Graikus iš turnyro eliminavę vilniečiai FIBA Čempionų lygoje sau garantavo dar bent šešerias rungtynes naujai suformuotoje keturių komandų aštuntfinalio J grupėje.

Joje vilniečiai žais su Manresos BAXI (Ispanija), Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija) ir Stambulo „Bahčešehir“ (Turkija) komandomis.

Turkai į TOP-16 taip pat prasibrovė antradienio vakarą, namie po pratęsimo 87:81 įveikę Ostendės „Filou“ ir identiškai vilniečiams laimėję seriją 2-1.

Top-16 grupių etapo kovos startuos sausio 24-ąją. Tai reiškia, kad „Rytas“ jau kitą savaitę išvykoje susitiks su BAXI. Į ketvirtfinalį iš naujai suformuotos grupės pateks dvi pirmas vietas užėmusios komandos.


Vilniečiai antradienio rungtynes pradėjo kiek sėkmingiau, tačiau iki galo užsivesti puolimui trukdė chaotiškas komandos lyderio Marcuso Fosterio žaidimas varžovų aikštės pusėje – dar iki pertraukos amerikietis buvo praradęs 5 kamuolius, nors baigiantis antrajam kėliniui jau rodė atsigavimo ženklus (41:37 po 20 min.). Apskritai didžiausia „Ryto“ problema ilgą laiką buvo PAOK atkovoti kamuoliai po lenta, kurių svečiai iš Graikijos per 20 min. sugriebė 13.

Visgi vos prasidėjus trečiam kėliniui M. Fosteris apie save priminė iš gerosios pusės. Gynėjas įskraidino du tritaškius paeiliui, šeimininkai pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą, kuri po 30 min. siekė 13 taškų (63:50).

Ketvirtajame kėlinyje abiejų komandų treneriai apsikeitė techninėmis pražangomis, o „Rytas“ išliko padėties šeimininku – įpusėjus ketvirtam kėliniui skirtumas tarp komandų pasiekė 20 taškų (76:56) ir vilniečiai tapo nebepavejami.

Per antrą mačo pusę puolime varžovams vilniečiai leido sugriebti vos 2 kamuolius, kovą po lenta laimėjo 41-34 ir apskritai buvo pranašesni už PAOK pagal absoliučiai visus statistinius komponentus.

„Rytas“: Marcusas Fosteris 19 (4/8 dvit., 3/6 trit., 4 atk. kam., 6 kld.) , Martynas Echodas 16 (7 atk. kam.), Elvaras Fridrikssonas 12, Benedekas Varadi 8 (6 atk. kam.), Margiris Normantas 7, Gytis Radzevičius 6 (8 atk. kam.), Evaldas Kairys 6, Gytis Masiulis 3, Jarvis Williamsas 2 taškai.

PAOK: Jalenas Riley 21, Yannickas Franke 8, Christos Saloustros 6 taškai.

Primename, kad sausio pradžioje vykusias pirmas šios serijos rungtynes „Rytas“ laimėjo 85:62 ir turėjo puikią progą seriją „uždaryti“ Graikijoje, tačiau itin prastai sužaista susitikimo pabaiga ir pralaimėjimas 78:81 mūšį vėl perkėlė į „Jeep“ areną.

Vilniečių namų salė, kuri šį antradienio vakarą buvo sausakimša, sutalpino ir beveik šimtinę graikų sirgalių, atvykusių palaikyti PAOK krepšininkų. Sirgaliai atvežti autobusu, tiek jį, tiek iš autobuso išlipusius graikus į areną lydėjo solidi apsauga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)