55-erių strategas jau trečiąjį sezoną iš eilės savo komandoje treniruoja sūnų Edviną. Nors yra ir teigiama pusė, pasak V. Šeškaus, treniruoti savo atžalą nėra lengva.

„Privalumas – truputį didesnis ryšys su vaiku. Bet daugiau galima kalbėti ne apie privalumus. Jeigu blogiau žaidžia, kiti žaidėjai gal truputį jaučia. Nėra lengva, bet jam irgi nėra lengva. Aš esu toks, kad kitam žaidėjui pasakyčiau daug mažiau kritikos nei jam. Kartais noriu vos ne specialiai taip pasakyti, kad kiti žaidėjai suprastų, jog nėra nuolaidų, pasakai viską aštriau“, – teigė Jonavos klubo vairininkas.

Per kelioliką metų V. Šeškus pro savo rankas praleido ne vieną krepšininką, kuris vėliau pakilo į aukštesnį lygį. Strategas teigia besidžiaugiantis savo indėliu į buvusių auklėtinių karjerą.

„Už visus džiaugiuosi, kurie išeina iš mūsų komandos ir pasikelia vertę, – teigė strategas, prieš paminėdamas praėjusių metų „CBet“ legionierius Emmanuelį Lecomte‘ą ir Juaną Palaciosą.

„Pradedant nuo Gedimino Oreliko, baigiant Eigirdu Žukausku. Tam pačiam „Ryte“, kai buvau, vėliau Antanas Kavaliauskas pasirašė trejų metų kontraktą su „Žalgiriu“, buvo labai gera, mūsų buvo geras ryšys. Kiekvienas treneris, jei žaidėjas eina į priekį, džiaugiasi. Įdomu tik koks ryšys lieka. Žygimantas Janavičius, Adas Juškevičius – mes kaip draugai“, – įsimintinus pavyzdžius vardino specialistas.

Žvelgiant į trenerio karjerą, nesunku pastebėti, kad pirmaisiais jo metais „Betsafe-LKL“ V. Šeškus rėmėsi išimtinai tik lietuviais krepšininkais. Pastaraisiais metais jo treniruojamose ekipose galima išvysti vis daugiau legionierių. Tokią situaciją, anot trenerio, diktuoja rinka.

„Kas liečia užsieniečius, gal galima surinkti lietuvišką komandą, bet tai būtų labai sunku. Dėl tų lietuvių vasarą vyksta kova, visi supranta, kad lietuvių nėra. Gal ir norėčiau, kad biudžetas būtų didesnis ir visi būtų lietuviai. Jeigu atvirai, visad galvoju apie tuos metus Prienuose, mes labai gerai žaidėme. Ketveri mūsų metai, įskaitant, kai Panevėžyje laimėjome LKF taurę, laimėjome prieš „Žalgirį“ ir „Rytą“. Fantastika. Didesnei komandai tai būtų dideli pasiekimai, o čia... Ir visi lietuviai buvome“, – pasakojo V. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją