Remiantis Eurolyga, dvikovą stebėjo tik 3170 žiūrovų, jų gretose – apie gera šimtinė svečių iš Kauno.

Tą patį vakarą Atėnuose vyko Graikijos taurės atsakomosios rungtynės tarp „Panathinaikos“ ir PAOK komandų. Būtent dėl futbolo buvo valanda pavėlinta Eurolygos mačo pradžia, tačiau tai neturėjo jokio efekto.

Ankstesnis sezono lankomumo antirekordas „pagerintas“ daugiau nei 1000 žiūrovų (4180). Taip PAO aistruoliai reaguoja į komandos rezultatus: iki to mačo Atėnų klubas per paskutinius 8 susitikimus tik kartą laimėjo ir buvo nučiuožęs į 16-ą turnyro lentelės vietą.

Tokia aplinka apie 19 tūkst. sirgalių talpinančioje arenoje priminė pandemijos etapą – 2020-2021 metų sezoną.

Ketvirtadienį tuščiose OAKA erdvėse puikiai girdėjosi nuo atsarginių suolo komandos draugų šūksniai, trenerių štabo patarimai žaidžiantiems auklėtiniams ir pačių krepšininkų riksmai.

Nieko keisto, kad pirmoje rungtynių pusėje šimtinė svečių iš Kauno puikiai girdėjosi milžiniškoje arenoje.

Juos girdėjo ir „Panathinaikos“ aukštaūgis Artūras Gudaitis, sulaukęs asmeninio „Žalgirio“ aistruolių dėmesio.

Jam prametus baudos metimą aidėjo „pakartot“ ir „ačiū“. PAO aukštaūgis iš Lietuvos tęsė nesmagią seriją, per pirmus du kėlinius prametęs visus keturis baudos metimus.

„Mūsų sirgalių čia turėtų būti daugiau, bet mes to nusipelnėme pagal šio sezono rezultatus. Reikia padėkoti tiems sirgaliams, kurie apskritai čia atėjo ir palaikė mus. Tie, kurie susirinko, jie yra ištikimiausi“, – apie nejaukią atmosferą arenoje kalbėjo A. Gudaitis.

Jis po pertraukos svariai prisidėjo prie neįtikėtinos PAO antrosios pusės, kurią šeimininkai laimėjo net 62:23, tokia solidi persvara garantavo triuškinančią „Panathinaikos“ pergalę 89:65.

A. Gudaitis koregavo asmeninį Eurolygos perimtų kamuolių rekordą per mačą nugvelbęs tris kamuolius, taip pat per 18 min. pelnė 7 taškus (3/3 dvit., 1/5 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir fiksavo 11 naudingumo balų.

„Šį vakarą, ačiū dievui, pirmiausia parodėme kažkokią kovą, o vėliau kažkas pavyko ir krepšinyje. Sezonas banguotas ir sirgaliai iš mūsų tikisi daugiau, mes patys iš savęs tikimės daugiau.

Sunku kartais, sakykime, būti šitoje aplinkoje, bet mes stengiamės“, – po Delfi klausimo apie sezoną kalbėjo 29-erių aukštaūgis, pasidalinęs mintimis apie etapą Graikijoje, nusisukusius PAO sirgalius, Mariaus Grigonio situaciją ir įvertino „Žalgirio“ pasirodymą šiame sezone.

– Pirma pusė pralaimėta 15 taškų, antra laimėta beveik 40 taškų, kas šį vakarą čia nutiko jūsų akimis?, – po dvikovos buvo paklaustas A. Gudaitis.

– Manau, „Žalgiriui“ atsiliepė įžaidėjo netektis. Pirmas dalykas, kai Keenanas Evansas gavo traumą, antras dalykas – Isaiah Tayrolo iškritimas iš rikiuotės. Čia yra kertinis momentas.

– Pariso Lee faktorius tapo lemtingu?

– Jo perimti kamuoliai mus grąžino į rungtynes. Paprasčiausiai iš to krepšinis ir susideda, daug nereikia: sirgaliai užsivedė, mes užsivedėme ir viskas.

– Blanki pirma rungtynių dalis, ką strategas rūbinėje akcentavo per ilgąją pertrauką?

– Buvo kalba apie tai, kad atrodome tragiškai ir tai teisybė, taip ir atrodėme, nėra ką slėpti.

Trečią kėlinį pavyko gerai pradėti, pamatėme, kad galime kabintis. Krepšinis toks dalykas, pajauti kraujo kvapą ir važiuoji toliau.

– Reikli „Panathinaikos“ publika, žiniasklaida negaili kritikos po nesėkmingų pasirodymų, ar jaučiate tą aplinkos spaudimą?

– Žinote, jei komanda skintų pergales, OAKA arenoje būtų nuostabiausia atmosfera ir mėgautumėmės geriausiais fanais Europoje.

– Dalinatės žaidimo laiku su Georgios Papagianniu, ar esate patenkintas tomis žaidimo minutėmis Eurolygoje (vid. 17:16 min.)?

– Vieną dieną būna geriau, kitą prasčiau. Norisi žaisti daugiau, man 29-eri, krepšininko branda, pikinis karjeros etapas. Kartais sunku, neslėpsiu. Reikia daug kantrybės, daug dirbti ir ateis tas žaidimo laikas.

– „Žalgirio“ sirgaliai asmeniškai jums turėjo skanduočių, ar tai neišmušė iš vėžių?

– Girdėjau kažką, tai normalu. Mūsų fanai niekada to neleistų, jei mes dažniau jiems dovanotume pergales.

– Žvelgiant į statistiką, šį sezoną, panašu, sunkiau su baudų pataikymu lyginant su ankstesniais metais. Ar tai psichologija, o gal keitėte metimo techniką?

– Nežinau. Kaip minėjote, tai psichologinis dalykas. Treniruotėse, atrodo, viskas gerai. Rungtynės ateina ir nėra to stabilumo. Gal reikia labiau nusiraminti.

– Ar lengviau komandoje, kai yra joje dar vienas lietuvis?

– Žinoma, lengviau, banali frazė, visada su tautiečiu lengviau. Gyvenimas Graikijoje… Sakau, sirgaliai labai myli klubą, jis jiems labai rūpi. Jei būtume pergalinga komanda, tai būtų geriausios sąlygos žaisti krepšinį, o Atėnai yra puikus miestas gyvenimui.

Marius Grigonis ir Artūras Gudaitis / FOTO: "Panathinaikos Twitter"

Marius Grigonis antroje rungtynių pusėje nerungtyniavo, žaidė vos 7 minutes, per kurias spėjo pelnyti 4 taškus. Kaip jo situaciją įvertintumėte komandoje?

– Sudėtinga. Jis toks žaidėjas, kuris turi dominuoti su kamuoliu, žaisti daug minučių, kad gerai jaustųsi aikštėje. To nėra atvykus į komandą Dwayne’ui Baconui. Nėra lengva susitaikyti su tuo vaidmeniu.

– Kokį įspūdį palieka „Žalgirio“ žygis šiame sezone?

– Viskas gerai, viršijo lūkesčius. Vyrai kovoja, tik dabar trūksta įžaidėjo, tas pora savaičių reikės pakentėti.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)