Panevėžiečiai nutraukė keturių nesėkmių seriją tarptautiniame fronte ir kiek atitrūko nuo pavojingos zonos turnyro lentelės apačioje.

Rungtynių pradžia svečiams iš Prancūzijos nežadėjo nieko blogo, bet antrą ir trečią ketvirtį šeimininkai žaidė kaip iš natų, vienu metu atitrūkdami net 27 taškų skirtumu (65:38).

Reikalai į priešingą pusę pradėjo krypti, kuomet paskutiniame kėlinyje kovodamas dėl kamuolio Paulius Murauskas alkūne prakirto kaktą Maxime‘ui Courby ir buvo nubaustas nesportine pražanga.

Staiga prancūzai ėmė žaibiškai tirpdyti deficitą ir paskutinę minutę jau mynė ant kulnų, priartėję vienu metimu panaikinamu atstumu (83:86).

Vis dėlto Jamelo Morriso ir P. Murausko baudų metimai vilčių varžovams nepaliko.

Į pergalę Aukštaitijos sostinės atstovus vedė praėjusią savaitę „Lietkabelio“ marškinėlius vėl apsivilkęs Gediminas Orelikas, pakartojęs savo naudingumo rekordą turnyre (29 balai).

32-ejų puolėjas smeigė 6 tolimus metimus ir viso surinko 27 taškus, taip pat atkovojo 6 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Kitas komandos naujokas iš Serbijos Nikola Popovičius per 13 min. pelnė 2 taškus, sugriebė tiek pat atšokusių kamuolių, tiek jų ir prarado.

Nors suklydo 21 kartą, „Lietkabelis“ rėmėsi 39:25 laimėta kova „po lenta“. Burgo krepšininkų neišgelbėjo nei 48 proc. tritaškių tikslumas (14/29), nei 31 tašką bei net 36 naudingumo balus atnešęs gynėjas Jamesas Palmeris.

Kitą antradienį Lietuvos vicečempionai keliaus aplankyti Klužo-Napokos U-BT (Rumunija) klubo.

„Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 27 (6/9 trit., 6 atk. kam., 5 kl.), Jamelas Morrisas 14, Vytenis Lipkevičius 11, Gyorgy Golomanas ir Paulius Murauskas – po 8, Mantas Rubštavičius 7;

JL: Jamesas Palmeris 31 (5/9 trit., 7 rez. perd., 4 per. kam.), Axelis Julienas 14 (4/8 trit., 7 rez. perd.), Isiaha Mike’as ir Frantzas Massenat – po 10, Pierre’as Pelosas 9.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją