Bekompromisė kova „Žalgirio“ arenoje virė visas rungtynes: nė viena iš komandų nepirmavo daugiau nei 5 taškų skirtumu.

„Nebuvo lengva taip visas rungtynes vaikytis varžovus, bet kovėmės iki galo ir nusipelnėme pergalės. Vienintelė ryški mūsų problema buvo oponentų puolime kartojami metimai, tai mus žudė visas rungtynes.

Kova po „lenta“ buvo ne tik mūsų aukštaūgių, bet ir gynėjų atsakomybė, kadangi varžovai sugriebė daug toli nuo krepšio atšokusių kamuolių. Vis dėlto pabaigoje susitvarkėme ir su tuo, tuomet atsirado ramybė“, – pergalę 79:75 komentavo K. Maksvytis.

Jo žodžiais, „Žalgiris“ šįkart vėl buvo toks kaip anksčiau šiame sezone: klystantis, tačiau niekad nenuleidžiantis rankų ir visuomet atkišęs alkūnes.

„Prieš tai buvo nelengvas laikotarpis, o šią savaitę kiek ilgiau pabuvome namuose, kažkiek pailsėjome, gerai pasitreniravome – taip grįžome į savo vėžes. Toks vaizdas, kad viską per pastarąsias dienas padarėme gerai, kadangi vėl matėme besikaunančią komandą.

Pačiu laiku pasitaikė ir filmas apie Rose Namajunas. Ji pati prieš rungtynes apsilankė, pasakė motyvacinę kalbą, įkvėpė“, – rungtynes stebėjusiai lietuvių kilmės JAV mišrių kovos menų žvaigždei, kuri šią savaitę Lietuvoje pristatė autobiografinę kino juostą, padėkojo K. Maksvytis.

Penktadienį savo rezultatyvumo rekordą Eurolygoje pakartojo 20 taškų surinkęs Rolandas Šmitas, o greta latvio „Žalgirio“ gretose skirtingomis atkarpomis iškildavo vis po naują figūrą.

Pasak K. Maksvyčio, pasiteisino sprendimas leisti Luką Lekavičių (7 taškai) į starto penketą, kad komandos puolimas nuo pirmų minučių būtų gyvesnis, o Ignas Brazdeikis žaidė ne tik rezultatyviai (15 taškų, 3/4 tritaškių), bet ir protingai.

„Pagerėjo ne tik jo tritaškių pataikymas – atsirado stabilumo tiek puolime, tiek gynyboje. Dabar jis yra vienas kertinių žaidėjų.

Kodėl Ignas nežaidė rungtynių pabaigoje? Buvome nutarę užbaigti kaip rankinyje: vieni žaidėjai ginasi, kiti puola. Taip išėjo, kad apsigynę eidavome mesti baudų ir panašiai, tuomet vėl reikėdavo gintis – nebebuvo progos išleisti nei Igno, nei Luko“, – paaiškino specialistas.

Lemiamu metu puolime komandą, kaip jau tapo įprasta, tempė kapitonas Edgaras Ulanovas (16 taškų, 5 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai), o gynybą į savo rankas suėmė bene prieštaringiausią pasirodymą surengęs Kevarriusas Hayesas (2 taškai, 3 atkovoti kamuoliai).

Pirmoje rungtynių dalyje sparčiai rinkęs pražangas vidurio puolėjas ant parketo dėl šios priežasties viso praleido tik 15 min.

Bet būtent jo nuleista užkarda Tadui Sedekerskiui mėginant sugrūsti kamuolį į krepšį priešpaskutinę minutę tapo kone esminių mačo epizodu – lygiai kaip ir pačiu efektingiausiu.

„Kevarriuso pražangos buvo pigios, ne kažkokios taktinės. Bet savo blogą pradžią jis ištaisė gynyba ir atkovotais kamuoliais pabaigoje. Tas blokas – jo vizitinė kortelė. Atletiškas Tadas įsibėgėjęs atrodė labai grėsmingai, bet Kevarriusas padarė savo darbą, atliko vieną gražiausių sezono blokų“, – vertino K. Maksvytis.

„Baskonia“ lietuviai Rokas Giedraitis ir T. Sedekerskis svečiams kartu parūpino 15 naudingumo balų. Pirmasis pelnė 11 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, antrasis pridėjo 6 taškus, 3 atkovotus ir tiek pat perimtų kamuolių.

Beje, nors penktadienį „Žalgirio“ arena buvo sausakimša kaip jau įprasta šiame sezone, publika susirinko anaiptol ne tradicinė.

Mat baskų krašto klubui atstovauja ir du estai: Maikas Kotsaras bei Sanderis Raieste. Ir pasižiūrėti vienintelių savo tautiečių Eurolygoje žaidimo į Nemuno salą atkeliavo net pusantro tūkstančio krepšinio mėgėjų iš Estijos, kurie daugiausiai triukšmavo po sėkmingų savo numylėtinių epizodų.

„Baskonia“ komandai penktadienis apskritai buvo istorinis – Ispanijos klubas žaidė 700-ąsias rungtynes stipriausiame žemyno turnyre.

Pirmojo rato rungtynėse Vitorijoje praėjusį lapkritį „Baskonia“ buvo pranašesnė 93:73.

Tai buvo 34-oji komandų tarpusavio akistata per visą istoriją: „Žalgirio“ sąskaitoje dabar 15 pergalių, „Baskonia“ laimėjo 19 sykių.

Kitas rungtynes kauniečiai žais vasario 23 d. išvykoje su Ispanijos čempionais Madrido „Real“, baskai diena vėliau svečiuosis pas Bolonijos „Virtus“ (Italija).

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją