiai iš Estijos atvykusių krepšinio mėgėjų audringai sveikino tautiečius po kiekvieno sėkmingo jų epizodo – nežiūrėdami į tai, koks rezultatas tuo metu buvo švieslentėje.

Tokia Estijos gerbėjų gausa tribūnose stebino ir „Baskonia“ krepšininkus.

„Grįždamas į gynybą net pradėjau šypsotis, kai po pirmo Maiko taiklaus metimo šitiek žmonių puolė džiūgauti. Nors jau išvakarėse buvo justi, kas čia laukia – viešbutyje su mumis buvo vieni estai. Nustebino, negalvojau, kad jie taip myli krepšinį“, – komentavo R. Giedraitis.

„Estai neturi savo komandos Eurolygoje, jiems čia buvo didelė šventė. Super, kad domisi, palaiko. Dabar jau jų reikia klausti, ar grįš namo laimingi, ar nuliūdę“, – pridūrė T. Sedekerskis.

Mat „Baskonia“ kelionė atgal į Vitoriją nebuvo linksma – Joano Penarroya auklėtiniai pralaimėjo 75:79.

„Sunkus pralaimėjimas, kurį nulėmė smulkios detalės. Pabaigoje strigome puolime, nebeatradome progų mesti laisvi, o apylaisviai nebepataikėme. Ir „Žalgiris“ žaidė tikrai gerai, galiu tik pasveikinti“, – apibūdino 11 taškų pelnęs R. Giedraitis.

Tuo metu T. Sedekerskis įžvelgė ir pozityvo – namų komandos etiketės šiame sezone nenusikratanti „Baskonia“ išvykose toli gražu ne kiekvieną kartą turi bent jau šansą lemiamomis minutėmis pakovoti dėl pergalės.

„Manau, kad dėjome žingsnį į priekį vertinant mūsų žaidimą išvykose, kuris iki šiol buvo tikrai prastas. Susitikome su stipria komanda, ypač gera gynyboje, nuostabiai palaikoma 15 tūkst. gerbėjų. Tikrai nebuvo pati lengviausia atmosfera.

Mums pakišo koją pražangos: ir aš, ir Rokas jų daug susirinkome. Atidavėme daug lengvų metimų, aišku, varžovai pataikė ir sunkių, paskutinėmis atakos sekundėmis. Labai norėjome pergalės, bet truputį pritrūko, gaila“, – kalbėjo 6 taškus surinkęs aukštaūgis.

Dar du, ir svečiai, anot T. Sedekerskio, galbūt būtų triumfavę. 25-erių nidiškis omenyje turi savo paties bandymą įdėti kamuolį į krepšį per Kevarriusą Hayesą likus kiek daugiau nei minutei iki finalinės sirenos.

Bet teko skaudžiai nusivilti.

„Bandžiau dėti „su mėsomis“, nepasisekė, gavau „švarų“ stogą. Jokios pražangos tikrai nebuvo. O būčiau įdėjęs, turbūt rungtynės kitaip būtų pakrypusios... Ką padarysi, matyt reikia dar padirbėti kilnojant svorius“, – šyptelėjo T. Sedekerskis.


Jei pastarasis žaidžia savo kol kas geriausią sezoną Eurolygoje, fiksuodamas 6,4 taško ir 4,4 atkovoto kamuolio vidurkius, tai R. Giedraičio statistika kiek smuktelėjo.

Trečius metus „Baskonia“ atstovaujantis 30-metis snaiperis neberenka dviženklio rezultatyvumo, per rungtynes vidutiniškai pelnydamas po 9,1 taško.

Tačiau smarkiai išaugo kitas rodiklis: dvimetrinis žaidėjas Eurolygoje atkovoja po 5,5 kamuolio.

Šiuo aspektu ypač įspūdingos jam buvo sausio pabaigoje vykusios rungtynės su titulą ginančiu Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija), kai R. Giedraitis susiurbė net 18 atšokusių kamuolių – ir bent pusė jų buvo plėšiami varžovams iš rankų.

„Žalgirio“ arenoje lietuvis tenkinosi 6 atkovotais kamuoliais, beveik visus surinko iki pertraukos – vėliau jo žaidimo laiką nukirpo ankstyvos asmeninės pražangos.

„Šiemet mano vaidmuo šiek tiek keitėsi: nebemetu taip dažnai kaip ankstesniais sezonais, todėl bandau padėti komandai kitais būdais. Lipu „ant lentos“, atlieku perdavimus. Viskas gerai, man tinka ir taip: prisitaikysiu prie bet kokio vaidmens. Man rūpi, kad komandai būtų geriau“, – nesiskundė R. Giedraitis, J. Penarroya vadinantis „žaidėjų treneriu“, su kuriuo visada galima pasikalbėti.

Antras Eurolygos reguliaraus sezono ratas „Baskonia“ klostosi nebe taip produktyviai kaip pirmasis, ir tai galima sieti su naudingiausio komandos krepšininko Pierria Henry netektimi.

Įžaidėjas iš JAV nerungtyniauja nuo sausio pradžios, kai buvo patikrintas dopingo kontrolierių.

Nors testo rezultatai nebuvo paskelbti, Ispanijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, jog P. Henry mėgino apmauti kontrolierius pateikęs sintetinio šlapimo mėginį. Jis buvo suspenduotas iki galutinio verdikto, o „Baskonia“ sustabdė žaidėjo sutarties galiojimą.

„Nežinau, ką jis galvojo. Gaila, kad taip įvyko. Man atrodo, kad šiais laikais taip nebeturėtų būti. Aišku, tikiuosi, kad šita situacija išsispręs jam palankiai. Nei peikti, nei ginti negaliu, tiesiog žmogus pats pasirinko žaisti tokį žaidimą“, – pečiais traukė R. Giedraitis.

„Jau nieko apie tai nebegalvoju, manau, visa komanda nieko nebegalvoja. Čia – jau praeitis, mes ją palaidojome. Manau, šitos temos nebėra ko liesti“, – sakė T. Sedekerskis.

Pierria Henry, Rokas Giedraitis (kairėje)

Pabaigai Delfi teiravosi Vitorijos ekipos lietuvių apie jų planus vasarą, kuomet laukia pasaulio čempionatas.

Konkrečių atsakymų neturėjo nei vienas, nei kitas.

„Dabar nieko nenoriu sakyti. Klaustukas yra, bet vasarį dar nelabai norisi apie tai kalbėti“, – mįslingas buvo R. Giedraitis.

„Iki rinktinės – begalė laiko. Manau, spėsime dar pabendrauti su Kaziu Maksvyčiu, o kol kas orientuojamės į reikalus klubuose. Bus matyti“, – klausimą atvirą paliko ir kol kas rinktinėje tik du oficialius mačus sužaidęs T. Sedekerskis.

Primename, kad pirmojo rato rungtynėse Vitorijoje praėjusį lapkritį „Baskonia“ įveikė K. Maksvyčio auklėtinius 93:73.

Kitas rungtynes kauniečiai žais vasario 23 d. išvykoje su Ispanijos čempionais Madrido „Real“, baskai diena vėliau svečiuosis pas Bolonijos „Virtus“ (Italija).

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją