Pastarieji du mėnesiai varo į neviltį „Panathinaikos“ sirgalius. Vos viena pergalė per paskutinius 8 susitikimus PAO klubą bloškė žemyn turnyro lentelėje į 16-ą vietą.

Pasipylus nesėkmėms ir ieškant prasto žaidimo priežasčių Graikijos krepšinio žurnalistai nevengia linksniuoti geriausiai apmokamo legionieriaus – Mariaus Grigonio – pavardę.

Vakaras Bolonijoje prieš savaitę „Panathinaikos“ sirgalius eilinį kartą nuvylė: D. Radonjičiaus auklėtiniai strigo puolime svarbiausiomis rungtynių minutėmis, pelnė tik 64 taškus ir dvikovos pabaigoje neatlaikė šeimininkų tempo (64:74).

Du brangiausi klubo žaidėjai M. Grigonis ir Dwayne'as Baconas kartu sukrapštė vos 11 taškų, pataikydami tik 3 metimus (3/15) iš žaidimo. Amerikietis pelnė 8 taškus (1/4 dvit., 1/7 trit., 3/4 baud.), o gynėjo iš Lietuvos sąskaitoje – vos 3 taškai (1/4 trit.).

Sport24.gr žurnalistas Alexandros Trigas dar prieš dvi savaites po niukso Miunchene pastebėjo, kad komandai reikalingos permainos ir net skausmingi sprendimai, galintys paliesti ekipos gretas.

Savo publikacijoje žurnalistas dėmesį atkreipė į niekaip ritmo šiame sezone neatrandantį M. Grigonį.

Prieš sezoną iš Maskvos CSKA gniaužtų išvaduotas ir skambiai pristatytas 28-erių gynėjas turėjo tapti vienu komandos lyderių, tačiau lietuvis dažniau PAO sirgalius stebina ne rezultatyvumu, o prarastu taiklumu.

M. Grigonis Eurolygoje fiksuoja prasčiausią asmeninę statistiką karjeroje: pelno po 7,3 taško, tritaškius pataiko 36,7 proc. tikslumu, renka po 5,2 naudingumo balo per rungtynes, kuriose vidutiniškai žaidžia beveik po 17 minučių.

Palyginimui, asmeniškai sėkmingiausiame 20/21 m. sezone su „Žalgirio“ marškinėliais gynėjas pelnydavo po 13,4 taško, tritaškius metė 45,6 proc. tikslumu ir fiksavo 12,5 naudingumo balų.

Marius Grigonis, Thomas Walkup

„Po beviltiško pralaimėjimo „Olympiakos“ klubui taip ir nesulaukta trokštamos reakcijos, o tai gali paspartinti procesus organizacijoje. Žinoma, kalbama apie žaidėjus“, – rašė Sport24.gr.

„Tiesą sakant, ne tik M. Grigonis, o beveik visi komandos žaidėjai nedemonstruoja norimo lygio. Tai byloja apie prastą susižaidimą, ekipos trūkumus ir nesusikalbėjimą tiek puolime, tiek gynyboje.

Tačiau šiuo atveju M. Grigonis, kuris pagrįstai buvo įvardytas kaip svarbiausias „Panathinaikos“ klubo vasaros pirkinys, yra tas, kuriam tenka didžiausia nepateisintų lūkesčių našta“, – tvirtino žurnalistas A. Trigas. Anot jo, akivaizdu, kad reikalingi pokyčiai.

„Kokie ir kiek jų? Tikriausiai keletas ir jie bus susiję su žaidėjais, o ne su treneriu, kuris po susitikimo su (klubo prezidentu) Dimitriu Giannakopoulu sulaukė visiško pasitikėjimo ir gavo laisvę ieškant pastiprinimo žaidėjų rinkoje“, – rašė Sport24.gr žurnalistas.

Jis pastebėjo, kad jei „Panathinaikos“ nuspręstų išsiskirti su lietuviu, Atėnų klubo situaciją sunkina tai, kad su M. Grigoniu sudaryta dvejų metų 1,8 mln. eurų sutartis.

„Akivaizdu, tokio lygio krepšininkas nesutiktų išvykti už dyką. Jei „Panathinaikos“ ryžtųsi žengti skyrybų keliu, klubas turėtų rasti būdą, kaip patenkinti M. Grigonio finansinius interesus“, – rašo A. Trigas.

Dejanas Radonjičius

Klubas dairosi pastiprinimo ir socialiniuose tinkluose buvo linksniuojama Puerto Riko žvaigždės Shabazzo Napiero pavardė.

Graikijos krepšinio bendruomenės ganduose svarstyta, kad įsigijus jį klubas greičiausiai atsisakytų M. Grigonio paslaugų.

Tačiau šio krepšininko paslaugomis domisi ne tik Atėnai, bet ir Milano „Olimpia“ klubas, kuris artimiausiu metu turėtų pristatyti 31-erių atakuojantį gynėją, 2014-2020 metais vilkėjusį NBA klubų marškinėlius.

Kaltųjų paieškose – komandos vedlys

Bet anot Graikijos žurnalistų, nereikia karti visų šunų ant M. Grigonio. Blankus lietuvis – tik D. Radonjičiaus nevaisingo darbo pasekmė.

„Nepasakyčiau, kad komandai trūksta kokybės. „Panathinaikos“ per pastaruosius kelis mėnesius sudarė sutartis su tokiais žaidėjais kaip D. Baconas, Derrickas Williamsas ir M. Grigonis. Didžiausią įtaką šiems prastiems rezultatams turi komunikacijos trūkumas gynyboje ir menkas kūrybiškumas puolime.

D. Radonjičiaus sistema visiškai neveikia. Daugumoje rungtynių „Panathinaikos“ puolimas dažniausiai labai nuspėjamas, neretai remiamasi tik D. Baconu.

Atsižvelgiant į tai, „Panathinaikos“ nesugebėjo tobulėti kaip komanda, o dauguma pergalių pasiekta tik dėl kai kurių žaidėjų – D. Bacono ir D. Williamso – asmeninio talento“, – portalui Delfi kalbėjo A. Trigas.

Jam pritarė kolega Stefanos Alafakis, sekantis „Panathinaikos“ komandos pasirodymus ir rašantis krepšinio temomis „Olaprasina1908.gr“ portale.

„Strategas neįkvepia komandos ir nesugeba maksimaliai išnaudoti savo žaidėjų. Trūksta kūrybos priekyje, nėra puolimo plano ir tiesiog atiduodamas kamuolys D. Baconui ar D. Williamsui bei tikimasi, kad jie pelnys taškus.

Komanda turi kokybės, bet dėl prasto trenerio darbo ekipa neefektyvi“, – teigė S. Alafakis.

Pasak „Sport 24“ žurnalisto, strategas nieko nepadarė, kad padėtų atsiskleisti gynėjui iš Lietuvos.

„Prastas M. Grigonio pasirodymas pirmoje sezono dalyje tapo didžiule „Panathinaikos“ problema. Būtent todėl prieš kelias savaites klubo viduje kilo dvejonių dėl jo buvimo sudėtyje.

Pastaruosius kelis mėnesius jis net nėra registruojamas Graikijos lygoje. Tačiau kita vertus, D. Radonjičius nieko nepadarė, kad padėtų savo žaidėjui sustiprėti. Prasta „Panathinaikos“ atakų kūryba lemia šešėlyje liekančio M. Grigonio statistiką“, – teigė graikas.

Anot S. Alafakio, svarbu Mariui suteikti progų ir Graikijos čempionate. Dabar lietuvis dėl legionierių limito nėra registruojamas vietiniame fronte.

Marius Grigonis

Anot A. Trigo, staigios permainos komandoje neišspręstų dabartinių PAO problemų.

„Šioje sezono dalyje negalima tiesiog pakeisti žaidėjų. Pirmiausia reikia turėti trenerį, kuris įkvėptų visus klubo viduje ir išorėje. D. Radonjičius to padaryti negali. Taigi, geriausia palaukti vasaros, kad būtų galima koreguoti visą sudėtį“, – mano A. Trigas.

Iki šiol klubo vadovybė pasitikėjo treneriu, tačiau klubo sirgaliai, anot Graikijos žurnalistų, juo nebetiki.

„Nepaisant blogų rezultatų per pastaruosius pora mėnesių, klubo vadovybė demonstravo tvirtą palaikymą treneriui. Tiesa, sirgaliai prarado pasitikėjimą juo. Jie tiesiog laukia, kol strategas bus atleistas ir ant suolo atsiras didelis vardas“, – kalbėjo A. Trigas.

D. Radonjičiaus ateitimi netiki S. Alafakis, manantis, jog užsitęsus nesėkmių atkarpai, juodkalniečiui bus parodytos durys.

„Jam buvo uždegta žalia šviesa imtis permainų komandoje, tačiau iki šiol jokių veiksmų nepadaryta. Jei tęsis pralaimėjimų serija, nemanau, kad jis liks savo poste. Dauguma sirgalių nori, kad D. Radonjičius išvyktų. Nedaugelis tiki, kad jis dar gali ką nors pakeisti“, – kalbėjo S. Alafakis.

Eurolygos 21-o turo rungtynės Atėnuose ketvirtadienio vakarą prasidės 22 val.

Pirmame rate Kaune gruodžio 2-ąją pergalę 81:67 iškovojo svečiai iš Atėnų. Tame mače Graikijos klubui padėjo vienas iš dviejų lietuvių Artūras Gudaitis. M. Grigonis išvyką į gimtinę buvo priverstas praleisti dėl nugaros skausmų.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)