Debiutiniame turnyre, kurį FIBA planuoja rengti kiekvieną sezoną, varžysis ne vyresni nei 18 metų amžiaus vaikinai (gimę 2005 m. arba vėliau). Vilniečių varžovais gali tapti Bursos „Tofaš“, „Bnei Herzliya“, Nimburko ERA, Ostendės „Filou“, Jeruzalės „Hapoel“, Aleksandrovaco „Igokea“, Tenerifės „Lenovo“, Liudvigsburgo „MHP Riesen“ arba Mursijos UCAM jaunieji žaidėjai.

Visi turnyro dalyviai vasario mėnesį bus suskirstyti į du pogrupius po penkias komandas ir kausis grupių etape. Dvi geriausiai pasirodžiusios kiekvienos grupės ekipos susitiks pusfinaliuose, o 3–5 vietas grupėje užėmusios komandos kovos dėl 5–10 vietų.

„Ypač lauktas tarptautinis turnyras, kurio idėją „Ryto“ klubas kėlė nuo pat atėjimo į Čempionų lygą, todėl džiugu matyti, jog dabar tai virto kūnu. Labai sveikiname šį bendrą lygos ir klubų žingsnį, kuris prisidės prie jaunųjų krepšininkų ugdymo, duos nepaprastos patirties ir suteiks terpę tarptautiniame fronte pasitikrinti savo jėgas su kitų šalių jaunaisiais talentais“, – teigė „Ryto“ jaunimo programos vadovas Mindaugas Noreika.

Tarptautinio jaunimo turnyro startas numatytas balandžio 11 d., o finalo dvikova – balandžio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją