Vilniaus „Rytas“ pirmose FIBA Čempionų lygos „TOP 16“ etapo rungtynėse antradienį išvykoje 69:82 (19:19, 18:26, 12:18, 20:19) nusileido Manresos BAXI komandai, kuri yra viena iš autsaiderių Ispanijos ACB lygoje.

„Išėjome į aikštę tarsi su šlepetėmis. Varžovai šiame etape daug geresni ir mums reikia daug greičiau išmokti prisitaikyti. Turime pamiršti šį pralaimėjimą ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – mintimis apie pralaimėjimą dalijosi G. Žibėnas.

Anot jo, galbūt ACB lygoje BAXI nesiseka, bet šios rungtynės – visai kita istorija: „Jie keičia žaidėjus ir darosi labai pavojinga komanda. Manau, kad BAXI – viena iš favoričių mūsų grupėje.“

Nepaisant to, kad „TOP 16“ etapas išties pajėgesnis, „Ryto“ strategas neabejojo savo auklėtiniais.

„Turiu priminti savo žaidėjams, kad jie taip pat yra pajėgūs laimėti. Šiandien man nepatiko, kaip mes buvome nusiteikę rungtynėms. Mūsų aukštaūgiai buvo pernelyg švelnūs po krepšiu, gynėjai nesugebėjo rasti žaidimo ritmo. Mums reikia tai pakoreguoti ir grįžti kitą savaitę daug stipresniais“, – sakė jis.

Kitas rungtynes „Rytas“ žais savo aikštėje sausio 31 dieną su Stambulo „Bahcesehir College“ krepšininkais.

„Mums labai svarbu buvo laimėti pirmas šio etapo rungtynes, kad įgautume daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, – po pergalės kalbėjo BAXI strategas Pedro Martinezas. – Esu patenkintas žaidimu pirmoje dalyje, o antroje buvome gal šiek tiek pavargę. Mes laimėjome ir tai yra svarbiausia.“


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją