Jean-Aime Toupane‘o vadovaujamos krepšininkės pirmoje tarpusavio dvikovoje praėjusių metų lapkritį Vilnev d‘Aske sutriuškino lietuves 83:56. Mūsiškės ypač daug klydo (31 klaida), tačiau pranoko varžoves kovoje dėl atšokusių kamuolių (33:26), be to, žaidė be ankstesnėse rungtynėse čiurnos traumą patyrusios Justės Jocytės.

Anot rinktinės stratego Rimanto Grigo, siekiant pergalės bus svarbūs keli komponentai.

„Norint pasiekti pergalę reikia maksimaliai gerai žaisti, taip pat tikimės žiūrovų pagalbos.

Stengiamės, ruošiamės. Kalbant apie mūsų stiprybes, turime vieną geriausių Europoje vidurio puolėjų – Gintarę Petronytę, taip pat mūsų gretose viena geriausių atakuojančių gynėjų – Kamilė Nacickaitė.

Kitos merginos taip pat neblogo lygio. Tikimės, kad jos sužais savo geras rungtynes ir įneš savo indėlį“, – teigė rinktinės strategas R. Grigas.

Pirmą dvikovą Prancūzijoje lietuvės pralaimėjo skaudžiai, anot stratego, šįkart bus pokyčių taktikoje.

„Varžovės labai aktyviai ginasi, stengiasi perimti perdavimus. Praėjusiose rungtynėse turėjome problemų, Justė Jocytė buvo patyrusi traumą.

Turint tik vieną ar pusantros įžaidėjos labai sunku. Stengimės pakeisti taktiką ir ieškoti tų kelių į pergalę“, – teigė R. Grigas.

Strategas norėtų daugiau bendrų treniruočių kartu, tačiau ne visos krepšininkės gali atskristi laiku.

„Kai kurios prieš rungtynes turės tik 4-ias treniruotes, o reikia prisiminti ir puolimo, ir gynybos filosofiją. Stengiamės, šiandien (pirmadienį) pasijungė ir Kamilė Nacickaitė, ir Giedrė Labuckienė.
Tikiuosi, kad mes susitvarkysime“, – vylėsi R. Grigas.

Anot jo, būtų keista, jei antroje sezono pusėje nė viena krepšininkė neturėtų sveikatos problemų.

„Daugilei Šarauskaitei lūžęs pirštas, Eglės Šventoraitės situacija neaiški, darysime kelio magnetinį rezonanso tyrimą.

Bet negalime žiūrėti tik į problemas, laukia svarbios rungtynės. Stengsimės nugalėti su tomis žaidėjomis, kurias turime“, – kalbėjo moterų rinktinės vedlys.

Per visą Lietuvos moterų krepšinio istoriją Lietuva ir Prancūzija žaidė 26 tarpusavio mačus, iš kurių prancūzės laimėjo 18. Pirmą kartą komandos susitiko dar 1938 metais, kuomet pergalę rezultatu 20:14 iškovojo Lietuva.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinės kapitonė Gintarė Petronytė turės galimybę palypėti visų laikų rezultatyviausių krepšininkių sąraše. Šiuo metu su 1777 taškais (per 154 rungtynes) Petronytė rikiuojasi trečia. Antroje vietoje esanti Sandra Valužytė-Linkevičienė per karjerą rinktinėje pelnė 1782 taškus (per 168 rungtynes). Rezultatyviausia visų laikų Lietuvos moterų rinktinės krepšininkė yra Jurgita Štreimikytė-Virbickienė – 2101 taškas per 157 rungtynes.

Europos čempionato atrankos rungtynės Lietuva-Prancūzija vyks vasario 9 d. Vilniuje „Jeep“ arenoje (Ozo g. 14a). Rungtynių pradžia 19:30 val., įėjimas į rungtynes nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją