Eurolygos dvigubą savaitę „Žalgiris“ pradėjo nuo pralaimėjimo Stambule „Anadolu Efes“ 70:80, o Belgrado ekipa namie 92:71 susitvarkė su Vilerbano ASVEL.

Belgrade tarpusavio rungtynėse pergalę spalio pabaigoje 87:76 iškovojo „Partizan“ krepšininkai, kurie sausį pasiekė 4 pergales bei nusileido tik Tel Avivo „Maccabi“ ir Valensijos „Basket“ ekipoms.

„Žalgirio“ pataikymo procentas yra 10 proc. geresnis nei išvykoje, taip pat didesnis ir atkovotų kamuolių skaičius, – prieš rungtynes kalbėjo Ž. Obradovičius. – Varžovai žaidžia aukštu penketu, jų dominuojantys žaidėjai yra antroje ir trečioje pozicijose, mėgsta žaisti arčiau krepšio. Ten puikiai atrodo ir Rolandas Šmitas.“

Tituluotas treneris pastebėjo, kad net ir traumoms retinant gretas Kauno komanda randa sprendimų, nes likę žaidėjai gali žaisti skirtingose pozicijose.

„Nepamirškime ir Edgaro Ulanovo, kuris visoms Eurolygos komandos kelia rūpesčių žaisdamas prie krepšio. Taip pat žaidimo ritmą atranda Lukas Lekavičius, kylantis nuo atsarginių suolo – jis yra neįtikėtinai greitas žaidėjas. Apie tai ir galvojame ruošdamiesi penktadienio rungtynėms“, – sakė Ž. Obradovičius.

Vienas iš „Partizan“ lyderių Matthias Lessortas laukia sunkių rungtynių: „Žalgiris“ – visiškai skirtinga komanda, jei lyginsime jų žaidimą namie ir svečiuose. Prieš mėnesį neturėjome jokių šansų prasibrauti į atkrintamąsias, o dabar mūsų laukia itin svarbios rungtynės. Visos rungtynės gali būtų lemiamos. Nė vienas nepasakys, kuri pergalė gali būti svarbiausia. Penktadienį bus dar vienos rungtynės, kurias norime laimėti.

Mūsų tikslas yra susikoncentruoti į artėjančias rungtynes. Stengiamės prisiminti gerus dalykus, kurie padėjo mums laimėti. Šiuo metu žaidžiame gerą krepšinį, turime pakankamai energijos ir dėmesio. Jei to nebūtų, nebūtų ir skambių pergalių.“

Rungtynės penktadienį Kaune prasidės 20 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją