Po ilgai trukusios dramos praėjusių metų gruodį „Crvena zvezda“ sukirto rankomis su 31-erių F. Campazzo. Pasirašyta sutartis galios iki kito sezono pabaigos, neoficialiais duomenimis iš NBA į Europą sugrįžęs gynėjas Belgrade per šį sezoną uždirbs 1,8 mln., o kitą – 2,5 mln. eurų.

Dalis šių pinigų turėtų nukeliauti Madrido „Real“ klubui, kuriam už išpirką vis dar yra skolingas pats F. Campazzo, tačiau, bet kuriuo atveju, minimos sumos – nebūdingos toms, kuriomis įprastai disponuodavo į turtingiausių Europoje gretas niekada nepretenduodavęs „Crvena zvezda“ klubas.

Ir nors F. Campazzo Eurolygoje galės rungtyniauti tik nuo kovo, kai nustos galioti „Crvena zvezda“ klubui pritaikytos sankcijos, argentiniečio persikėlimas į Serbiją ir toliau yra viena plačiausiai Europos krepšinio žiniasklaidoje aptarinėjamų temų.

Nuo komentaro apie tai nesusilaikė ir viena iš Serbijos krepšinio legendų, „Partizan“ klubo prezidento pareigas šiuo metu einantis Zoranas Savičius.

„Faktas, kad „Crvena zvezda“ rado resursų pasirašyti sutartis su naujais žaidėjais, buvo siurprizas visai Europai. 100 tūkst. eurų per mėnesį suma, mokama Campazzo ar kažkam kitam, šiomis dienomis neatrodo reali – ji neįtikėtina. Ypač, Balkanų regiono klubui“, – Italijos žiniasklaidai pareiškė Z. Savičius.

„Tačiau jie žaidžia tikrai gerai“, – pripažino „Partizan“ vadovas.

Šiuo metu Eurolygos turnyro lentelėje „Crvena zvezda“ užima 10-ąją, o „Partizan“ – 12-ąją vietas, tačiau abi komandas skiria tik viena pergalė.

Primename, kad praėjusių metų pabaigoje „Crvena zvezda“ oficialiai pristatė naujausią savo rėmėją – daugiau nei 1,3 mln. klubui per sezoną skirsiančią lažybų bendrovę „MeridianBet“. Tai kol kas yra pati stambiausia krepšinio rėmimo sutartis Serbijoje.

„Crvena zvezda“ skelbė, kad klubo biudžetas šį sezoną siekia 11 mln. eurų.

Kauno „Žalgirio“ biudžetas yra panašus, tačiau kiek didesnis – 11,3 mln. eurų.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją