Giedriaus Žibėno auklėtiniai, antrame kėlinyje atsilikę net 21:43, milžiniškomis valios pastangomis lemiamame ketvirtyje buvo persvėrę rezultatą savo naudai (78:77), tačiau svarbiausiomis akimirkomis kamuolys skrodė beveik vien šeimininkų tinklelį – 79:86.

Nepaisant skaudžios nesėkmės ir susikomplikavusios situacijos grupėje, „Ryto“ vairininkas tikino, kad viskas dar įmanoma ir TOP-16 etapu jo auklėtiniai neapsiribos.

„Sveikinimai Bonos komandai. Jie pradėjo rungtynes kaip visada nuo gynybos, o patys bėgo į greitą puolimą. Tai jie daro geriausiai.

Kalbant apie mus, antroje pusėje daug geriau kontroliavome jų lyderį T. J. Shortsą, bet kentėjome kovoje dėl kamuolių po savo krepšiu – leidome jų nusiimti net 15, kas yra gerokai per daug. Man labai patiko, kad vaikinai nepasidavė ir parodė charakterį, bet 20 minučių gero žaidimo prieš tokį varžovą neužtenka“, – spaudos konferencijoje sakė treneris.

„Buvome per geri, per švelnūs ir per minkšti su jais. Negalime tikėtis laimėti TOP-16 etapo rungtynių, kai varžovams leidžiami dėjimai ir laisvi tritaškiai metimai atviroje aikštelėje, nors turėjome neišnaudotų pražangų. Turime rungtynes pradėti kitaip. Ta dainelė apdainuota jau daug kartų.

Pradžioje jie visiškai diktavo tempą. Į tą dar įėjo ir mūsų metimų selekcija, bet tikrai ne puolime buvo mūsų problemos, nes po dviejų kėlinių mes turėjome beveik 40 taškų. Bet praleisti 54 – ne mūsų skaičiai ir mūsų siekiamybė“, – dėstė strategas.

Paklaustas, kaip komandai pavyko išlipti iš itin gilios duobės, G. Žibėnas akcentavo parodytą kovingumą ir charakterį.

„Žaidėjai paprasčiausiai nusprendė nebeduoti nieko pigaus, ypač savo pusėje – jokių pigių taškų ir laisvų metimų. Aišku, padėjo ir gynyba keičiantis ginamaisiais. Esmė, kad išėjome žymiai kietesni, toks ir yra daugmaž mūsų žaidimas. Tik niekaip nepavyksta įrodyti, kad tai reikia daryti 40 minučių.

Galiu drąsiai sakyti, kad su tokiu žaidimu, kurį mes rodėme antroje rungtynių pusėje, esame tikrai verti eiti į TOP-8. Ir to sieksime. Jokio brūkšnio čia nebrėžiame. Tvarkaraštis nebus iš lengviausių – dvejos rungtynėse išvykose, vienos namuose. Bet su tokiu žaidimu mes tikrai galime eiti į kitą etapą“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Vilniečių vedlys neturėjo priekaištų Marcusui Fosteriui, kuris kertinės atakos metu nusprendė ne lyginti rezultatą, o mesti tritaškį.

„Duodame žalią šviesą savo lyderiams tokius metimus atlikti. Tai buvo geras metimas – išsisuko. Kitose rungtynėse įmes“, – tvirtino treneris.

Specialistas pridūrė, kad šį kartą koją kišo ir trumpas atsarginių suolas, nes trūko ne tik Luko Ulecko, Tomo Lekūno, bet ir Jarviso Williamso.

„Jarvisas nebuvo pasiruošęs rungtynėms, jį kamavo nugaros spazmai. Šiandien reikėjo karių aikštėje. Gal pabaigoje to kvapo kažkiek ir pritrūko, nes žaidėme su mažesne negu įprastai rotacija. Pasijautė kai kurių žaidėjų stygius. Neieškome jokių pasiteisinimų, galėjome šias rungtynes laimėti“, – svarstė jis.

Tuo metu daug apeliacijų rungtynių metu sulaukusių teisėjų darbą G. Žibėnas atvėsus aistroms jau komentavo ramiai.

„Manau, kad teisėjai atliko gerą darbą, bet žiūrovai – dar geresnį. namų rungtynėse tu turi kažkiek teisėjus spausti. Norėtųsi, kad ir teisėjai nuo kritikos tobulėtų, yra kaip yra. Teisėjai atidirbo normaliai. Viename kitame diskutuotiname epizode emocijos buvo viršų paėmusios, bet bendrai paėmus tikrai jokių priekaištų: ir pražangų skaičius abiejų komandų vienodas, ir baudų metimų kiekis – apylygis“, – pastebėjo jis.

Nusivylimo dėl nesėkmės neslėpė ir net 35 minutes ant parketo kovojęs Gytis Radzevičius, finišavęs su 13 taškų.

„Blogos rungtynės. Labai prastai pradėjome, ypač gynyboje. Antroje pusėje susiėmėme, bet to neužteko. Galbūt išėjome blogai nusiteikę, nepasiruošę, jie mus baudė greitame puolime, pataikė tritaškius. Tai ir buvo pagrindinės bėdos. Leidome jiems pajausti savo žaidimą ir tapo sunku juos stabdyti. Reikėjo dviejų kėlinių, kad gautume gerai per galvą ir tada pradėtume kovoti.

Per pertrauką pakeitėme savo nusiteikimą ir išėjome kautis, nes pirmoje pusėje tiesiog vaikščiojome aikštelėje. Pozityvo galima įžvelgti, nes nors ir turėjome didelį deficitą, nesubyrėjome visiškai, neišėjome namo, grįžome į kovą. Tai parodo, kad galime su bet kuo žaisti, tik reikia tinkamo nusiteikimo nuo pirmų minučių“, – tokias išvadas padarė puolėjas.

Savo ruožtu „Telekom Baskets“ taktikas Tuomasas Iisalo džiaugėsi tiek svarbiu tašku, tiek ir tuo, kokioje sunkioje aplinkoje jis buvo pasiektas.

„Nugalėjome labai stiprią komandą sudėtingoje atmosferoje. Tai mums buvo svarbi patirtis, kurios šį sezoną labai daug neturėjome. Tai pavadinčiau malonia mūsų problema, nes šiemet dažniausiai laimime dideliais skirtumais.

Mes žaidėme nuostabų krepšinį pirmas 15 minučių, o vėliau šiek tiek praradome koncentraciją, kas ir leido „Rytui“ priartėti bei žengti į aikštę po pertraukos su neįtikėtina energija. Nors mes to ir tikėjomės, bet lengviau pasakyti, nei tai atlaikyti, ypač čia, šitoje arenoje. Esu labai patenkintas, kad paskutinėmis minutėmis rezultatą pakreipėme savo naudai“, – sakė suomis.

Beje, 40-metis iš Helsinkio pripažino, kad 2020-ųjų vasarą buvo vienas pagrindinių kandidatų perimti Kauno „Žalgirio“ vairą. Tiesa, Lietuvos krepšinio flagmanas tuomet vis dėlto pasirinko NBA G lygoje triumfavusį austrą Martiną Schillerį, o visa kita – jau visiems puikiai žinoma istorija.

„Turėjome vaizdo pokalbį ir, kaip supratau, buvau iš kelių likusių kandidatų užimti tą poziciją. Bet jie nusprendė judėti kita kryptimi ir tai buvo turbūt priimtiniausia visiems, nes mano sutartis su Kralsheimo „Merlins“ klubu vis dar galiojo. Aš likau, sakykime, labai pamalonintas šios patirties ir to, kad sulaukiau susidomėjimo iš franšizės su tokia gilia istorija“, – prisiminė T. Iisalo.

Kitos trečiadienį turėjusios vykti J grupės rungtynės tarp Stambulo „Bahčešehir“ ir Manresos BAXI komandų buvo atidėtos dėl Turkiją sukrėtusio žemės drebėjimo. Dėl šios katastrofos „Ryto“ ir „Telekom Baskets“ akistata buvo pradėta tylos minute.

Antrąjį FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapo ratą vilniečiai atidarys dvikova su tuo pačiu „Telekom Baskets“ klubu, tik išvykoje – lygiai po mėnesio, kovo 8 dieną.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją