Anot stratego, sostinę pasiekė 87 PAOK sirgaliai, kurie palaikys savo komandą „Jeep“ arenoje.

„Puiki pergalė ir mes keliaujame į Lietuvą bilieto į kitą etapą“, – prieš savaitę savo paskyroje džiūgavo PAOK ultros, kurių palaikoma komanda 81:78 palaužė „Rytą“ ir išlygino serijos iki 2-ų pergalių rezultatą (1-1).


Žvelgiant į PAOK ultrų paskyrą „Instagrame“, akivaizdu, kad tie patys sirgaliai aktyviai palaiko tiek futbolo, tiek krepšinio, tiek ir salės futbolo komandas.

Taip pat PAOK sirgaliai neslepia savo draugystės su Belgrado „Partizan“ sirgaliais bei palaiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Dar 2015-aisiais mače su Sankt Peterburgo „Zenit“ PAOK aistruoliai turėjo plakatą, tiek anglų, tiek rusų kalbomis raginantį V. Putiną „parodyti savo jėgą“.

„Putinai, mes su tavimi, laikas dabar parodyti savo galią“, – skelbė krepšinio arenoje išskleistas transparantas.

PAOK sirgalių Putinui skirtas plakatas


Aistringiausių sirgalių paskyroje ne kartą dėkota futbolo klubo PAOK prezidentui Ivanui Savvidžiui.

Jis tiesiogiai nėra atsakingas už krepšinio klubo operacijas, tačiau kritiniu metu yra ištiesęs pagalbos ranką krepšinio organizacijai.

2019 metų pabaigoje PAOK krepšinio klubas skendėjo skolose ir grėsė bankrotas.

Reikėjo bent 350 tūkst. eurų, kad būtų likviduotos skolos, dėl kurių FIBA pritaikė sankcijas PAOK komandai.

Kritiniu metu finansiškai krepšinio klubą gelbėjo būtent I. Savvidis, 2018-ųjų kovą atsidūręs spaudos antraštėse dėl savo skandalingo elgesio.

Graikijos futbolo čempionato rungtynės tarp principinių varžovų – Salonikų PAOK ir Atėnų AEK – buvo nutraukto 90-ąją minutę, po aikštėje įsivyravusio chaoso, kurio epicentre atsidūrė ginkluotas PAOK savininkas I. Savvidis.

Gruzijoje (tuometinėje Sovietų Sąjungoje), graikų diasporoje 1958-aisiais gimęs I. Savvidis (Ignatjevičius) turi dvi pilietybes – Rusijos ir Graikijos. Rusijoje jis praleido didžiąją gyvenimo dalį, yra itin artimas V. Putino bičiulis ir partijos „Vieningoji Rusija“ narys.

I. Savvidis yra laikomas vienu turtingiausių Rusijos verslininkų, valdantis mėsos, žemės ūkio, žuvininkystės įmones, turintis viešbučių tinklą, komunikacijos agentūrų įmonių grupę. Pastaruoju metu I. Savvidis itin aktyviai investuoja Graikijoje.

Jis remia kultūrinius, mokslinius projektus, nusipirko vieną iš garsiausių šalyje – PAOK futbolo klubą. Užsienio politologų nuomone – tai Rusijos mikštosios galios įrankis, per šį verslininką savo įtaką Graikijoje siekia didinti V. Putino valdžia.

2022-ųjų rudenį jis įtrauktas Ukrainos sudarytą sąrašą asmenų, kuriems šalis taiko ekonomines sankcijas.

I. Savvidis atsidūrė tarp kitų maždaug 2500 Rusijos verslininkų ir bankininkų, kurie yra laikomi artimais Vladimirui Putinui. Sankcijos apėmė verslininkų turto įšaldymą, bet kokios verslo veiklos sustabdymą ir draudimą investuoti Ukrainoje.

Rungtynių „Jeep“ arenoje pradžia – 19:30 val.

Pergalės atveju „Rytas“ pateks į J grupę, kurioje susitiks su Bonos „Telekom Baskets“, Manresos BAXI bei kitos „įkrintamųjų“ poros nugalėtojais. Jais pretenduoja tapti Stambulo „Bahcesehir“ (Turkija) arba Ostendės „Filou“ (Belgija).

Top-16 grupių etapo kovos startuos nuo sausio 24 dienos.

Sostinės ekipos pergalės atveju, „Rytas“ kitą savaitę išvykoje susitiktų su Manresos BAXI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)