Kazio Maksvyčio auklėtiniai fiksuoja trijų pergalių seriją, serbai pastaruoju metu laimi kas antras rungtynes.

Antradienį platintojai pradėjo prekiauti bilietais į ateinančią gegužę pirmą kartą Kaune vyksiantį Eurolygos finalo ketverto turnyrą. Nors jo dalyviai paaiškės gerokai vėliau, susidomėjimas – milžiniškas. Dar antradienio pavakarę Eurolyga pranešė, jog visi viešoje prekyboje pasirodę bilietai buvo išparduoti mažiau nei per penkias valandas. Tiesa, tikslūs skaičiai taip pat nebuvo sukonkretinti.

Tarp nespėjusių įsigyti – ir „Žalgirio“ strategas.

„Atvirai pasakius, nustebino toks ažiotažas, nesitikėjau tokio susidomėjimo. Pats bandžiau įsigyti bilietus, nepavyko, nespėjau nusipirkti.

Bet slapta tikiuosi, kad mūsų komanda pateks ten“, – vylėsi K. Maksvytis, kurio auklėtinių penktadienį vakare Nemuno saloje laukia turnyro lentelės kaimynė „Crvena zvezda“.

„Tai į mus savo stiliumi kažkiek panaši komanda, kurioje rungtyniauja daug vietinių krepšininkų bei pajėgūs, stipriai išreikšti legionieriai.

Priešininkai žaidžia gana agresyviai, gerai ginasi. Laukia sunkios ir svarbios rungynės, tikiuosi, gražiai užbaigsime penktadienio vakarą“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

Anot stratego, nuo tarpusavio rungtynių gruodžio 13-ą varžovų žaidimas keitėsi nedaug.

„Kaip ir mes, turėjo nedidelių netekčių, bet su jomis labai gerai susitvarkė, toliau skina pergales, kaip minėjau, žaidžia kietai. Reikia pripažinti, kad trenerių pakeitimas išėjo į naudą. Manau, laukia vėl sunkios, atkaklios rungtynės, bet tikiuosi, kad mūsų komanda išeis nugalėtoja“, – vylėsi K. Maksvytis.

Varžovų gretose gerą sportinę formą demonstruoja Filipas Petruševas, kuris nuo 14-o turo kiekvienose rungtynėse fiksuoja dviženklį taškų ir naudingumo balų skaičių.

„Nėra Hassano Martino, tiek F. Petruševas, tiek Luka Mitrovičius labai gerai išnaudoja šią situaciją.

Priekinė linija tapo tokia labiau mobili. Petruševas išties labai svarbus, paskutiniuose keliuose mačuose jo taškų vidurkis siekia 20 taškų. Bet didžiausias komandos „variklis“ yra jų „mažiukai“ – Luca Vildoza ir Nemanja Nedovičius.

Tas pats Ognjenas Dobričius, Stefanas Markovičius, jie sukuria tą žaidimo ritmą. Jei dar prie jų prisijungs Facundo Campazzo, bus neįtikėtina gynėjų grandis“, – apie varžovus kalbėjo K. Maksvytis.

Prieš artėjančias Eurolygos rungtynes komanda turėjo kiek daugiau laiko pasiruošti naujai kovai.

„Pavyko gerai padirbėti, stengėmės išnaudoti tas kelias dienas, įvesti naujokus į komandinį žaidimą. Gerų ženklų yra, pastebiu tokią tendenciją: kai gerai padirbame treniruotėse, tada gerai žaidžiame rungtynėse“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Strategas atskleidė, kad „Žalgirio“ naujokas Achille Polonora galėjo atsidurti ir Duško Ivanovičiaus treniruojamoje komandoje.

„Taip, manau dėl jo konkuravome su „Crvena zvezda“. Juo labiau D. Ivanovičius Achillę treniravo Vitorijos „Baskonia“ ekipoje.

Tikrai galvoju, kad Achille rinkosi ir tarp mūsų, ir tarp Belgrado komandos, kuri buvo viena pagrindinių kandidačių prisivilioti A. Polonarą“, – tvirtino „Žalgirio“ vairininkas.

Trečiadienį oficialiai pranešta apie Manto Kalniečio karjeros pabaigą, apie tai treneris teigė sužinojęs jau kiek anksčiau.

„Man buvo netikėta, bet tame yra logikos. Galų gale turi planą B ką pradėti po žaidėjo karjeros. Tą sužinojau prieš keletą dienų, po naujokų atvykimo.

Mantas priėmė vyrišką sprendimą, o mes jį palaikome ir gerbiame. Galiu pasakyti, kad Mantas bus registruotas rungtynėms, žiūrėsime.

M. Kalnietis yra svarbus rūbinėje, mes tikimės, kad užpildysime jo spragą. Jis dar bus su mumis, gal kažkiek komandos gyvenime dalyvaus pasyviau, gal net važiuos į rungtynes kaip palaikantis asmuo.

Taip pat siūlome Mantą pagerbti ir sausio 29-ą, kai žaisime su Jonavos komanda“, – ragino K. Maksvytis, prisipažinęs, kad kartais buvo sunku laikyti tokį krepšininką ant atsarginių suolo.

„Bet jis nekėlė jokių papildomų intrigų, o tą galėjo daryti su savo patirtimi ir „svoriu“. Mantas išliko garbingas“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Aktyviausių ir ištikimiausių „Žalgirio“ gerbėjų grupė „Green White Boys“ ruošia ypatingą sutikimą jau penktadienį į Nemuno salą atvykstančiai principinei varžovei Belgrado „Crvenai zvezdai“ (10-9).

Eurolygos turnyro lentelės kaimynų, kurių pirmąjį susirėmimą 77:73 laimėjo serbai, dvikovos metu GWB ragina visomis išgalėmis reikšti savo palaikymą jau beveik metus nuo okupantės Rusijos pradėto karo kenčiančiai Ukrainai.

Pats K. Maksvytis nuoširdžiai palaiko Ukrainą, tačiau ragina neprovokuoti serbų.

„Pirmoje vietoje norėčiau, kad būtų „Žalgiris“ ir krepšinis. Ukrainą galima palaikyti ir prieš, ir po rungtynių. Nenorėčiau, kad vėl būtų kokios nors provokacijos prieš serbus, kaip kad buvo pavasarį iškeltos NATO vėliavos.

Labai palaikau Ukrainą, bet tą norėčiau daryti prieš ar po rungtynių, o ne jų metu“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Jis atskleidė, kad penktadienio rungtynėse dar savo pajėgose neturės Dovydo Giedraičio, kuris po ligos jau treniruojasi kartu su komanda.

Rungtynės penktadienį „Žalgirio“ arenoje – 20 val.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)