Bet viskas apsivertė aukštyn kojomis po pertraukos.

Po dviejų kėlinių užtikrintai pirmavę kauniečiai buvo nokautuoti: trečią ir ketvirtą ketvirčius jie pralaimėjo kone 40 taškų skirtumu – net 23:62.

„Žalgirio“ (12-9) krepšininkai net 65:89 (24:19, 18:8, 16:37, 7:25) neatsilaikė prieš Atėnų „Panathinaikos“ (8-13). Tokiu būdu nutrūko keturių iš eilės žalgiriečių pergalių serija turnyre.

Po rungtynių „Žalgirio“ treneriai užtruko pasitarimų kambaryje, o iš jos išėjęs Kazys Maksvytis patraukė į komandos rūbinę ir kelias minutes pakeltu tonu rėžė priekaištus auklėtiniams.

Po K. Maksvyčio monologo įsivyravo tyla, rūbinėje žaidėjai liko paskendę savo mintyse: po akistatos Atėnuose žalgiriečiai tikrai turės apie ką pamąstyti.

„Rungtynes pradėjome neblogai, tikrai žaidėme kaip komanda, laikėmės numatytų akcentų. Geriau žaidėme už varžovus, nevengėme kietos kovos, padarėme nemažai pražangų, ko ir reikėjo tokiose rungtynėse stabdant varžovų laukinį puolimą.

O apie antrą pusę…

Nežinau, ar verta kalbėti kažką apie tai. Galite atsiversti statistiką, žiūrėti į taktikas, bet paprasčiausiai nėra jokio komentaro apie antrą pusę. Blogiausia, kad kažkas dar nustemba, jog taip gali būti.

Kas čia, stebuklas kažkoks? Gali būti ir blogiau. Tikiuosi, tai bus dar viena gera pamoka ateičiai. Svarbiausia išlikti kartu, sezonas tęsiasi, daug visko bus: ir gero, ir blogo. Reikia žiūrėti į priekį“, – po dvikovos rūbinėje kalbėjo E. Ulanovas.

– Strategas užtruko pasitarimų kambaryje, ką jūs, kaip kapitonas, sakėte komandos draugams po rungtynių?, – po dvikovos krepšininkas buvo paklaustas žurnalistų

– Lai tai lieka tarp mūsų, nelabai svarbu, ką mes čia kalbame. Patys spręsime tas problemas.

– Ar buvo ženklų, kad po pertraukos gali taip susiklostyti rungtynių scenarijus?

– Ar čia stebuklas įvyko? Taip gali nutikti. Pažiūrėkite į Eurolygos lentelę, kas ten darosi.

Net nenoriu apie antrą rungtynių pusę kalbėti, po pertraukos į aikštę išėjome visiškai nepasiruošę. Nežaidėme krepšinio.

Galite skaičiuoti varžovų tritaškius, kas pataikė. Kur gi čia nepataikysi, kai priešininko nėra arenoje.

– Ką varžovai pakeitė po pertraukos, kad vos per kelias minutes išlygino rezultatą?

– Tai čia mes nustojome žaisti krepšinį. Čia ne varžovai mus nustebino, tikrai ne.

Paprasčiausiai išėjome nepasiruošę, darėme vaikiškas klaidas. Pasikartosiu, nereikia stebėtis tokiomis rungtynėmis.

– Kaip reaguoti po tokio vakaro?

– Žinoma, svarbu analizuoti dvikovą, pamatyti savo klaidas ir pasitarti, kaip nebekartoti tokių dalykų. Svarbu nekaltinti vieniems kitų, o gerinti žaidimą jau kitose rungtynėse.

– Kas lėmė „Žalgirio“ sustojimą po pertraukos?

– Psichologija ir kūno kalba. Viena komanda žaidė, o kita nustojo tą daryti. Pasižiūrėkite dar kartą, kaip viskas atrodė. Vieni žaidė, o kiti ne.

– Ar stebino „Žalgirio“ sirgaliai, kurie pirmoje rungtynių pusėje užgožė vietos publiką?

– Žinoma, smagu. Jie mus ir prie viešbučio nustebino palaikydami mus. Po pralaimėjimo taip pat netylėjo, plojo, palaikė. Ačiū už tą palaikymą. Ne visada gerai susiklosto rungtynės, sezonas ilgas, būna ir gerų, ir blogų momentų.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvejos Eurolygos rungtynės: trečiadienį akistata Stambule su čempionės titulą ginančia „Anadolu Efes“ ekipa ir penktadienį namuose prieš Belgrado „Partizan“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)