„O štai čia toks plakatas. Ar Biručio atsiprašėte? Klausia „Šiaulių“ sirgaliai.

Galbūt tai „Žalgirio“ gerbėjams, o gal ir mums, Vaidai, kažkuria prasme, krepšinio pasaulio žmonių, kurie sezono pradžioje nurašė Lauryną Birutį“, – svarstė rungtynių komentatorius Benediktas Petkus.

„Galbūt tai Lauryno tėčiui Sigitui?“, – juokėsi Vaidas Čeponis ir tęsė: „Iš tikrųjų Antanas Sireika daug prisidėjo prie to, kad Laurynas atsidūrė „Žalgiryje“. Laurynas rungtyniavo Šiauliuose ir čia patobulėjo klausydamasis A. Sireikos nurodymų“, – teigė V. Čeponis.

Benediktas Petkus, Vaidas Čeponis

Pastaruoju metu solidžią sportinę formą demonstruojantis L. Birutis į „Žalgirį“ atvyko praėjusią vasarą.

Kaune aukštaūgis tikrai nesijautė naujoku: čia jis mokėsi krepšinio paslapčių ir „Žalgirio“ klubui priklausė net šešerius metus.

L. Birutis pirmuosius profesionalo žingsnius žengė Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje, o vėliau buvo skolinamas kitiems LKL klubams.

2017-2018 metais L. Birutis vilkėjo „Šiaulių“ aprangą ir tapo Lietuvos krepšinio lygos reguliariojo sezono naudingiausiu žaidėju.

Pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje jis rungtyniavo 2018–2019 m. sezone, kuriame spėjo debiutuoti ir Eurolygoje, tačiau po sezono persikėlė į Prienų klubą, o 2020-2022 metais atstovavo Ispanijos ACB lygos „Monbus Obradoiro“ klubui.

Šiemet Eurolygoje L. Birutis pelno po 4,3 taško, atkovoja beveik po 3 kamuolius (2.9) ir renka beveik po 6 naudingumo balus (5.7).

Geriausias rungtynes aukštaūgis sužaidė prieš Stambulo „Fenerbahče“ – 15 taškų, 6 atkovoti kamuoliai ir net 27 naudingumo balai.


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)