Likus vienam turui iki atrankos finišo Prancūzija (4/1) nebenusileis iš pirmosios vietos B grupėje, tuo metu Lietuvai (3/2) teks iš paskutiniųjų pasigalynėti su Ukraina (3/2).

Nors lietuvės tris su puse ketvirčio rimtai grasino apsunkinti gyvenimą vienai tituluočiausių žemyno komandų.

Įpusėjus rungtynėms rezultatas buvo lygus (40:40), po pertraukos viešnios spurtavo 14:0, paskutiniame ketvirtyje šeimininkės atsakė atkarpa 12:0 ir netgi trumpam buvo išsiveržusios į priekį (66:64).

Vis dėlto mačo pabaigą tiksliau žaidė „mėlynoji“ komanda, išvengusi nepageidaujamos paskutinių minučių dramos.

„Pasireiškė prancūzių meistriškumas – pamatėme, kodėl jos laimi medalius visur, kad ir kur žaistų.

Labai gaila, nes tikrai tikėjome, kad galime laimėti. Matėme, kiek žmonių irgi tuo tikėjo, atėjo mūsų palaikyti. Bet žaidėme prieš vieną stipriausių rinktinių pasaulyje. Jeigu galime lygiai kautis su ja, vadinasi, galime žaisti su bet kuo“, – komentavo rinktinės kapitonė Gintarė Petronytė.

Vidurio puolėja buvo naudingiausia akistatos žaidėja: pelnė 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Ketvirtadienį ji rezultatyviausių visų laikų Lietuvos rinktinės žaidėjų sąraše aplenkė dabartinę vyriausiojo trenerio Rimanto Grigo asistentę Sandrą Linkevičienę (1782 tšk.), pakildama į antrą vietą (1794 tšk.). Pirma lieka Jurgita Štreimikytė-Virbickienė (2101 tšk.).

„Pajuokavome su Sandra, kad mūsų draugystei dabar bus galas. Bet rimtai apie tai visai negalvojau, mintys – kitur.

Pralaimėjimas kerta per galvą, bet prisiminkime, kaip mes sužaidėme Prancūzijoje: 30 klaidų, 30 taškų skirtumas. Buvome visai kita komanda, dabar esame keliais laipteliais aukščiau.

Kaip ten bebūtų, reikia pamiršti, kas buvo šiandien, ir kauptis sekmadieniui, nes pagrindinis mūsų varžovas yra Ukraina. Tai bus žūtbūtinis mūšis, turėsime žaisti kaip paskutines savo gyvenimo rungtynes. Esame alkanos, beprotiškai norėsime pergalės – lygiai kaip ir mūsų varžovės, kurios dar geis revanšo. Eisime kaip į karą“, – kalbėjo 33-ejų aukštaūgė, vienintelė iš dabartinių rinktinės krepšininkių gyvai menanti paskutinę Lietuvos pergalę prieš Prancūziją, nuskintą dar 2007 metais.


Pirmąsias tarpusavio rungtynes 2021-ųjų lapkritį išvykoje lietuvės pralaimėjo prancūzėms 56:83.

Atrankos varžybas R. Grigo auklėtinės užbaigs sekmadienį Rygoje (Latvija), kur namų dvikovas dėl karo žaidžia Ukrainos rinktinė.

Pastaroji ketvirtadienį 74:59 pranoko B grupės autsaiderę Suomiją (0/5).

Net ir pergalė dar negarantuotų Lietuvai sugrįžimo į Senojo žemyno pirmenybes, kuriose paskutinį sykį lankytasi 2015-aisiais.

„Nereikia galvoti apie tai, kas nuo mūsų nepriklauso. Jei laimėsime, bent jau žinosime, kad padarėme, ką galėjome“, – pažymėjo G. Petronytė.

Į Europos čempionatą, ateinantį birželį vyksiantį Izraelyje ir Slovėnijoje, iškops dešimties atrankos grupių nugalėtojos, taip pat keturios geriausios antrąsias vietas užimsiančios ekipos.

Nustatant pastarųjų eiliškumą, rezultatai mačuose su ketvirtoje pozicijoje liksiančiomis komandomis nebus įskaičiuojami.

Be to, F ir I grupėse, iš kurių buvo pašalintos Rusijos bei Baltarusijos krepšininkės, kelialapiai atiteks tik stipriausioms rinktinėms.

Finalinio pirmenybių etapo šeimininkės – Izraelio ir Slovėnijos komandos – taip pat dalyvauja atrankoje, nors turi garantuotas vietas čempionate. Joms įsiterpus į kelialapių dalybas, pastarieji būtų perleidžiami kitoms iš antrąsias vietas užimsiančių ekipų.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją