„Raudonosios žvaigždės“ krito žaliai baltoje karalystėje ir krito bene skaudžiausiu įmanomu būdu – 66:71.

Atrodė, kad Adrijos lygos ir Serbijos čempionai ketvirto kėlinio viduryje tvirtai kontroliavo padėtį pirmaudami 64:57, tačiau tuomet Kauno „Žalgiris“ išsitraukė iškart du savo kozirius – geležinę gynybą ir kapitono Edgaro Ulanovo kortą, spurtavo 13:0 bei perlaužė mačą.

Maža to, žalgiriečiai pasiekė dvigubą laimėjimą, nes triumfavo vienu tašku daugiau, nei buvo nusileidę svečiuose (73:77), o tai gali lemti labai daug sezono pabaigoje, jei šios dvi ar ir daugiau komandų surinks po vienodai pergalių, kas yra visiškai realu matant, kokia grūstis yra turnyro lentelės viduryje.

Karštą dvikovą Nemuno saloje aprašęs naujienų portalas sd.rs kaip vieną kertinių išskyrė kuriozinį epizodą, kai likus 55 sekundėms kamuolį iš už šoninės linijos išmetinėjęs Luca Vildoza tyčia sviedė jį į Tomą Dimšą, bet galiausiai po stipraus rikošeto gavo juo atgal, o teisėjai po pežiūros užfiksavo klaidą, nes pats argentinietis lietimo metu vis dar buvo užribyje.

„Esant minus trims taškams L. Vildoza kamuolį sviedė tragiškai ir šis nuo oponento kūno atšoko į jį patį, tebestovintį užribyje. Netrukus Edgaras Ulanovas pataikė dar vieną tritaškį ir tai svečiams buvo pabaiga“, – konstatuoja serbiška svetainė.


Po šio momento už galvų griebėsi ne tik serbų fanai, bet ir „Crvenos zvezdos“ treneris Duško Ivanovičius.

„Per paskutines dvi minutes mūsų žaidimas sugriuvo, puolėme be jokios minties. „Žalgiris“ pakeitė gynybos sistemą, ir mes pasimetėme, ėmėme žaisti vienas prieš vieną, užbaigdami atakas kvailais metimais. Taip rungtynių nelaimėsi“, – po pralaimėjimo piktinosi griežtasis D. Ivanovičius.

Jo nemalonę užsitraukė ir komandos puolimo lyderis Filipas Petruševas, būtent per kurį E. Ulanovas smeigė abu savo žudiškiškus tritaškius.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai Eurolygoje pakilo į penktą vietą (12-8), o „Crvena zvezda“ rikiuojasi dešimta (10-10). Serbijos atstovams norint ne tik pavyti, bet ir aplenkti lietuvius per likusią sezono dalį reikia iškovoti net trimis pergalėmis daugiau už juos arba bent dviem pergalėmis daugiau ir viltis, kad vienodą balansą sukaups daugiau komandų.

„Kas nors trenkite man ir pasakykite, kad mes nepralaimėjome“, – po nesėkmės Kaune prašė vienas CZ gerbėjas.

„Man susidaro toks įspūdis, kad visos mūsų rungtynės Kaune baigiasi lygiai taip pat“, – apgailestavo kitas, veikiausiai turėdamas omenyje praėjusių metų trilerį, pareikaluvusį net pratęsimo (98:103).

„Geras mačas, tik apmaudu, kad nelaimėjome jo... Vienintelis dalykas, kurio aš nesuprantu, yra tai, kodėl mes paskutinėje atakoje metėme tritaškį... Juk įmetę du taškus būtume turėję tarpusavio pranašumą“, – svarstė trečias.

„Tai, kaip L. Vildoza paskutinėmis minutėmis nesugebėjo organizuoti mūsų atakų, yra nerealu. Galiausiai mes net neapgynėme 4 taškų persvaros, įgytos Belgrade“, – skaudžiai išgyveno dar vienas aistruolis iš Serbijos.

Kitą ketvirtadienį žaliai-balti viešės Graikijoje, kur ieškos revanšo prieš Atėnų „Panathinaikos“ (7-13). Pirmąją tarpusavio akistatą Kaune 67:81 laimėjo PAO.

Savo ruožtu „Crvenos zvezdos“ laukia derbis su Belgrado „Partizan“ (9-11).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)