Belgrade tarpusavio rungtynėse pergalę spalio pabaigoje 87:76 iškovojo Željko Obradovičiaus auklėtiniai, kurie sausį pasiekė 4-ias pergales bei nusileido tik Tel Avivo „Maccabi“ ir Valensijos „Basket“ ekipoms.

„Dar vienerios svarbios rungtynės, turbūt visos dabar bus svarbios. „Partizan“ paskutinį mačą užtikrintai laimėjo prieš ASVEL komandą.

Atvyksta karšta komanda, turnyro lentelės kaimynė. Laiko daug neturime, vos viena diena perkrauti mintis ir pailsėti tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Tikiuosi, kad palaikomi savo žiūrovų įgausime daugiau energijos ir bandysime pasiekti revanšą“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Pastaruoju metu „Partizan“ demonstruoja gerą sportinę formą, anot stratego, tai gana universali ekipa.

„Jai vadovauja patyręs, geras treneris. „Partizan“ gretose nemažai metikų, fiziškai stiprių žaidėjų, galinčių gerai žaisti po krepšiu.

Tad nėra tikslo sustabdyti konkretaus krepšininko, tikslas – sustabdyti komandą“, – kalbėjo K. Maksvytis.

„Partizan“ išsiskiria taiklumu metant iš distancijos: dvitaškius pataiko 55,9 proc. tikslumu, iš toli meta 38,5 proc. taiklumu.

„Reikės geros gynybos, svarbu bus apriboti jų metikus, dėmesį skirti jiems. Taip pat bus svarbu laimėti kovą po krepšiu. Tad laukia nemažai iššūkių. Tikimės, kad Kaune pavyks pasiekti revanšą“, – vylėsi K. Maksvytis.

Belgrade pirmame tarpusavio komandų susitikime dominavo Kevinas Punteris, tąkart pelnęs net 26 taškus.

„Jis išreikštas komandos puolimo lyderis, geras metikas, pasižymi taiklumu iš distancijos. Reikės apriboti jo taškus“, – pažymėjo K. Maksvytis, kuris išskyrė ir aukštaūgį Mathiasą Lessortą, kuris Eurolygoje pelno po 12,6 taško ir atkovoja po 7,3 kamuolio.

„Komanda nemažai priklausoma nuo Lessorto. Jis toks Eurolygoje dominuojantis aukštaūgis, tiek gynyboje, tiek puolime. Ekipai prideda fiziškumo, strategas su juo gali naudoti įvairias sistemas. Tad tai dar vienas žaidėjas, kurį reikės sustabdyti“, – pridūrė K. Maksvytis.

Anot jo, šios savaitės situacija – „kažkiek nedėkinga“.

„Žaidėme išvykoje, poilsio turime viena diena mažiau nei „Partizan“. Situacija kažkiek nedėkinga, bet tvarkaraštis toks, koks yra.

Turime mažų problemėlių, bet panašu, kad visi žaidėjai, kurie rungtyniavo Stambule, bus pasiruošę žaisti ir penktadienį“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas.

Dvikova Nemuno saloje – penktadienį 20 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją