D. Motiejūnas per 20 min. pelnė 22 taškus (7/8 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo ir surinko 25 naudingumo balus.

Aukštaūgio asmeninis rezultatyvumo rekordas – 26 taškai atstovaujant Gdynės „Asseco Prokom“ ekipai (2011 m.).

Šį sezoną Eurolygoje „Monaco“ lietuvis vidutiniškai pelno po 9 taškus, atkovoja po 3,8 kamuolio ir renka 10,5 naudingumo balo.

„Ką darėme? Stengėmės kaip įmanoma geriau žaisti gynyboje, neleisti varžovams žaisti taip, kaip jie nori. Mes neįpratę prie tokio krepšinio – ALBA meta daug tritaškių metimų, laiko nešvaisto, stengiasi pelnyti taškus kaip įmanoma greičiau.

Mes tikrai gerai gynėmės ir sustabdėme juos ten, kur jiems norėjosi žaisti savo krepšinį. Mes įgavome pasitikėjimo savo jėgomis ir laukiame kitų rungtynių“, – kalbėjo dvikovos Berlyne naudingiausiu žaidėju tapęs D. Motiejūnas. 32 metų 213 cm ūgio krepšininkai tai buvo geriausios rungtynės šį sezoną.

„Reikia pripažinti, kad nuveikėme didelį darbą gynyboje, – po 14-os pergalės Eurolygoje kalbėjo „Monaco“ strategas Saša Obradovičius. – Išlaikėme koncentraciją, ypač antrame kėlinyje mūsų gynyba tapo intensyvesnė, galėjome regzti greitas atakas. Kontroliavome rungtynių eigą iki pat pabaigos. Visi prisidėjo prie pergalės ir esu patenkintas, kaip žaidėme ir laimėjome.“

Penktadienį „Monaco“ savo aikštėje susigrums su Eurolygos turnyro lentelės viršūnėje atsidūrusiais Madrido „Real“ krepšininkais.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją