Prie šeimininkų pergalės prieš Vitorijos „Baskonia“ I. Brazdeikis prisidėjo 15 taškų.

Atakuodamas iš tolimojo nuotolio Iggy pasiekė tikslą trimis bandymais iš keturių – tai buvo ketvirtos Eurolygos rungtynės iš eilės, kai jis pataikė bent kas antrą tritaškį.

Bendrai per šią atkarpą žalgirietis tolimus metimus realizuoja 75 proc. tikslumu – pustrečio karto geriau nei 30 proc. tesiekiantis sezono vidurkis.

Paklaustas apie tokį ženklų pokytį, krepšininkas traukė pečiais.

„Nuo sezono pradžios jums kartojau: žinau, ką sugebu, žinau, kiek darbo įdedu treniruočių salėje. Tereikia tęsti taip ir toliau“, – sakė I. Brazdeikis.

Vis dėlto prireikė ir padrąsinimų iš šalies: iškart po rungtynių prie komandos rūbinės jo laukė „Žalgirio“ autobuso vairuotojas, emocingai sveikinęs savo keleivį.

„Mes puikiai sutariame. Prieš rungtynes jis man sakė: pamatysi, šįvakar pataikysi. Ir buvo teisus“, – šyptelėjo I. Brazdeikis.

Nepatrukdė ir žaidėjo mėgiama UFC kovotoja Rose Namajunas, stebėjusi mačą su „Baskonia“ iš pirmos eilės.

Lietuvių kilmės amerikietė prieš rungtynes apsilankė „Žalgirio“ rūbinėje, o per didžiąją pertrauką prie jos prisigretino jau I. Brazdeikis.

„Esu didelis jos fanas, mačiau ir paskutinę kovą. Šiek tiek pasikalbėjome per pertrauką: priėjau, pasakiau, kad esu gerbėjas, labai ją palaikau. Ji, savo ruožtu, palinkėjo sėkmingai užbaigti rungtynes“, – pasakojo „Žalgirio“ atstovas.

Komentuodamas įvykius ant parketo, jis išskyrė lyg mišrių kovos menų narve nokautuojantį Kevarriuso Hayeso bloką Tadui Sedekerskiui, kai pastarasis mėgino sugrūsti kamuolį į krepšį priešpaskutinę minutę.

„Manau, kad viską mačiau pačiu geriausiu kampu – sėdėjau ant atsarginių suolo, veiksmas vyko tiesiai man prieš akis. Pasirodė, kad Kevarriusas šiek tiek pavėlavo pašokti, suspėjau pagalvoti: o, ne! Bet paskui sekė šitoks blokas... Be abejonių, gražiausias rungtynių momentas“, – įvertino I. Brazdeikis.

Kitoje aikštės pusėje darbo lemiamu metu ėmėsi Edgaras Ulanovas, baigęs dvikovą su 16 taškų.

„Kadangi visą vakarą sekėsi neblogai, sakiau komandoms draugams, kad paieškotų manęs“, – neslėpė puolėjas.

„Žalgirio“ kapitonas pirmiausia akcentavo nutrauktą penkių nesėkmių visuose turnyruose seriją.

„Noriu pasveikinti visą komandą, nes pastaruoju metu daug kentėjome, buvo tikrai sunkus laikotarpis. Bet po tiek pralaimėjimų veikiausiai jau užčiuopėme kažkokį dugną, nuo kurio reikėjo atsispirti.

Sureagavome – daug dalinomės kamuoliu, žymiai daugiau nei anksčiau. Dėl traumų neturime daug įžaidėjų, jiems sunku, reikia padėti: judinti kamuolį iš vienos pusės į kitą, neužlaikyti vienoje vietoje, varinėti varžovus iš paskos.

Ir charakteris – rungtynės buvo be galo sunkios, pareikalavo daug jėgų. „Baskonia“ turi tiek daug pavojingų žaidėjų, ir ginantis reikia į visus koncentruotis“, – apibendrino E. Ulanovas.

Viena, kuo kauniečiams pastaruoju metu vis dar nebepavyksta pranokti varžovų Eurolygoje, yra puolime atkovoti kamuoliai. Patys žalgiriečiai jų sugriebė 11, bet baskai turėjo dar daugiau pakartotinių progų – 16.

„Šiuo aspektu sezono pradžioje buvome vieni geriausių, o dabar jau kitos komandos lipa mums ant galvos. Bet šiandien bent jau nebebuvo taip blogai kaip keliose ankstesnėse rungtynėse, kai kamuolys tiesiog skraidydavo tarp ausų“, – atsiliepė E. Ulanovas, pats susirinkęs 5 atšokusius kamuolius.

Primename, kad pirmojo rato rungtynėse Vitorijoje praėjusį lapkritį „Baskonia“ buvo pranašesnė 93:73.

Skaičiuojant komandų tarpusavio akistatas per visą istoriją, „Žalgirio“ sąskaitoje dabar yra 15 pergalių, „Baskonia“ laimėjo 19 sykių.

Kitas rungtynes kauniečiai žais vasario 23 d. išvykoje su Ispanijos čempionais Madrido „Real“, baskai diena vėliau svečiuosis pas Bolonijos „Virtus“ (Italija).

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)