Šios ekipos tarpusavyje jau žaidė triskart: sykį – „Betsafe-LKL“, du – Citadele KMT ketvirtfinalyje. Rungtynės „Betsafe-LKL“ baigėsi „Žalgirio“ pergale 90:85, o taurėje – 91:72 bei 95:79.

Tad ketvirtas kartas nemelavo. Žalgiriečiai pirmadienį vakare klupo antrąsyk iš eilės, įskaitant Eurolygą – penktą kartą paeiliui.

Tuo metu R. Kurtinaičio auklėtiniai fiksuoja ketvirtą pergalę iš eilės.

„Pavyko išgauti žaidėjų energijos maksimumą, to tikėjausi. Tai mums nepavyko paskutinėse rungtynėse su „Žalgiriu“. Galime pralaimėti, galime laimėti, bet privalome išsikrauti aikštelėje maksimaliai, tą ir padarėme. Tai padėjo mums laimėti.

Nesakyčiau, kad iš mūsų pusės buvo aukšto lygio žaidimas, padarėme 19 klaidų.

Ta energija gynyboje viską kompensavo, džiaugiuosi ir tikiuosi, kad tai nebuvo vienkartinis vakaras, kada įtemptose rungtynėse vyrai rado jėgų ir pasitikėjimo savimi užbaigti dvikovą ne klaidomis, o sudėtingais, taikliais metimais“, – po pergalės kalbėjo R. Kurtinaitis.

– Dvikovos pabaigoje strigo komandos puolimas, iniciatyvos ėmėsi Ahmadas Caveris, kuris žaidė vienas prieš vieną, toks ir buvo jūsų sumanymas?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas R. Kurtinaitis.

– Kadangi varžovai jau buvo išnaudoję asmeninių pražangų limitą, o mes nesame stipriausi žaidžiant po krepšiu, norėjome žaisti „pikenrolą“, norėjome, kad veržtųsi A. Caveris.

Žinojome, kad „Žalgirio“ visi penki žaidėjai gynyboje keičiasi, tad žinojome, kad mūsų gynėjas gali pramušti varžovų aukštaūgį. Tą pavyko padaryti.

Be to, per tą pusmetį A. Caveris pagerino metimą iš vidutinio nuotolio. To anksčiau nenaudodavo. Šį vakarą visi tokie metimai buvo sėkmingi. Džiaugiuosi už jį, tikiuosi, jis dar turi galimybių tobulėti.

– Kokia Jeffery Tayloro situacija?

– Tai labai geras žaidėjas. Aišku su juo lengviau, tačiau kas žino, kaip būtų pasibaigę su juo. Kaip Antanas Sireika sako: kuo mums sunkiau, tuo geriau. Jo netektis mus labiau mobilizavo.

Manau, tas pusmetis darbo šį vakarą davė savo vaisių, savo bendra gynyba vienu metu „Žalgirį“ buvome visai surakinę. Aišku, J. Tayloras labai svarbus žaidėjas, manau, jis ketvirtadienį bandys žaisti, jis pasisukęs čiurną. Leidome jam visiškai išsigydyti traumą, kad turėtume žaidėją likusiai sezono daliai.

– Suklydote beveik 20 kartų, su tiek klaidų nugalėti „Žalgirį“ naivoka?

– „Žalgiris“ suklydo panašiai (18), atkovojome vienu atšokusiu kamuoliu mažiau, bet mūsų geresnis tritaškių pataikymas (45.83 % – 25 %). Aišku, kartais pralaimi su 6 klaidomis, kartais laimi su 20 klaidų. Esminis dalykas – pergalė.

– Tai svarbiausia „Wolves“ pergalė sezone, visos organizacijos nemažas laimėjimas. Kiek esate patenkintas šio klubo ir visos komandos augimu?

– Organizacija tikrai puiki. Turime mažyčių nesklandumų, nes tik pirmi metai klubui, daug naujų žmonių šiame reikale. Kartais trūksta tam tikrų dalykų, bet viskas labai operatyviai ištaisoma.
Viena geriausių organizacijų, kurioje man tenka dirbti. Turi labai didelę perspektyvą, jei ir toliau viskas taip judės.

Surenkame pilną Alytaus areną, o tai ne visada būdavo įprasta šio miesto komandai.

Džiaugiuosi, kad pirmame sezone pavyko laimėti prieš beveik visas komandas, išskyrus neįveikėme Klaipėdos „Neptūno“.

Rungtynių apžvalga:



Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)