Pirmąjį J grupės ratą „Ryto“ komanda užbaigs dvikova su šį sezoną itin galingai atrodančia Bonos ekipa. „Telekom Baskets“ labai užtikrintai laimėjo Čempionų lygos pirmojo etapo turnyrą, dviem pergalėmis startavo naujai suformuotoje grupėje, sėkmingai ji žaidžia ir Vokietijos pirmenybėse, kur 18 ekipų turnyro lentelėje nusileidžia tik Berlyno ALBA krepšininkams.

„Intencija – taip vienu žodžiu apibūdinčiau Bonos komandos gynybą ir puolimą. Na, ir už save kalbantis pergalių balansas – 23 laimėtos ir 4 pralaimėtos rungtynės šiame sezone. Ir iš tų pralaimėjimų du kartus nusileista Eurolygoje žaidžiančiai ALBA ekipai. Prieš Miuncheno „Bayern“ būsimi varžovai laimėjo abu sykius.

„Telekom Baskets“ komanda nemato skirtumo – ar žaisti namie, ar išvykoje. Jiems nerūpi išvykų atmosfera, ir Vilnius šiame kontekste gali tapti išskirtiniu. Tikimės, kad mūsų fanai suorganizuos kažką panašaus, ką padarė per rungtynes su Salonikų PAOK“, – vylėsi G. Žibėnas.

„Telekom Baskets“ – labai mobili, norinti bėgti į puolimą ekipa. Todėl turėsime būti budrūs net ir po įmestų metimų. Tai tiesiog nenutrūkstamo puolimo komanda, todėl turėsime riboti jų erdves ir atidžiai rinktis, kada prasižengti“, – dėstė vilniečių treneris.

Varžovų atakų lyderis – po 20,3 taško Čempionų lygoje pelnantis ir po 22,3 efektyvumo balo vidutiniškai surenkantis 175 cm ūgio gynėjas T.J. Shortsas.

„Jo statistika išsiskiria, tačiau šio krepšininko negalima vadinti savanaudžiu. Jis traukia visą komandą ir jeigu mūsų pagalbos gynyboje bus netinkamos, jis tikrai ras laisvus komandos draugus, o jie tikrai išmes laisvus tritaškius. Reikės bandyti jį atjungti nuo ekipos valdymo ir tam prireiks visų pastangų. Bet, iš esmės, visa ši komanda kurianti ir mobili“, – tikino G. Žibėnas.

Anot trenerio, rungtynėse su Bonos komanda dar nežais traumas besigydantys Lukas Uleckas ir Tomas Lekūnas. Naujienų apie pastiprinimą G. Žibėnas kol kas taip pat neturėjo.

Paprašytas įvardinti, koks šiose rungtynėse galėtų būti vilniečių pranašumas, treneris atsakė:

„Pirmas ir pagrindinis mūsų pranašumas – namų aikštė. O vėliau yra mūsų sistema, kuri leidžia mums žaisti įvairų krepšinį – tiek aukšta, tiek žema sudėtimi. Manau, raktu į pergalę gali tapti ir laimėta kova dėl atšokusių kamuolių“, – pridūrė jis.

Rungtynės Vilniuje trečiadienio vakarą prasidės 19.30 val.

Pažymėtina tai, kad kitos trečiadienį turėjusios vykti grupės rungtynės tarp Stambulo „Bahčešehir“ ir Manresos BAXI komandų yra atidėtos dėl Turkiją sukrėtusio žemės drebėjimo.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją