Praėjusią savaitę sostinės krepšininkams nepavyko be komplikacijų žengti į FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapą. Vilniečiai antrose įkrintamųjų serijos iki dviejų pergalių rungtynėse Graikijos uostamiestyje apmaudžiai 78:81 (23:17, 11:29, 24:11, 20:24) nusilenkė Salonikų PAOK klubui.

Taip reikalingos pergalės svečiams negarantavo ir įspūdingas Marcuso Fosterio pasirodymas. Amerikietis sušveitė 31 tašką (5/8 dvitaškiai, 5/12 tritaškiai, 6/6 baudos). Tiesa, svarbiausiu metu jo metimai skriejo pro šalį.

PAOK į priekė vedė Jaylenas Handsas su 20, Jalenas Riley su 15 ir Yannickas Franke su 10 taškų.

Būtent J. Riley tritaškis paskutinėmis dvikovos sekundėmis tapo kertiniu, nors dar ketvirto kėlinio viduryje svečiain iš Vilniaus pirmavo dviženkliu skirtumu (77:67).

Lemiamos kovos plano kontūrus atskleidęs „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas antradienį vakare iš savo auklėtinių viliasi brandos ir kantrybės.

„Nerimo nėra, reikia gero pasiruošimo. Rungtynėse bus reikalinga didelė kantrybė puolime ir dar geresnė kokybė gynyboje.

Turime geriau kontroliuoti jų tritaškius, paskutiniame mače jie pataikė 14 iš 30. Tikrai per daug.

Tai viena priežasčių. Kitas dalykas, turime ruoštis jų žaidimui vienas prieš vieną“, – prieš išlikimo kovą kalbėjo G. Žibėnas.

„Šiame mače labiausiai reikia brandos. Nesvarbu, ar pirmaujame 10 taškų, ar atsiliekame 10, tą reikia turėti rungtynėse.

To mes norime, to reikalaujame, bet tai nėra vienos dienos darbas“, – tęsė G. Žibėnas.

Strategas išskyrė Jaleną Handsą, kuris antrame mače buvo vienas PAOK pergalės kalvių – pelnė 20 taškų ir fiksavo 17 naudingumo balų.

„Svarbu jam neleisti žaisti vienas prieš vieną. Reikia rungtynėse taip darbuotis, kaip tą sekmadienį prieš PAOK darė „Peristeri“.

Realiai visas rungtynes spaudė juos. Neleido priimti kamuolį ten, kur PAOK norėjo. „Peristeri“ labai aktyviai darbavosi rankomis. „Peristeri“ žaidė taip, kaip mes žaidėme pirmas rungtynes. Reikės versti juos dirbti.

Jokia paslaptis, jie sekmadienį vėlai vakare žaidė rungtynes, pirmadienį keliauja į Vilnių, turime tai išnaudoti“, – apie PAOK nesėkmę (70:81) vietiniame fronte kalbėjo „Ryto“ strategas.

„Labai negražiai pasielgė su mūsų fanais. Tad antradienį rungtynės taip pat bus ir apie fanus. Kokią energiją jie mums atneš ir kokią parodys klasę varžovams“, – teigė G. Žibėnas, tvirtinęs, kad į Vilnių atvyksta 87 PAOK aistruoliai.

„Tikiuosi, mūsų sirgaliai užpildys visą areną iki paskutinės raudonos kėdutės“, – vylėsi G. Žibėnas.

Strategas buvo paklaustas, ar artėjančias rungtynes priima kaip finalą ir svarbiausią asmeniškai mačą savo karjeroje.

G. Žibėnas priminė, kad „Rytas“ jau žaidė vieną išlikimo mūšį – dar grupių etape prieš Tenerifės „Lenovo“ ekipą.

Rungtynės Vilniuje antradienį prasidės 19:30 val.

Pergalės atveju „Rytas“ pateks į J grupę, kurioje susitiks su Bonos „Telekom Baskets“, Manresos BAXI bei kitos „įkrintamųjų“ poros nugalėtojais. Jais pretenduoja tapti Stambulo „Bahcesehir“ (Turkija) arba Ostendės „Filou“ (Belgija). Šios komandos lemiamas rungtynes taip pat žais antradienį (19 val.).

Top-16 grupių etapo kovos startuos nuo sausio 24 dienos.

Sostinės ekipos pergalės atveju, „Rytas“ kitą savaitę išvykoje susitiktų su Manresos BAXI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)