Tačiau dvikovos pradžia neatrodė tokia sklandi kaip paskutinės dvikovos minutės.

„Ryto“ lyderis M. Fosteris pusantro kėlinio dažniau rinko klaidas, o ne taškus, o ir kiti sostinės komandos krepšininkai, rodos, neįsiklausė į prieš dvikovą išsakytus stratego G. Žibėno žodžius apie kantrybę ir brandą.

Per pirmą rungtynių pusę „Rytas“ suklydo 9 kartus, net 5 klaidos priklausė M. Fosteriui. Iš „Ryto“ klaidų bei antrųjų šansų gyvenę PAOK krepšininkai po pirmosios pusės turėjo tik 4-ių taškų deficitą (37:41).

Blankus startas neišmušė „Ryto“ legionieriaus iš vėžių. Iškart po pertraukos per dvi minutes tris tritaškius pataikęs gynėjas siuntė svečius į nokdauną ir leido šeimininkams susikrauti dviženklę persvarą.

„Tai buvo smagi serija prieš gerą komandą, turinčią gero lygio žaidėjų. Manau, mes per šią seriją paaugome kaip komanda. Mes turime būti geresni. Kaip sakiau, turime palaikyti vienas kitą ir išlikti kartu tokiais momentais“, – po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo M. Fosteris, pridūręs, jog komanda labiausiai per seriją su PAOK patobulėjo gynyboje.

Jis teigė, kad dvikovos pradžioje skubėjo, o tai diktavo klaidingus sprendimus.

„Ėmiausi iniciatyvos, tačiau tai nebuvo naudinga komandai. Skubėjau priimdamas sprendimus, mečiau sudėtingus metimus, veržiausi, kai to nereikėjo. Tai vertė mane per dažnai klysti pirmoje mačo pusėje.

Per pertrauką rūbinėje pavyko nusiraminti, komanda atliko puikų darbą, kai nesistengiau užlaikyti kamuolio. Tiesiog suteikiau erdvės komandos draugams. Tai man leido sėkmingai sužaisti po pertraukos“, – nesėkmingą rungtynių pradžią aiškino M. Fosteris.

Krepšininkas buvo paklaustas, ar komandai patekus į Top-16 etapą reiškia tai, kad M. Fosteris Vilniuje lieka iki pat sezono finišo. Gerą sportinę formą demonstruojantis krepšininkas galėjo ir gali dominti aukštesnio kalibro, turtingesnius klubus, tačiau sostinę prisijaukinęs amerikietis davė malonų pažadą „Ryto“ sirgaliams.

„Kaip ir sakiau anksčiau, man patinka čia būti, noriu su komanda dėti dar vieną žingsnį į priekį. Įdomu, kaip toli galime žygiuoti kartu ateityje. Taip, galima sakyti, lieku iki sezono pabaigos.

Manau, Top-16 etape turime galimybę kovoti dėl vietos ketvirtfinalyje. Sezone turėjome prastesnių ir geresnių pasirodymų, dabar metas paaugti mums kaip komandai.

Visada kalbu apie sirgalius, kurie yra neįtikėtini. Tai viena priežasčių, kodėl aš esu čia. Kiekvienose rungtynėse, svarbiose ar ne tokiose svarbiose dvikovose jie nuostabiai palaiko mus.

Jokių abejonių, mūsų sirgaliai ir šiandien buvo kur kas garsesni už PAOK aistruolius, kurių beveik nesigirdėjo. Tikiuosi, su šia pergale įgysime daugiau stabilumo, kurio mums taip trūko šiame sezone, tiek LKL, tiek ir FIBA turnyro kovose.

Mes augame kaip komanda, mes kalbamės tarpusavyje apie tai ir turime teigiamai keistis“, – kalbėjo M. Fosteris.

Top-16 etapo J grupėje „Ryto“ laukia Manresos BAXI (Ispanija), Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija) bei „įkrintamąsias“ laimėjusi Stambulo „Bahčešehir“ (Turkija) ekipa.

Naujo etapo kovas „Rytas“ pradės sausio 24 dieną, išvykoje susitiks su Manresos BAXI ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją