Kviečiame susipažinti su tradiciniu visų dienos rungtynių anonsu.

16 val. Šakių „Vytis-VDU“ – „Telšiai“
Šakių sporto centras, V.Kudirkos g. 64, Šakiai
Pirmasis etapas: 84:76, 69:74

Rungtynes šios pirmojo ketverto komandos pasitinka skirtingų nuotaikų. „Vytis“ (17 pergalių ir 10 pralaimėjimų) ketvirtadienį Mažeikiuose 69:74 pralaimėjo „M Basket“ komandai, o „Telšiai“ (22/5) namie be vargo 97:73 susitvarkė su Kauno rajono „Atletu“.

Šakių ekipa Mažeikiuose neatsilaikė prieš po krepšiu dominavusius Karolį Guščiką (20 taškų ir 16 atkovotų kamuolių) ir Artūrą Jomantą (14 taškų ir 10 atkovotų kamuolių) bei nepataikė tritaškių (3/18, visus 3 taiklius metimus atliko Titas Januševičius). Toks derinys daug mesti iš toli mėgstančiam „Vyčiui-VDU“ yra pražūtingas, o Telšių komanda pasižymi ir klampia gynyba, ir dar pagausėjusiomis galingomis pajėgomis po krepšiu. Žemaitijos sostinės ekipoje ketvirtadienį puikiai debiutavo Rolandas Jakštas, prie pergalės prisidėjęs 16 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyviais perdavimais (31 naudingumo balas).

Galima neabejoti, kad Telšių komanda šiandien stengsis apriboti „Vyčio-VDU“ snaiperių galimybes mesti iš toli, tačiau savo salėje Šakių krepšininkų taikikliai užsikerta retai. Laukia labai įdomi kova!

16 val. Palangos „Kuršiai“ – Vilniaus „Stekas“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga
Pirmasis etapas: 70:76, 80:91

„Kuršių“ (10/17) vyriausiasis treneris Albertas Vilimas trečiuoju bandymu iškovojo pirmąją savo pergalę po sugrįžimo į Palangą, kai komanda ketvirtadienį po dramatiškos kovos palaužė „Kretingą-VR Servisą“ 85:79. Žaidime broko buvo labai daug, rungtynių pabaigoje Kretingos ekipa turėjo ne vieną galimybę išlyginti arba persverti rezultatą, todėl treneriui neturėtų būti ramu Pajūryje laukiant komandos, kuriai šiemet pralaimėjo abejas rungtynes.

„Stekas“ (11/16) ketvirtadienį namie nušlavė nuo kelio Klaipėdos „Neptūną-Akvaservis“ net 102:65 ir pakilo į aštuntąją vietą, kurios norėtų neužleisti iki pat antrojo etapo pabaigos. Vilniečiai išmetė net 41 tritaškį, pataikė 20, tad stengsis šiuo ginklu pasinaudoti ir Palangoje.

16 val. Vilkaviškio „Perlas“ – Joniškio „Delikatesas“
Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Vienybės g. 63A, Vilkaviškis
Pirmasis etapas: 79:99, 77:76

Vienu metu šį sezoną „Delikatesas“ (10/17) atrodė pasiekęs puikią sportinę formą ir buvo ryškiame pakilime, o „Perlas“ (10/16) skendo pralaimėjimų liūne. Vis dėlto padėtis pastaruoju metu apsivertė aukštyn kojomis.

Daug permainų sudėtyje atlikęs Vilkaviškio klubas ne tik nutraukė 8 pralaimėjimų iš eilės seriją, bet ir iškovojo jau 3 pergales iš eilės. Tiesa, visos jos buvo labai sunkios ir pareikalavo herojiškų žaidėjų pastangų paskutinėmis akimirkomis: „Stekas“ išvykoje palaužtas 90:87, tas pats „Delikatesas“ namie – 77:76, o „Neptūnas-Akvaservis“ taip pat namie – 73:72. Prieš antrojo etapo pradžią Vilkaviškio komanda išsiskyrė dar ir su 202 cm ūgio prancūzu Moussa Mayaki.

Dėl vietos pirmajame „7bet-NKL“ septynete ilgai kovojęs „Delikatesas“ šiuo metu fiksuoja 4 pralaimėjimų seriją ir iš patogios 8-osios vietos turnyro lentelėje nusirito į 12-ąją. Į šią poziciją taip pat rimtai kėsinasi Vilniaus „Rytas-2“, ketvirtadienį nugalėjęs būtent Joniškyje 75:73. „Delikateso“ vyriausiajam treneriui Žilvinui Petraičiui tenka spręsti sudėtingus galvosūkius, nes jo starto penketo žaidėjai nesulaukia rimtesnės pagalbos nuo suolelio, o penkiese įveikti bet kurį varžovą yra labai sunku.

16.30 val. Kauno r. Atletas“ – „Šilutė“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava
Pirmasis etapas: 76:78, 54:59

Gali būti, kad būtent šioms komandoms teks dalintis turnyro lentelės 6 -ąją ir 7-ąją vietas, todėl jų tarpusavio dvikovų rezultatai turi ypatingą reikšmę. Kol kas jose geriau sekasi šilutiškiams (14/13), dramatiškose rungtynių atomazgose įveikusiems „Atletą“ (12/15) tiek namie, tiek išvykoje. Vis dėlto lygi kova per abu mačus neleidžia teigti, kad „Šilutė“ yra daug pajėgesnė ir gali vadintis šios dienos rungtynių favorite.

Rungtynes komandos pasitinka kiek subjurusios nuotaikos, nes abi ketvirtadienį neturėjo didesnių argumentų kovoje su lygos lyderiais. „Atletas“ išvykoje 73:97 pralaimėjo „Telšiams“, o „Šilutė“ namie – Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“ 72:84.

17 val. Vilniaus „Rytas-2“ – „Kretinga-VR Servisas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius
Pirmasis etapas: 85:97, 103:97

Iš 13-osios vietos „7bet-NKL“ turnyro lentelėje į aštuntfinalio dalyvių zoną siekiantis patekti „Rytas-2“ (9/18) tokią galimybę turės jau šiandien. „Kretinga-VR Servisas“ (10/17) sostinės ekipą lenkia tik viena pergale, o per pirmuosius du ratus toje pačioje salėje komandos pasidalijo po pergalę.

Vilniečiai ketvirtadienį išvykoje jau palaužė vieną tiesioginį konkurentą („Delikatesą“ – 75:73), tad yra pilni ryžto žengti dar vieną žingsnį. Kretingos ekipoje vėl visi žvilgsniai kryps į Martyną Mažeiką. Prieš 2 dienas veteranas Palangoje lemiamu metu nepataikė baudos metimų ir turėjo susitaikyti su pralaimėjimu „Kuršiams“, tačiau gerokai jaunesniems varžovams tai lengvo gyvenimo tikrai nežada.

19.30 val. Kauno „Žalgiris-2“ – Mažeikių „M Basket“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4A, Kaunas
Pirmasis etapas: 85:73, 74:63

Sezoną net 13 pergalių serija pradėję jaunieji kauniečiai (19/7) pastaruoju metu yra visiškai pametę savo žaidimo ritmą. „Žalgiris-2“ pralaimėjo jau 3 mačus iš eilės, o per pastarąsias 6 rungtynes nugalėjo vos kartą. Jei pralaimėjimus „Vyčiui-VDU“, „Sūduvai-Mantingai“ ir „Telšiams“ po atkaklios kovos galima priimti kaip normalius įvykius, tai sutriuškinimas Vilniuje per rungtynes su „Rytu-2“ 53:77 ir pralaimėjimas namie „Kretingai-VR Servisui“ 71:75 signalizuoja didesnes bėdas.

Tuo metu Mažeikių komandos (16/11) nuotaika – visai kitokia. Per pastarąsias 7 rungtynes žemaičiai pralaimėjo tik kartą ir šiandien, sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, gali pakilti net į ketvirtąją vietą. „M Basket“ prieš 2 savaites 76:67 nugalėjo „Telšius“, vėliau 90:62 išvykoje nušlavė „Kuršius“, o ketvirtadienį sugebėjo supančioti „Vyčio-VDU“ metikus (74:69) ir laimėti jau 3 kartą iš eilės. K. Guščikas, A. Jomantas, Simas Jasaitis ir kompanija jauniesiems „Žalgirio“ talentams šiandien žada rimtą egzaminą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją