Permainingose rungtynėse „Žalgiris“ buvo priverstas dažniau vytis varžovus, kurie neturėjo galimybės atsipalaiduoti. Vos dviženklę persvarą pasiekusi „Anadolu Efes“ sulaukdavo svečių atsako, po kurio skirtumas aptirpdavo iki 4-8 taškų.

Lemiamame kėlinyje „Žalgiris“ kantriai lipo varžovams ant kulnų. Likus 1:24 sek. Kazio Maksvyčio auklėtiniams buvo pavykę sumažinti skirtumą iki 2 taškų (70:72).

Shane'as Larkinas įveikė Kevarriuso Hayeso gynybą, po klaidos ir netikslaus Igno Brazdeikio metimo dukart pasižymėjo Willas Clyburnas, galutinį rezultatą įtvirtino Rodrigue Beaubois taškai: „Žalgiris“ patyrė nesėkmę 70:80.

Po dvikovos Kazys Maksvytis komandos žaidime pasigedo kokybės ir drąsos.

„Rungtynių pabaigoje buvome paviję varžovus, komandai dėl kovos ir energijos priekaištų neturiu. Trūko kokybės, ypač gynyboje. Laiku nepadarytos pražangos, į „stiprią ranką“ praleisti varžovai.

Puolime prametėme ne vieną metimą iš po krepšio, vėl kažkiek strigome įžaisdami kamuolį. Tokios detalės lemia rezultatą. Kokybės trūkumas mums kainavo pergalę“, – po dvikovos tvirtino K. Maksvytis.

„Žalgiris“ lemiamo kėlinio priešpaskutinę minutę alsavo šeimininkams į nugaras, ekipas skyrė tik 2 taškai, bet svečiams nepavyko išplėšti pergalės.

„Tokiu momentu reikėjo nebijoti imtis iniciatyvos į savo rankas, nebijoti pralaimėti dėl netikslių metimų, bet tomis sekundėmis nė nežiūrėjome į krepšį, mes nemetėme. Skaudžiai dėl to nukenčiame, bet tikiuosi, kad tą pavyks išugdyti“, – apie paskutines dvikovos atakas kalbėjo K. Maksvytis.

„Žalgirio“ puolimas iš esmės laikėsi ant I. Brazdeikio ir Edgaro Ulanovo pečių, kurie kartu pelnė 40 taškų.

„Visų pirma, matėsi, kad kai kurie žaidėjai į aikštę žengė ne maksimaliai susikaupę ar sužaidė prastas savo rungtynes. Nežinau, gal patirties, drąsos, agresyvumo pritrūko, ypač puolime“, – tvirtino K. Maksvytis.

Svečių gretose išsiskyrė I. Brazdeikis, pasiekęs asmeninius Eurolygos rezultatyvumo ir naudingumo rekordus – 25 taškai ir 23 naudingumo balai.

Ignas Brazdeikis

„Ant jo laikėsi mūsų puolimas, be abejo, norėjosi šiek tiek daugiau pagalbos. Apskritai, ir gynyboje gerai atstovėjo, nebuvo didelių klaidų.

Ieškant teigiamų dalykų, būtent Igno žaidimas tapo tuo pozityvu“, – apie karjeros rungtynes sužaidusį auklėtinį kalbėjo K. Maksvytis, pastebintis I. Brazdeikio progresą.

„Jis buvo patekęs į nedidelę duobelę, dabar, matyt, Ignas prisitaikė. Tai jaunas žaidėjas, neturės kiekvienų kokybiškų rungtynių, bet bendrai jo žaidimo kreivė yra kylanti“, – pastebėjo strategas.

Statistika

Rungtynių santrauka:

„Žalgiris“ antras rungtynes šią savaitę penktadienį žais namie su Belgrado „Partizan“, o „Anadolu Efes“ išvykoje – su Pirėjo „Olympiakos“.

„Anadolu Efes“ dabar fiksuoja penkių pergalių seriją prieš „Žalgirį“. Eurolygoje abu klubai jėgas surėmė 24 kartus, 12 kartų pergale džiaugėsi Kauno ekipa.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją