„Top-16” etapo kovas „Rytas“ praėjusią savaitę pradėjo išvykoje pralaimėdamas Manresos BAXI (69:82), o „Bahčešehir“ svečiuose taip pat neatsilaikė prieš Bonos „Telekom Baskets“ (68:74).

Akistatos su svečiais iš Turkijos išvakarėse G. Žibėnas teigė, kad „Ryto“ klubas šiuo metu rinkoje dairosi, kuo būtų galima sustiprinti komandos sudėtį – anot jo, ieškoma net kelių krepšininkų.

„Nieko konkretaus neišduosiu, tačiau neslėpsime, kad ieškome žaidėjų – ir net ne į vieną poziciją. Deja, nera taip paprasta, kaip atrodo. Stebime rinką ir turime būti budrūs – neimti krepšininko vien tam, kad imti. Kol kas nėra aišku, kaip bus – gali būti du naujokai, gali būti vienas, o gali nebūti ir nė vieno“, – dėstė G. Žibėnas.

Vertindamas būsimus varžovus „Ryto“ treneris“ išskyrė individualų oponentų meistriškumą, kurių gretose išsiskiria aukštaūgis iš Prancūzijos Jerry Boutsiele.

30-metis 207 cm ūgio vidurio puolėjas šiame Čempionų lygos sezone per mačą vidutiniškai renka po 14,8 taško ir sugriebia po 8,7 atšokusio kamuolio, o jo efektyvumo koeficientas siekia 20,7 balo per susitikimą.

„Atvyksta individualiu talentu išsiskirianti komanda, todėl mes turime būti labai gerai padarę namų darbus, žinoti jų stipriąsias puses, nieko jiems neatiduoti lengvai. Žinome, kad tai geriausiai tiek Turkijos čempionate, tiek Čempionų lygoje baudos aikštelėje gerai žaidžianti komanda, o ypač išsiskiria Boutsiele – sakyčiau, jis šiuo metu yra geriausias turnyre vidurio puolėjas. Jį reikė stabdyti komandinėmis pastangomis, nes vienas prieš vieną apsiginti bus sudėtinga“, – tikino „Ryto“ treneris.

Anot jo, po pralaimėjimo Manresoje daugiausiai dėmesio treniruotėse buvo kreipiama į nesusikalbėjimus gynyboje.

„Pasidarėme gynybines korekcijas. Deja, net sausio gale turime priminti tam tikras taisykles, kurios buvo žinomos nuo pat rugsėjo. Privalome jas atšviežinti ir jomis sekti, o jeigu taisyklės kažkur neveikia, mes, treneriai, turime daryti pokyčius. Tačiau ne mes pirmi, ir ne mes paskutiniai – visos komandos susiduria su panašiais iššūkiais“, – pažymėjo G. Žibėnas.

Stambulo komandoje netrūksta patyrusių krepšininkų, turinčių ir Eurolygos patirties – joje rungtyniauja amerikiečiai Langstonas Hallas, Jamaras Smithas, Jamesas Gistas, slovėnas Jaka Blažičius, sudėtyje yra ir turkų veteranai Oguzas Savašas ir Hadi Ozdemiras.

„Patyrusi komanda, netrūksta žaidėjų, kurie žino, kaip padaryti įtaką rungtynėse. Varžovai vyresni, todėl mes turime stengtis įtraukti juos į sau parankesnį greitesnį krepšinį, tačiau mūsų bėgimas irgi turi būti protingas. Jeigu tik imsime atakuoti krepšį pačioje pirmoje atakos fazėje, jiems atsivers aikštelė, o patyrusios komandos puikiai moka pasinaudoti tokiais šansais. Svarbiausia, žaisti su protu“, – dėstė „Ryto“ vedlys.

Rungtynes su „Bahčešehir“ praleis traumą patyręs Lukas Uleckas. Susitikimas „Jeep“ arenoje prasidės 19.30 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją